Nyomást tudnának gyakorolni az európai országok azzal, hogy egészen addig nem vásárolnának fosszilis energiahordozókat Oroszországtól, ameddig békén nem hagyják Ukrajnát?
cserébe vásárolják a német ipar termékeit, pl autógyártás
ha ez megszünne akkor azt a németek, de mi mégjobban megéreznénk
igazából jól elvoltak az oroszok és németek (EU) ez szúrt szemet "valakiknek" és ezért robbantották ki az ukrán-orosz konfliktust pár éve
Orosz gáz nélkül csendben megfagyunk. Ez aztán a nyomásgyakorlás.
A oroszokat nem lehet semmire rákényszeriteni. Minden szankcó visszaüt.
Együtt kellene élni velük.
Esik a népszerűsége.
Talán nyugaton de nem otthon.
A házasságom miatt nagyon sok orosz ismerősöm van, kivétel nélkül rühellik Putyint. :D Mióta újból megválasztották, nagyon nagyot zuhant a népszerűsége, néha a saját hülyesége miatt, máskor önhibáján kívül. Csak az a gond, hogy az orosz ellenzék, pl. Navalnij maga sem jelent megnyugtató alternatívát. Medvegyev volt az egyetlen igazán européer, de őt meg alapból megbélyegezték mint gyengekezű ember, Putyin bábja stb. és nem tudott igazán érvényesülni.
Picit elkalandoztam, bocsánat. :) Elég sokat tanultam Oroszországról, könyveket lehetne írni róla, akkora agyrém, ami ott megy. :)
Az ukrán vezetéssel viszont nem vagyok hajlandó szolidaritást vállalni. A civil lakossággal persze bármikor, bármelyik ország esetében. De Porosenko egy fokkal sem különb Putyinnál.
Nyomást lehetne gyakorolni a szénhidrogén-kereskedelem felfüggesztésével, de az Európának is fájna, ellentétes lenne az érdekeinkkel. Kölcsönös a függőség.
Oroszország is nyomást tudna gyakorolni Európára a szénhidrogén szállítások felfüggesztésével, de ez neki sem érdeke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!