Angliában - legalábbis hivatalosan - még demokrácia van?
Még nem biztos az új szavazás, inkább nem valószínű, nem kell egyből "nincs demokrácia" rigmusokat lengetni.
Reggel olvastam, tetszett:
A brexit röviden. A haverod kitalálja, hogy távozzatok a diszkóból, de távozás után kiderül, hogy fogalma sincs senkinek, hogy hová akartatok menni, terv nuku, a diszkóba meg már nem engednek vissza. Hajnal van, és most veszekedtek az utcán, hogy kinek a hülye ötlete volt ez az egész.
Pedig amit a 79%-os írt, az igazából nem poén, momentán ugyanis ez a politikai realitás a briteknek...
Ami apró pontosítás, hogy ők még nincsenek az utcán, hanem a ruhatárnál vannak, ahol nagyon nyújtogatják feléjük a kabátot, miközben ők nem tudják, hogy egyáltalán ki akarnak-e menni, az biztos, hogy a kidobók csak akkor engedik őket vissza, ha újra belépőt vesznek.
Igazából az a durva, hogy David Cameron brit ex-miniszterelnök volt az, aki kihazardírozta Nagy-Britanniát az EU-ból, ő nem akart Brexitet, de, hogy bebizonyítsa, hogy mekkora egy demokrata pont ő volt az, aki azt mondta, hogy legyen népszavazás, majd ő meggyőzi az embereket, hogy szavazzanak a bennmaradásra, különben lemond. Láttuk mi lett. Gyakorlatilag az ő politikai pecsenyesütögetése miatt szív egész Európa, mondjuk legalább lemondott.
18.
A 17-es hozzászólásomban előre cáfoltam miért nincs igazad, ennyire vágom a fideszes észjárást. :D
"Jól is nézne ki, ha minden népszavazást addig ismételgetnének, amíg a tetsző eredmény jön ki. "
Miért változna az eredmény? Ha továbbra is annyian ellenzik, akkor ugyanaz jönne ki, nem értem, ez miért probléma. Ha meg nem, akkor az a nép jelenlegi véleménye. Miért NE lehetne megszavaztatni? A népszavazás az nem olyan, mint a dobókocka, szerencse kérdése, hogy addig dobálom a kockát, míg hatost nem dobok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!