Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ti élnétek Brazíliában?

Ti élnétek Brazíliában?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok erről az országról? Szerintem nagyon szép ország, főleg Rio de Janeiro gyönyörű. Ráadásul Brazília valódi demokrácia. Én szívesen élnék Brazíliában.
2018. aug. 27. 10:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
64%

Lehet, hogy Silvát megkente a Petrobras, de ettől még tény, hogy az utóbbi évszázadban Brazília az ő elnöksége alatt fejlődött a legtöbbet.

Én élnék Brazíliában, persze nem a nyomornegyedben. :)

2018. aug. 27. 19:27
 22/24 anonim ***** válasza:
83%

Oké, hogy troll kérdés, de azért válaszolok.

Voltál már Rióban?

Én igen.

A csapvízből nem ajánlott inni, vegyél palackozottat. Rossz a csatornahálózat, a WC papírt ne a WC-be dobd, hanem az arra rendszeresített kukába, ha nem akarod, hogy feljöjjön a trutyi. Este 10 után még a kevésbé gáz helyeken se mászkálj az utcán egyedül, ha jót akarsz. A rossz hírű helyeket messziről kerüld.

Angolul senki nem tud, még a nemzetközi reptéren is annyira érthetetlenül beszélnek, hogy önkéntelenül visszakérdezel: Do you speak English? Legjobb, ha megtanulsz portugálul. Bűnözés? Egy hétig voltam, de ezalatt be is törtek a szállásunkra. Ez persze puszta véletlen is lehet...

Ha már a politika szóba került, láttátok a Tropa de Elite (Elit halálosztók) című filmet? A politika és a szervezett bűnözés kapcsolatáról szól. Brazil fiatal ismerősöm szerint ez a színtiszta igazság.

Turistaként persze nagy élmény, a Copacabana, a Krisztus szobor, a Cukorsüveg fantasztikus helyek, de ott élni? Kösz, nem.

2018. aug. 27. 23:02
 23/24 anonim válasza:
74%

Olá!

Nos én nemrég költöztem ide és imádom XD

Mindenki nagyon okosnak tűnik itt (az mindig könnyű zéró tudással), de azért megosztanám a (valós) tapasztalataimat.

Rio de Janeiro egy turistaváros, több milliós lakossággal, de akkor is csak egyetlen város, Brazília pedig hatalmas és sokszínű. Én délebben lakom, Sao Paulotól nem messze.

Azzal, hogy demokrácia van itt, nem értek egyet, mert egy elég korrupt országról van szó, a jelöltek meg siralmasak.

Az életszínvonal pedig attól függ, hol laksz, melyik részen és mennyi pénzed van.

Igen, vannak gáz környékek, de Magyarországon nincsenek? Senki nem kötelez téged arra, hogy egyedül járkáljál a sötétben a veszélyes helyeken.

Az oktatás tényleg gáz, azon nem nagyon van mit vitatni.

A hely gyönyörű, tengerpartok, friss gyümölcsök, kedves és barátságos emberek, izgalmas élet, finom ételek stb.

Angolul olyan szó-szó tudnak.

Az emberek hihetetlenül befogadóak és nyitottak. A kultúra nagyon színes.

Én nagyon szívesen maradnék itt örökké, de az itteni kormány és bürokrácia ezt eléggé megnehezítené. Egyébként a tehetősebb brazilok közül elég sokan vándorolnak el Észak-Amerikába és Európába, főként Portugáliába.

2018. szept. 4. 01:35
 24/24 anonim válasza:
52%
Utolsó vagyok, ha van kérdésed, írj nyugodtan privátban is
2018. szept. 4. 01:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!