Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az óraállítás eltörléséről...

Az óraállítás eltörléséről miért nem volt népszavazás?

Figyelt kérdés
Meg tudja mondani valaki, mi volt az az indok, amiért önkényesen eldöntötték, hogy eltörlik, és erről nem tartanak előtte népszavazást?

2018. okt. 4. 23:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
61%

Minél többször kellene az óraátállítás eltörléséról beszélni, mert sajnos a LÉNYEG elveszik. Az, hogy NEM a nekünk jobb nyári, hanem a TÉLI időszámítást akarják visszahozni. Hiszen az a történelmi időzónánk.

hallottam szakembert érvelni a téli időszámítás mellett és alapjaiban téves volt, tehát gondolkodni és beszélni kell róla, mielőtt lenyomják a torkunkon, hogy ezt akartuk. Arra hivatkozott többek között, hogy a téli időszámításhoz van szokva az ember szervezete alapvetően és ebben okoz törést ha állandóan a nyári időszámításra állnánk át. Miközben az én életem azzal telt el, hogy fél évig egyik, fél évig másikban éltem. Nincs olyan, hogy alap időzóna, az éppen úgy mesterséges, az ember által egyszer kijelölt adat, hogy mikor van itt 8 óra, mint az, hogy mekkora 1 kg vagy milyen hosszú 1 méter. A valódi, a Föld forgásához igazodó idő ugyanis kilométerenkét változik, ha már sávot alakítunk ki 100 km szélességben, akkor torzítunk rajta. de hogy ezt a mai társadalom, amelyiknek nem a nappal kell kelnie-feküdnie, az 8 órának vagy 7-nek mondja, az már bebizonyosodott az elmúlt évtizedekben, hogy csupán döntés kérdése.

A másik nagy érve volt, hogy télen jobb hogyha reggel van világosabb, mint délután tovább - ahogy a nyári időszámítás szerint lenne ha megmarad, hiszen reggel nehezebben ébred az ember a sötétben.

Figyeljünk azonban a valóságra!

Télen aki 8-ra jár iskolába, dolgozni, az mindenképpen sötétben kel fel. Csak éppen délután 4 órakor már sötétedik újra. Mindenki sötétben kel így is, de ráadásnak még sötétben is megy haza a munkájából.

Ahogyan gondoljatok bele mi lenne nyáron, ha reggel 7-kor még csak 6 óra lenne? Mennyire van meleg már reggel is egy kánikulai napon? Amiből egyre több lesz. Ha reggel nem tudod kiszellőztetni a lakásod, vagy a munkahelyedet amikor beérsz - hiszen éjszakára nem maradhat nyitva az ablak - akkor mennyivel elsz jobb nekünk ha a most nyáron is megtapasztalt meleg nem délben, hanem már 11-kor ér minket bent? A napkelte hajnalban lesz fél 4-kor! Lehet, hoyg este 9-kor már sötét lesz és mehetsz aludni, de tényleg jó lesz az nekünk ha nyáron sokkal korábban lesz világos? melyik a rosszabb, télen a sötétben kelni továbbra is - hiszen most is ezt tesszük, de talán kicsit még világosban lenni a munkaidő, iskola végén, vagy nyáron hajnalban arra ébredni, hogy túl meleg van?

2018. okt. 5. 10:36
 12/15 anonim ***** válasza:
72%
#9 remélem tisztában vagy azzal, hogy ökörséget írtál le.
2018. okt. 5. 14:53
 13/15 anonim ***** válasza:
66%
Tudom sokan hülye ötletnek tartják de miért ne lehetne egy köztes megoldással a téli és a nyári közé belőni a véglegesített időszámítást egy utolsó csak 30 perces átállítással? Az egész világ leszámolhatna így az óraátállítással és akkor nem lenne ebből több probléma vagy vita.
2018. okt. 5. 14:55
 14/15 anonim ***** válasza:
EUs előírás vagy sem, egy rakat nem EU ország is álltgatja az órát. Amerika keleti partján télen is nyáron is -6 óra az idő a középeurópaihoz képest.
2019. okt. 11. 12:38
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha mi vagy bármely európai ország EU utasítás miatt állítja most az órákat,

Valaki legyen szíves megmagyarázni nekem, hogy Kanada és az Egyesült Államok miért állítja, meg miért állítja még egy halom nem európai ország is?

2020. jan. 1. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!