Hogyan fog összeomlani az EU? Lázadások sora fog kitörni a tagországokban a függetlenségért és a jobboldali értékekért, vagy jön egy "Gorbacsov" és annyira feloldja az EU-s szabályokat, hogy a tagországok EU-barát kormányai megszűnnek.
Kérdező, drága, sorold már fel nekem mik azok a jobboldali értékek? Most nem lehet szabadon zsinóros mentében rohangászni, himnuszt énekelni, magyar terméket venni, mélykereszténynek lenni ( évi másfél alkalomnyi templombajárással) ésatöbbi? Dehogynem. A nemzeti boltosoknak igencsak jól megy, a tehetségtelen hangulatíró wass könyveit jóformán a nyomdából el lehet adni, a kárpátia meg az egyik legnépszerűbb zenekar. Ennél jobban "jobboldali" érték mi kéne még? Lázadozzanak azért az emberek, hogy a kormányok tartsák be a politikai jobb definicióját? Nekem oké, de nagyon sokan pofára esnének egy "jobboldali" szociális rendszer esetén.
A kérdésedre válaszolva: az eu esetében jelenleg nem fenyeget a megszűnés veszélye, többeknek érdeke, hogy megmaradjon, mint hogy megszűnjön, így még jó ideig maradni fog,
"Kérdező, drága, sorold már fel nekem mik azok a jobboldali értékek?"
Pl. az, hogy az embereknek ne csak az számítson, hogy pénz keressenek és milyen dolgokat vásároljanak belőle, hanem, hogy büszkék legyenek hazájukra, kultúrájukra, viselkedjenek honfitársaikkal emberségesen, ha tesznek valamit a hazájukért, akár politikai, akár katonai dolgot, akkor érezzék hősnek magukat, térjen vissza a köztudatba a lovagiasság, hősiesség mint fontos erény, legyen népszerűbb és közkedveltebb a katonáskodás.
neked hol tehetségtelen Wass Albert? találszó róla forráskritikát hogy "nem jó a mú mert..."
nem attól lesz tehetséges egy író mert futtattják lásd Imre Kertesz...
76
Ne menjünk bele irodalmi vitába, mert offtopic lenne. Amúgy Kertészt Imrét sem szeretem: nem volt elég tehetséges ahhoz, hogy a Sorstalanság alapkoncepcióját jól kidolgozza, de ez nem cáfolja azt, hogy Wass egy úgynevezett "hangulatíró" azaz, egy bizonyos szubkultúrának alkotó, a saját kereteit áttörni nem tudó író. Rossz, közhelyes, gyenge történetei vannak, és közepes fogalmazói képességei, de mivel "magyar" és "eltitkolt írófejedelem" veszik mint a cukrot. Ha mindenáron jobboldali írót akarsz, akkor Szabó Dezső, de még véletlenül sem a regényeit, mert azok sírnivalóan rosszak, hanem a rövidebb írásait. pl a feltámadás makucskánt.
az, hogy az embereknek ne csak az számítson, hogy pénz keressenek és milyen dolgokat vásároljanak belőle,
Ja, hogy akkor aki azon van, hogy jobb életet teremtsen magának, az nem is lehet jobboldali. Értem.
hanem, hogy büszkék legyenek hazájukra, kultúrájukra,
Miért legyen büszke valamire, amit nem én, hanem valaki más hozott létre, akivel lehet hogy csak annyi közös vonásom van, hogy egy nyelvet beszélek? Inkább a saját teljesítményemre vagyok büszke.
viselkedjenek honfitársaikkal emberségesen, ha tesznek valamit a hazájukért, akár politikai, akár katonai dolgot,
Én jobban örülnék neki, ha inkább szellemi tevékenységről lenne szó, de hát ugye, gondolom az nem jobboldali. Jelenleg MO-ért milyen katonai dolgot lehet tenni? Támadjam meg Szlovákiát egy sodrófával, leventeegyenruhában?
akkor érezzék hősnek magukat, térjen vissza a köztudatba a lovagiasság, hősiesség mint fontos erény, legyen népszerűbb és közkedveltebb a katonáskodás
Kérdezem: miért? Ez nem a tizennegyedik század, nem támad minket senki, akkor a francért tegyünk úgy, mintha?
"Hogyan fog összeomlani az EU?"
Sehogy.
"Lázadások sora fog kitörni a tagországokban"
Ha van ellenzéki eszme, mely népszerű, akkor arra demokráciában pártot lehet alapítani, amivel meg lehet nyerni a választást. Ezért nincs szüksége lázadásra senkinek egy demokráciában, aki népszerű követeléseket fogalmaz meg. Aki olyan elveket képvisel, amelyek választáson sosem kapnának többséget, az meg hiába lázad, mert egy lázadást órák alatt levernek, ha nem támogatja a nép.
"jön egy "Gorbacsov" és annyira feloldja az EU-s szabályokat"
Melyik EU szabályokat kellene "feloldani"? A tőke, az emberek vagy az áru szabad áramlását? Az aztán nagy feloldás lenne. Gondolom, egyébként fogalmad sincs, ki volt Gorbacsov és mit miért csinált.
ma 10:24
Elő akarod írni az embereknek, mi legyen az ízlésük? Eléggé kisgyerek lehetsz még.
"Melyik EU szabályokat kellene "feloldani"?"
Mondjuk azokat, amik tiltják hogy egy országban a kormány olyan programokat szervezzen, amivel arra buzdítják az embereket, hogy hazai terméket vásároljanak, meg az olyan programokat amik kritizálják az EU-t, a demokráciát és a toleranciát.
ma 10:52
"az olyan programokat amik kritizálják az EU-t, a demokráciát és a toleranciát"
Milyen lehet egy olyan "program", amely "kritizálja a toleranciát"? Próbáltam elképzelni, de nem megy :))))
Mondom, lehetsz vagy 15 éves. Eltaláltam?
"Milyen lehet egy olyan "program", amely "kritizálja a toleranciát"?"
Mondjuk megmutatja a cigányság és a zsidóság valódi arcát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!