Ez nem opcionális. Lezajlott a népszavazás, ami érvényesen a kilépés mellett döntött. Függetlenül, hogy azóta változott-e az emberek véleménye, az kötelező erejű a állam számára.
Persze kilépés után dönthetnek úgy, hogy újra csatlakoznak.
És eddig is lehetett munkát vállalni nem EU-s országban, vagy EU-n kívülről. Egyesült Királyság pedig mindig is a külföldi munkavállalókra szorult.
'Az EU-ból nem lehet kilépni, ezt már a szavazás másnapján megmondtam. "Valakik" nem engedik.'
Ez nem olyan, mint a Szovjetuniónál, ahol valamely ország külön utat akar járni és másnap már bemasírozik a fél hadsereg, hogy jobb belátásra térítse..
"Nem. Az EU-ból nem lehet kilépni, ezt már a szavazás másnapján megmondtam. "Valakik" nem engedik."
Senki nem akadályozta meg. (Hard brexit)
Ja, hogy nem a Britek szabhatják az EU-nak a feltételeket? Hát sorry.
#4: az szabad költözés és munkavállalás.Svájcra is vonatkozik.
#14: még az átmeneti időszak végéig is visszavonható a kilépés, ami elég érdekes mert akkor másfél év nem EU tagság után újra azzá válhatnak.
"Ez nem olyan, mint a Szovjetuniónál, ahol valamely ország külön utat akar járni és másnap már bemasírozik a fél hadsereg, hogy jobb belátásra térítse.."
De igen, pontosan olyan. Lásd Ukrajna: ők még csak nem is kiléptek, csak a csatlakozási folyamatot állították le.
WTF? Mi az hogy Ukrajna nem léphet ki, csak leállítani tudta a csatlakozást? Ha valaminek a nem vagyok a tagja természetes, hogy nem tudok kilépni.
Amúgy lesz brexit. Az érvényes népszavazást nem lehet felül írni. Se az Eu, se a belpolitika nem engedné meg. Visszalépni se fognak a skótok, ha válnànak az angoloktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!