Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért jönnek a muszlimok...

Miért jönnek a muszlimok Európába? Mert rossz nekik az iszlám uralmú hazájukban, vagy mert meg akarják hóditani Európát?

Figyelt kérdés
Nem a háborús menekülteket kérdezem, hanem a migránsokat.

2018. júl. 4. 08:08
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

"Iráni egy főre jutó GDP: 5383 dollár

Német egy főre jutó GDP: 44 550 dollár"

De miért? Iránnak legalább annyi mindene van, mint Németországnak (ténylegesen sokkal jobb természeti adottságok), az emberei sem butábbak, a történelme sem háborúsabb, a Marshal segély helyett ott az olaj.

2018. júl. 4. 12:18
 12/23 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem elég világosan elmagyaráztam, hogy miben tér el Irán és pl. Magyarország helyzete:

- Irán gyakorlatilag külföldi fennhatóság alatt állt 1979-ig, Magyarország 1989-ig.

- Iránnak volt egy nyolc évig tartó háborúja 1980-1988 között, Magyarországnak 1956 óta nem volt.

- Irán gazdasági szankciók alatt áll 1979 óta, Magyarországon nincs korlátozás 1989 óta.

- Iránban erősen autoriter rendszer van, magyarul a gazdasági környezet nem a legmegfelelőbb, Magyarország szabad 1989 óta.

Röviden összefoglalva Iránban eddig szűk 30 éve tart a békés időszak, Magyarországon 60. Irán gazdasága erősen korlátozott, Magyarországé nem. Ez adja a fejlettségbeli különbséget, nem a vallás. Ha a vallás lenne az oka, akkor nem a muszlim Katar lenne a világ egyik legfejlettebb állama és nem a keresztény Közép-Afrikai Köztársaság az egyik legfejlettlenebbje.

Ha pontosabb hasonlatot szeretnél, akkor inkább Fehéroroszországhoz hasonlítsd Iránt és mindjárt közelebbi értékek jönnek ki (és Fehéroroszorszég még könnyebb helyzetben van Iránnál)

[link]

2018. júl. 4. 12:34
 13/23 A kérdező kommentje:

Nem értek egyet veled.

Nem az orvos Fatimák szoktak Londonban vagy Párizsban az utcán randalirozni.

Ráadasul nem csak Irán GDPüje gyenge, hanem pld Törökországé is. Pedig az a viág vezető birodalma volt évszázadokig, megsem ott fejlesztették ki sem a repülőgépet, sem a rádiót.

És azt ne mond nekem, hogy genetika!

Valahol mégiscsak az alapkultúra lehet a hibás.

2018. júl. 4. 12:42
 14/23 anonim ***** válasza:
93%

Ez nem egyetértés kérdése, hanem tények :)

"Nem az orvos Fatimák szoktak Londonban vagy Párizsban az utcán randalirozni."

Ez egy tök más témakör, ne menjünk bele, mert csak eltereli a párbeszédet az eredeti témától.

"Ráadasul nem csak Irán GDPüje gyenge, hanem pld Törökországé is."

Ahogy írtam, ez geopolitikai-történelmi kérdés, ami országonként eltérő. Törökország pont rossz példa, mert egyes részei szuperfejlettek, statisztikailag pedig előrébb jár Magyarországnál:

[link]

"És azt ne mond nekem, hogy genetika! Valahol mégiscsak az alapkultúra lehet a hibás."

Egyszer sem hoztam szóba genetikát... Ellenben te a kultúrát emlegeted, de egy tényt sem állítottál, hogy a kultúra hogyan és miben felelős egyetlen tényezőként abban, hogy Törökország tehetősebb Magyarországnál.

2018. júl. 4. 14:12
 15/23 anonim ***** válasza:

Amerika tönkretette a közel-keletet, nyugat-európa pedig afrikát. Amerika annyi ország választásait befolyásolta, hogy össze sem lehet számolni, fegyvert adott a szélsőségeseknek (al-kaida, isis) hogy befolyást szerezhessenek azokban az országokban, és ezek a szélsőségesek most romba döntenek mindent. Azért jönnek ide, mert tönkre lett téve az országuk, és sokaknak embertelen körülmények között kell élniük más országok kormányai miatt. A nyugat 100%ig megérdemli, amit kap, kelet európába meg a kutya sem akar jönni (maximum innen akarnak továbbmenni svédországba és németországba, ami még belefér).

Egyébként szerinted az angliához és a francia országhoz hasonló országokban miért akkora a multikulti? A gyarmatosítás miatt... Elfoglalták mások országait, lerabolták, és most özönlenek oda azok az emberek, akiknek jobb sorsuk is lehetett volna.

Mindennek megvan a következménye, így annak is, hogy a nyugat a bolygó parazitája.

2018. júl. 4. 14:38
 16/23 A kérdező kommentje:

62 %-os!

Te beszélsz folyton Magyarországrol, én egy szóval sem emlitettem. Én Európáról beszélek. Annak Magyarország csak kis része.

2018. júl. 4. 14:48
 17/23 anonim ***** válasza:
41%
Nincs olyan "faj" hogy migráns, csak a fideszes kamusajtóban. Akiket ott annak hívnak, azok vagy háborús menekültek, vagy pedig nem is léteznek, csak riogatják velük az embereket mint a szellemekkel.
2018. júl. 4. 16:46
 18/23 A kérdező kommentje:

"Akiket ott annak hívnak, azok vagy háborús menekültek, vagy pedig nem is léteznek"

Kérdezd meg erről a párizsiakat meg a londoniakat.

2018. júl. 4. 18:17
 19/23 anonim ***** válasza:
50%

"Miért jönnek a muszlimok Európába?"

Mert a németek behívták őket ide. Nem Soros, nem a zsidók, maguk a németek. Ők akartak idegen munkaerőt, megkapták.

2018. júl. 4. 19:50
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Meg el akarják tartatni magukat. Barátom most jött haza Németországból, mondta, hogy igazából tényleg nem akarnak dolgozni, kimondottan a segélyekért jöttek ide. Rengeteg baj van velük, el se hitte, amikor kiment. Mondta, hogy neki nem kell Origót olvasni ahhoz, hogy lássa, mi a helyzet, több mint 20 éve rendszeresen járt ki a németekhez, most is megy vissza, de ez a Németország, már nem az a Németország - hála a Muttinak.
2018. júl. 4. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!