Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Sokan miért követelnek új...

Sokan miért követelnek új Brexit népszavazást amikor jogilag már semmit sem érne? Ennyire ostobák?

Figyelt kérdés

Azzal, hogy az Egyesült Királyság kormánya aktiválta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét hivatalos megkezdődött a kilépés, ami két év eltelte után mindenképpen végbemegy.

Az uniós jog szerint ezt már visszavonni nem lehet.

A sok korlátoltan értelmes ember miért követel új népszavazást?

Illetve az állítólagos demokraták, aminek az unió pártiak szívesen vallják magukat, nem látják be, hogy a demokrácia vége lenne, ha egy kérdésről addig szavaztatnának amíg a nekik nem tetsző álláspont nem győz?

A nép már döntött.

A végleges Brexit megállapodás kapcsán is "sokan" népszavazást követelnek, ami jogilag lehetséges és alapjában véve nem is lenne baj, csak végül nagyon rondán félremehetne, amire komoly esély van.

Ilyenkor jogilag már csak arról lehetne szavazni, hogy a kialkudott feltételekkel vagy egyezség nélkül lépjen ki az Egyesült Királyság az EU-ból.

De nagyon sok tudatlan úgyis azt hinné, hogy ha elutasítja a tervezetet, akkor a kilépést is elutasítja, aminek a vége a lehető legrosszabb lenne.

Megegyezés nélkül távozna az Egyesült Királyság, amit éppen ők, az unió pártiak akarnának a legkevésbé.

Már pedig borítékolható, hogy sokan képtelenek lennének megérteni, hogy most nem a kilépésről hanem a megállapodásról szavaznak.

Ti mit gondoltok erről?

2018. szept. 27. 10:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Hogy ki mennyire lett becsapva egy dolog. Nem lehet mérni, mint ahogy azt sem, hogy hányan vannak akik a kilépésre szavaztak és utána megbánták.

Sokan nem bánták meg. Sokan el sem mentek szavazni, kilépés és maradás pártiak is. Sokaknak véleményük sincs talán.

Biztos van olyan is aki a maradásra voksolt és megbánta és így tovább...

Nem lehet dobálózni olyan mondatokkal, hogy sokan megbánták.

Hogy idősek vagy fiatalok szavaztak inkább erre vagy arra az mindegy, mivel választópolgárok szavaztak a népszavazáson és mindenkinek egységes oszthatatlan szavazata van.

Érezhetitek azért ti is, hogy ezek nem érvek.

2018. okt. 19. 11:49
 12/16 anonim ***** válasza:
69%

"Érezhetitek azért ti is, hogy ezek nem érvek."

Mivel te sem tudsz semmi érdemit felmutatni, akkor én miért törjem magamat?

2018. okt. 19. 23:19
 13/16 A kérdező kommentje:

12/12 okt. 19. 23:19

Te miről beszélsz?

Én több érvet is írtam. A legalapvetőbb a jogi, miszerint az 50. cikkely aktiválása után két évvel mindenképpen megszűnik az EU tagság.

Érdekes, hogy erre semmit nem tudtál még reagálni.

Olvasd vissza amiket írtam. Én érveltem, te csak olyanokat dobáltál, hogy meg lehet változtatni, meg hogy ki kit csapott be, ami jogilag irreleváns.

Te nem érveltél és amikor erre rámutattam, úgy akarod beállítani, hogy te tudnál ám, csak nem töröd magad.

Ne haragudj, de ez szánalmas.

És még azt mondod, hogy semmi érvet sem mutattam fel? Az eddigi beszélgetést mindenki vissza tudja nézni...

Az érvekre te vagy képtelen reagálni.

2018. okt. 23. 09:43
 14/16 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező!

1. A referendum eredménye nem volt kötelező érvényű. A parlament akár le is söpörhette volna az asztalról.

2. Az egész folyamat egy töketlenkedés.

3. Nemhogy 2019 március 29-e előtt megállítható, de még az átmeneti időszakban is visszafordítható 2020 decemberig.

4. Hogyan készüljön egy biznisz a jövő évre, ha még 5 hónappal előtte sem tudni semmit, hogy most mi lesz?

5. Mi a helyzet pl azokkal az EU-ból érkező bevándorlókkal, akik odamennek 2019. mondjuk februárban, de munkát csak áprilistól, tehát a kilépés utántól találnának?

6. Nincs egyetlen biznisz Nagy Britanniában, amennyik a Brexit támogatója lenne.

7. Figyeld meg, végül meg is fogjáj állítani, de minimum elhalasztani a kilépést.

8. Észak-ír határügy? Gőzük nincs mi legyen vele, 2016 június 23 előtt szó sem volt róla, mivel

a) senki nem gondolta, hogy lesz Brexit, így terv sem volt,

b) a Brexit támogatók is azzal jöttek, hogy semmi nem fenyegeti a közöspiaci tagságot, akkor meg nem is kell hard border

c) a Good Friday Agreement arra épül, hogy az Egyesült Királyság Észak-Írországgal és as Írország mind EU tagok.

2018. nov. 11. 09:59
 15/16 anonim ***** válasza:

"Az 50. cikk alkalmazásának elindítása az Egyesült Királyság döntése. Az említett cikk alkalmazásának

elindítását követően azonban azt nem lehet egyoldalúan visszafordítani. A bejelentés

visszafordíthatatlan. Az 50. cikk nem rendelkezik a bejelentés egyoldalú visszavonásáról."

"Az EU-ból kilépett bármely tagállam kérheti újra felvételét. Ez esetben a tagállamnak végig kell mennie

a csatlakozási eljáráson."

2018. nov. 15. 03:01
 16/16 anonim ***** válasza:
35%
Egyoldalúan nem lehet visszafordítani, csakhogy, ha a britek visszafordítanák, abba az EU27 beleegyezne. Tehát.vissza lehet fordítani
2018. nov. 15. 05:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!