Miért van az, hogy Svájc gazdag ország és még is
boldog?
Figyelt kérdés
Osztályfőnökünknél ez volt a mai lelkizős téma. Azt mondta, hogy az anyagiak az ront az emberek boldogságán és a gazdag emberek sose boldogok. Nos mi most voltunk Zürichben 1 hónappal ezelőtt az egyik rokonunknál és tele volt luxusautokkal a környék meg mindenki tudja milyen jól élnek ott az emberek. Magyarország hozzájuk képest elég szegény de mi boldogtalanok vagyunk mert egy listat lattam Európa legboldogabb es legboldogtalanabb országairól és az első legboldogabb Svájc volt. A legboldogatalanabb mi. Nem értem az összefüggést. Mindenki azt mondja a pap is az istentiszteleten, hogy az anyagiak rosszá és boldogtalanná tesznek. Akkor Svájc miért boldog??😄 Magyarország aki ennyire szegény az miért boldogtalan?? Najo nem értem ezt valaki kérem magyarázza el.
A szegények, vagyis a tanárod, ezzel vígasztalják magukat. Svájc egy teljesen más dimenzió mint magyarisztán, ott jól élnek az emberek, nem kell éhbérért robotolniuk hogy életben maradjanak. Persze hogy boldogok, a legfejlettebb és legmagasabb életszínvonalú ország. A tanárod csak ezzel vígasztalja magát.
2018. okt. 19. 00:18
3/19 anonim válasza:
"Mindenki azt mondja a pap is az istentiszteleten, hogy az anyagiak rosszá és boldogtalanná tesznek. Akkor Svájc miért boldog??"
Mert ez egy hülyeség. Az anyagiak önmagában nem tesznek sem boldoggá, sem rosszá.
A svájciak elég furcsa népség, de elég nyugodtak, és kiszámítható ott az élet. Még a dánokra és a finnekre szokták mondani, hogy boldogok, és elég sok felmérésben az élen végeznek.
2018. okt. 19. 00:26
4/19 anonim válasza:
A tanárod egy hülye. Egy csóró lúzer, aki azzal vigasztalja magát, hogy a gazdagok nem boldogok. Egy fenét nem! Én vállalkozó vagyok, mostanában pocsékul megy az üzlet, öngyilkos hangulatban vagyok. Bezzeg amikor jobban megy és sok mindenre telik, na, akkor remekül érzem magam! És még messze vagyok akkor is a valóban gazdagtól. El ne higgy már minden hülyeséget, legalább nézd meg, ki az, aki mondja. Egy lúzer tanár...
2018. okt. 19. 01:58
5/19 anonim válasza:
A tanárod egy lúzer,akit az állam tart el,sosem fog jól élni,mert ennyivel megelégszik,és ezzel nyugtatja magát.
2018. okt. 19. 03:43
6/19 anonim válasza:
Attól, hogy valaki gazdag nem lesz feltétlen boldog, DE nagyban hozzájárul hozzá.
Boldogabb vagy, hiszen az anyagi gondok nem fenyegetnek. Boldogabb vagy, hiszen több pénzed van, így több álmodat (utazás, lakás) válthatod valóra.
A szegény ember is lehet boldog, de a gazdagnak több esélye van rá.
A tanárod csak ezzel a buta szövegével akarja elhitetni magával, hogy ő boldog, holott nem az, hanem csalódott a saját eredménytelenségében.
2018. okt. 19. 06:26
7/19 anonim válasza:
Az összefüggés oka sokkal egyszerűbb dolgokban keresendő. A boldogság (beleértve az egyéni boldogságot is) agyi történésből fakad, mégpedig onnan, hogy a svájciak nem lusták, nem szemetelnek, törődnek a dolgokkal, a környezetükkel, odafigyelnek.
2018. okt. 19. 06:40
8/19 anonim válasza:
Svájc egy agyonszabályozott rendőrállam. Igen, gyakran járok oda, vannak ott rokonaim (ott született), ismerem.
2018. okt. 19. 07:15
9/19 Koplárovics Béci válasza:
"a gazdag emberek sose boldogok."
Saját magukhoz képest ott is kevés a "gazdag". A svájci átlagban él ott is a többség. Csak az az átlag nálunk már gazdagnak mondható.
2018. okt. 19. 07:25
10/19 anonim válasza:
"Én vállalkozó vagyok, mostanában pocsékul megy az üzlet, öngyilkos hangulatban vagyok. Bezzeg amikor jobban megy és sok mindenre telik, na, akkor remekül érzem magam!"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!