Komolyan megosztó Hitlerről a vélemény?
1) Gondolom azért tisztában vagy vele, hogy elég sok nyíltan-titkon fasiszta alak van
2) Mivel még kortárs eseményekről van szó, valóban démonizálják kissé. Persze jogosan, de nem volt rosszabb sok más híres uralkodónál, akiknél már nem tanulunk a mocskaikról.
Persze, hogy megoszló a vélemény, szerinted a neo nácik hogy vélekednek róla? Na ugye.
Hitlerből egy gonosz, romlott, tömeggyilkos volt. Ezt kár vitatni. Az már más kérdés, hogy valóban túl van démonizálva, Sztálin sokkal több zsidót mészárolt le, mégsem az ő neve ugrik be elsőre az embereknek, ha a leggonoszabb történelmi személyt kell megnevezni.
Ez az egész amiatt van így, mert a győztesek írják a történelmet.
Ráadásul az is fontos szempont, hogy Hitler idejében Németország nagyon is élhető hely volt, Sztálin Oroszországa viszont mindvégig sanyargatva volt.
Persze én nem védem Hitlert, de valójában röhejesen túl van démonizálva a többi mocsokhoz képest.
agyverzest ne kapj. :'D
meg ha lenne fogalmad rola.nemcsak az ilyen fakestream hulladek doksikbol tajekozodnal.
Amúgy igen, Sztálinnal az volt a baj, hogy nem csak a zsidókat, meg a neki nem tetsző országok népeit írtotta mint Hitler, hanem a saját népét is! Ezt amúgy jól tudom.
Egyébként azt meg ne mondja senki hogy jól lehetett élni Németországban, mert ha német voltál és oda születtél, az oké hogy jó hely, de szerintem akkoriban mindenki elfelejtette hogy külföldiként oda menjen dolgozni vagy élni és "elvenni a munkát a németektők". Nem?
Amúgy meg minden honnan tájékozódok én a történelemről, de doksikat és előszeretettel nézek, szerintem a nagyja nem fake. Meg ha fake is sose tudjuk meg mi volt az igazsság, mert iskolába és pont ugyanezeket tanulom!
Nincs megosztás, aki tud gondolkodni az tudja, hogy Hitler alapjába véve jó volt.
És a magyaroknak az lett volna jó, hogy a harmadik birodalom nyer. Jobb világ lenne ahogy írták.
A holokauszt elítélendő és 1-2 dolog még, de minden mást jól csinált az öreg, és a magyarok érdekeit is nézte ( Bécsi 1 és Bécsi 2 döntés)
És hatalmas hibákat követett el katonai stratégia területén is.
Utolsó kommentelőnek pedig annyit írnék remélem hamarosan eljön az idő, hogy magyargyűlölőért és az ilyen hazug kommentekért életfogy fog járni és mehetnél a rács mögé!
A dokumentum filmek meg semmit nem érnek. A "győztesek" propagandája.
De a többség tudja, hogy a győztesek írják a történelmet és, hogy más a valóság és más az amit a filmekben és a suliban hazudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!