Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha keresztény szélsőséges...

Ha keresztény szélsőséges gyilkol miért nem nyilvánítják terroristának?

Figyelt kérdés
Robert Bowers nevű amerikai férfi berontott egy pittsburghi zsinagógába, és „halál a zsidókra” kiáltással tüzet nyitott, amiben 11 ember vesztette életét. Mégsem úgy került a hírekbe hogy keresztény terrorista gyilkolt.

2018. okt. 30. 13:28
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
96%

Nem attól lesz egy gyilkosság vallásos terrorizmus, hogy aki gyilkol, vallásos-e, hanem hogy a vallás nevében történt-e a gyilkosság.

Ha én megölök egy rakás zsidót, mert valamiért utálom őket, akkor mindegy hogy amúgy keresztény vagyok vagy ateista, hisz az utálatom oka így is, úgy is meglenne. Így nem lehetek keresztény terrorista, hisz a keresztényi mivoltom nem volt befoltással a tettemre.

Ellenben ha muszlimként válogatás nélkül ölnék mindenkit aki nem muszlim, ateistát, zsidót, keresztényt, akit csak találok, ez a vallási fanatizmus. Hiszen a tettemet a hitem motiválja, ha a vallásom nem léteznre, akkor okom sem lenne a gyilkosságokra.

2018. okt. 30. 15:32
 12/36 A kérdező kommentje:

Keresztény mivoltja nem volt befolyással? Ne vicceljünk már? Közösségi médiában folyamatosan a Bibliából idézgetett. Azt írta a zsidók a Sátán gyerekei, és Jézus eljövetelét várta. A muszlimokat és zsidókat nevezte meg mint ellenség. Napnál is világosabb hogy eltorzult szélsőséges keresztény eszméket vallott.

Csak kíváncsiságból kérdezem. Ha ezt a támadót mondjuk nem Bowersnek, hanem Ahmednek hívnák, akkor már terrorista lenne?

2018. okt. 30. 15:50
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

"Keresztény mivoltja nem volt befolyással?"

Az antiszemitizmus és a kereszténység két külön dolog.

[link]

Gyanítom erre az esetre gondolsz. Elég részletesen tárgyalják az állításait, az indítékait, de valahogy ezek egyike sem ered az illető keresztényi mivoltából.

A logikád alapján ha mondjuk az emberünk sokat kommentelgetett volna süteményreceptek kapcsán, akkor be kéne vezetni a cukrászterrorizmus fogalmát is, mi? :D

A gyilkosságok kapcsán nem az számít hogy az ember egyébként miben hitt vagy nem hitt, milyen szokásai voltak élete során, hanem hogy mi az ami gyilkosságra motiválta. Ha hajlandó vagy elfelejteni az előítéleteid, és ezt végiggondolni, talán rájössz te is, hol bukik meg az elképzelésed.

2018. okt. 30. 17:45
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Nincs igazsag a Foldon, kerdezo. Tobbnyire te sem vagy igazsagos.
2018. okt. 30. 18:05
 15/36 A kérdező kommentje:
13-as, Egyértelmű mi motiválta. Halál a zsidókra kiáltással kezdet gyilkolni. Közösségi oldalon pedig kiforgatta a Bibliai idézeteket saját beteges elképzelései szerint. Világos hogy az elkövető szélsőséges keresztény.
2018. okt. 31. 09:02
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezhetem, hogy mi a bánatnak írsz ki kérdést, ha észérvekkel nem lehet rád hatni, mert sziklaszilárdan ragaszkodsz a téveszmédhez?

De ha csak provokálni akarsz, akkor rendben van, sokan vagytok itt ilyenek!

2018. okt. 31. 09:10
 17/36 A kérdező kommentje:
Ebben mi provokáció? Azt kérdeztem az illetőt miért nem nyilvánítják keresztény terroristának? Egyértelműen vallási megfontolásból gyilkolt a Bibliára hivatkozva. Nem tudom miért tagadjátok. Az nem érv hogy biztos zsidók bántották gyerekkorában vagy elszerették a feleségét és hasonlók :D
2018. okt. 31. 09:37
 18/36 anonim válasza:
Egyrészt attól hogy a Bibliát használta, nem jelenti azt hogy keresztény! Jézus teljes mértékig elutasította a gyilkosság bárminemű használatát, szóval egyertelmu hogy nem keresztény! Emellett ne felejtsük el azt hogy gyűlölet is off szóval a fickó egyszerűen antiszemita cselekedetet hajtott végre és egyertelmuen mentálisan serulet vagy pszichopata
2018. okt. 31. 11:11
 19/36 A kérdező kommentje:
Ilyen logika alapján akkor az összes iszlamista sem muszlim hanem mentálisan sérült vagy pszichopata akik kiforgatják saját elképzelésük szerint a vallást. Ez így részetekről kettős mérce. Vallástól függetlenül minden ilyen esetet terrorcselekményként kellene kezelni vagy egyiket sem, hanem mentálisan sérült emberek őrjöngésének.
2018. okt. 31. 11:33
 20/36 anonim ***** válasza:

Kérdező-nek

látod hogy nem volt vallási oka a dolognak. azt hogy a bibliából idézgetett volna én nem láttam még, de ha igen mutass valamit.

2018. okt. 31. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!