Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogy alakulhatott volna a...

Hogy alakulhatott volna a 19-20. század Marx munkássága nélkül?

Figyelt kérdés
Tudom, nem túlzottan kedvelik itt a what if jellegű kérdéseket, de most tekintsünk el ettől.
2018. szept. 25. 09:59
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Figyi, miért nem pattansz át máshova trollkodni?

Legalább nem az én kérdésem barmolnád szét.

2018. szept. 25. 10:56
 12/23 A kérdező kommentje:
Mindenesetre a 3-as és 10-es válaszát köszöntem.
2018. szept. 25. 10:58
 13/23 anonim ***** válasza:
Miért nem jelented a válaszait? Én folyamatosan ezt csinálom vele és már megint újra kellett regisztrálnia, mert nincs százaléka. :D
2018. szept. 25. 11:01
 14/23 A kérdező kommentje:

Elég üres élete lehet szegénynek..

2018. szept. 25. 11:08
 15/23 anonim ***** válasza:

Ebben ne legyél olyan biztos, USA-ban a mai munkások sokkal rosszabbul élnek, mint az 1-2 generációval korábbiak. Ilyen adatok vannak pl. hogy az amerikai családok szegényebb felének (66 millió háztartás) 11 ezer dollár a vagyona (azaz gyakorlatilag semmilyük sincs, bérelik a lakást, autót, létfenntartás szegény szintjére elmegy mindenük, mellette sokkal keményebb ott a munka, mint itt). Vagy 1989-ben ők még a nemzeti vagyon 3%-át birtokolták, ma már csak 1%-ot. A leggazdagabb 5% meg 1989%-ben még csak 54%-ot birtokolt, 2013-ban

63%-ot

[link]

Még újabb adat Forbes-on tavalyról: amerika 3 leggazdagabb milliárdosának több a vagyona, mint az alsó 50%-nak

[link]

Az USA-ban harminc éve keresett 10 dollárt óránként egy munkás egy gyárban, ma meg 13 dollárt kap az Amazonnál. (Gyorséttermi dolgozók csak 8 körül). Az árszinvonal meg nagyon durván változott, főleg a lakás bérletek árai.

2018. szept. 25. 11:09
 16/23 anonim ***** válasza:
Eleve csak rosszabbul élhetnek. A kapitalista államberendezkedés garancia a szar életre és a csapnivaló minőségű termékekre. Ráadásul ugye eleve a növekedésen alapul, ezért nem is fenntartható.
2018. szept. 25. 11:14
 17/23 anonim ***** válasza:
A fejlődés persze általános lett volna szoci blokk nélkül is, de a munkásság még ennyire sem részesült volna a javakból. Most látszik is az adatokból...
2018. szept. 25. 11:16
 18/23 A kérdező kommentje:

Már megint garázdálkodsz?

2018. szept. 25. 11:17
 19/23 anonim ***** válasza:

Elég csak Magyarországot megnézni a Videoton Hifi vagy a Hajdú mosógép még harminc év elteltével is kifogástalanul működik, míg a ma kapható kapitalista szarok jó ha kihúzzák a garanciaidejük végéig.

"Miért nem jelented a válaszait? Én folyamatosan ezt csinálom vele és már megint újra kellett regisztrálnia, mert nincs százaléka. :D"

Értem, tehát ha valakinek a véleménye nem tetszik azt jelentenem kell, hogy csak egy féle vélemény jelenhessen meg az oldalon. Csak hát jobb lenne ha eleve úgy írnátok ki a kérdést, hogy a kötelező véleményt kommentben rögzítitek, ne a parasztnak kelljen kitalálnia mit kell ide írni, és nektek is kevesebb jelentést kellene végeznetek, így inhüvelygyulladásotok esélye is csökkenne.

2018. szept. 25. 11:21
 20/23 anonim ***** válasza:

"A fejlődés persze általános lett volna szoci blokk nélkül is"

Általános, csak lényegesen lassúbb.

"Figyi, miért nem pattansz át máshova trollkodni?"

Mert nem volt odaírva megjegyzésben, hogy kizárólag kapitalisták válaszát várod. Másoknak legalább van annyi eszük, hogy eleve leírják, fideszesek vagy mondjuk melegek válaszát várják. Míg neked nincs.

2018. szept. 25. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!