Éamon de Valera politikusról miért nincsen semmi a Wikipédián?
Itt van az angol Wikipédián (ls egyébként kb. minden nyelven van róla írva - a magyart kivéve: [link]
Ha elolvassátok, látható hogy azért nem kis ember volt ő, a Wikipédia mégsem gondolja úgy hogy érdemes róla bármit is közzétenni? Bezzeg 17 éves másodosztályú focisták vannak dögivel...
"Wikipédia mégsem gondolja"
A Wikipédiát szabadon szerkesztheti bárki a saját szabadidejében. Ha ennyire fontosnak tartod őt, írj róla te magad szócikket.
Ezek szerint a magyar wikipédisták eddig nem tartották annyira egetrengetően életbevágónak, hogy írjanak róla.
"Ezek szerint a magyar wikipédisták eddig nem tartották annyira egetrengetően életbevágónak, hogy írjanak róla."
Teljesen igazad van, hiszen a magyar Wikipédiába csak a világ legfontosabb dolgai és személyei kerülhetnek be, pl. ő:
Végigolvasva élettöténetét, egészen biztos hogy ő fontosabb volt a világ történelmében, többet lendített a világ eseményeinek alakulásán és úgy összességében egy ismertebb, nagyobb hatású ember, mint Valera volt. (Irónia vége.) Felettébb érdekesnek találom, hogy ilyen érdektelen, ismeretlen, semmirekellő emberekről van fenn információ, miközben teljesen felesleges, de vezető történelmi személyekről nincs egy mondat sem.
A Wikipédia nem gondol semmit. Megegyezés legfeljebb arról van, hogy mit NEM lehet megírni, esetleg mit kellene megírni, ha VALAKINEK volna kedve hozzá.
A Wikipédián annak a dolga megírni egy cikket, akinek hiányzik. (Neked.)
1. A Wiki valóban nem gondol semmit, ugyanis nem egy személy.
2. Mert a szerkesztőket a kispadon csücsülő focisták, ingyenélő celebek, valóságshow-k, noname szappanoperák, rajzfilmek epizódjai, kpop albumok/együttesek, mellékutak és buszok érdeklik. Szomorú, de hát ez van. Hátha egyszer lesz valakinek olyan fontos, hogy megírja.
Na, most már fenn van magyarul is:
Egyébként nem tudom, miért olyan fontos ő, eddig soha nem hallottam róla. Írországban lehet, hogy egy nemzeti hős, de itt azért elvagyunk nélküle.
Bizony, már van róla cikk.
"de itt azért elvagyunk nélküle" - pontosan ezért tart ott a magyar wiki, ahol. Ez a baj vele, hogy egy csomó érdektelen dolog megvan, a fontosabb/érdekesebb témák meg hiányoznak, mert "itt elvagyunk nélküle", pontosabban senki nem néz utána, mert rá vannak állva a focistákra, celebekre, kpop albumokra és hasonlókra. Én sem hallottam róla azelőtt, mielőtt itt olvastam róla és az egyetemen nem kezdtem volna az ír kultúráról tanulni, de attól még miért ne lehetne róla magyarul cikk? (mint ahogy már van is). Nevezetes is, jelentős is, az, hogy "itt azért elvagyunk nélküle", szerintem nem legitim érv. Itthon is lehet sokak számára új dolgok felé nyitni.
Ez csak az én véleményem, elnézést, ha cinikus/kioktató/hasonló hangnemben írtam, csak néha elborul az agyam az ilyen kommentek láttán. Még mielőtt valaki ezért belém kötne, meg azért, mert a "hasznos cikkek írása helyett itt rinyálok" vagy valami hasonló, elárulom, hogy 8 évig szerkesztettem nemcsak a magyar, de az angol és a német wikit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!