Miért jönnek a muszlimok Európába? Mert rossz nekik az iszlám uralmú hazájukban, vagy mert meg akarják hóditani Európát?
"Iráni egy főre jutó GDP: 5383 dollár
Német egy főre jutó GDP: 44 550 dollár"
De miért? Iránnak legalább annyi mindene van, mint Németországnak (ténylegesen sokkal jobb természeti adottságok), az emberei sem butábbak, a történelme sem háborúsabb, a Marshal segély helyett ott az olaj.
Szerintem elég világosan elmagyaráztam, hogy miben tér el Irán és pl. Magyarország helyzete:
- Irán gyakorlatilag külföldi fennhatóság alatt állt 1979-ig, Magyarország 1989-ig.
- Iránnak volt egy nyolc évig tartó háborúja 1980-1988 között, Magyarországnak 1956 óta nem volt.
- Irán gazdasági szankciók alatt áll 1979 óta, Magyarországon nincs korlátozás 1989 óta.
- Iránban erősen autoriter rendszer van, magyarul a gazdasági környezet nem a legmegfelelőbb, Magyarország szabad 1989 óta.
Röviden összefoglalva Iránban eddig szűk 30 éve tart a békés időszak, Magyarországon 60. Irán gazdasága erősen korlátozott, Magyarországé nem. Ez adja a fejlettségbeli különbséget, nem a vallás. Ha a vallás lenne az oka, akkor nem a muszlim Katar lenne a világ egyik legfejlettebb állama és nem a keresztény Közép-Afrikai Köztársaság az egyik legfejlettlenebbje.
Ha pontosabb hasonlatot szeretnél, akkor inkább Fehéroroszországhoz hasonlítsd Iránt és mindjárt közelebbi értékek jönnek ki (és Fehéroroszorszég még könnyebb helyzetben van Iránnál)
Nem értek egyet veled.
Nem az orvos Fatimák szoktak Londonban vagy Párizsban az utcán randalirozni.
Ráadasul nem csak Irán GDPüje gyenge, hanem pld Törökországé is. Pedig az a viág vezető birodalma volt évszázadokig, megsem ott fejlesztették ki sem a repülőgépet, sem a rádiót.
És azt ne mond nekem, hogy genetika!
Valahol mégiscsak az alapkultúra lehet a hibás.
Ez nem egyetértés kérdése, hanem tények :)
"Nem az orvos Fatimák szoktak Londonban vagy Párizsban az utcán randalirozni."
Ez egy tök más témakör, ne menjünk bele, mert csak eltereli a párbeszédet az eredeti témától.
"Ráadasul nem csak Irán GDPüje gyenge, hanem pld Törökországé is."
Ahogy írtam, ez geopolitikai-történelmi kérdés, ami országonként eltérő. Törökország pont rossz példa, mert egyes részei szuperfejlettek, statisztikailag pedig előrébb jár Magyarországnál:
"És azt ne mond nekem, hogy genetika! Valahol mégiscsak az alapkultúra lehet a hibás."
Egyszer sem hoztam szóba genetikát... Ellenben te a kultúrát emlegeted, de egy tényt sem állítottál, hogy a kultúra hogyan és miben felelős egyetlen tényezőként abban, hogy Törökország tehetősebb Magyarországnál.
Amerika tönkretette a közel-keletet, nyugat-európa pedig afrikát. Amerika annyi ország választásait befolyásolta, hogy össze sem lehet számolni, fegyvert adott a szélsőségeseknek (al-kaida, isis) hogy befolyást szerezhessenek azokban az országokban, és ezek a szélsőségesek most romba döntenek mindent. Azért jönnek ide, mert tönkre lett téve az országuk, és sokaknak embertelen körülmények között kell élniük más országok kormányai miatt. A nyugat 100%ig megérdemli, amit kap, kelet európába meg a kutya sem akar jönni (maximum innen akarnak továbbmenni svédországba és németországba, ami még belefér).
Egyébként szerinted az angliához és a francia országhoz hasonló országokban miért akkora a multikulti? A gyarmatosítás miatt... Elfoglalták mások országait, lerabolták, és most özönlenek oda azok az emberek, akiknek jobb sorsuk is lehetett volna.
Mindennek megvan a következménye, így annak is, hogy a nyugat a bolygó parazitája.
62 %-os!
Te beszélsz folyton Magyarországrol, én egy szóval sem emlitettem. Én Európáról beszélek. Annak Magyarország csak kis része.
"Akiket ott annak hívnak, azok vagy háborús menekültek, vagy pedig nem is léteznek"
Kérdezd meg erről a párizsiakat meg a londoniakat.
"Miért jönnek a muszlimok Európába?"
Mert a németek behívták őket ide. Nem Soros, nem a zsidók, maguk a németek. Ők akartak idegen munkaerőt, megkapták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!