Támogatnátok egy Európai Birodalom (vagy valami hasonló) létrehozatalát?
Pontosan így fog megtörténni hogy Orbán kikiáltja az Európai Birodalmat, miután életbe lépett a liberálisok ellen a 66-os parancs:
Hol lenne a kormányzati központ?
+ elsősorban a szervezeti felépítés érdekelne.
Szerintem az angol és a német bőven elég lenne fő nyelvnek, esetleg még a francia.
Budapestet nem akarom leszólni, de nem tudnám elképzelni birodalmi központnak.
Nem.
De mindegy is, hogy én támogatom-e. A birodalmak soha nem kisemberek közmegegyezéséből jöttek létre, hanem erőszakkal, elnyomással. Ha rajtam múlik, ilyesmiből nem kérek, de nem rajtam múlik.
Az összes szerv Németországon belül található meg.
Törvényhozás: kétkamarás Birodalmi Gyűlés.
Alsóház: Képviselőház; pártlistán alapuló 5 éves törvényhozási periódus
Felsőház: Elnöki Tanács - egy-egy közvetlenül az adott tagállamban megválasztott képviselő a tagállamokból; a Képviselőház által hozott törvényeket visszaküldheti a Képviselőháznak, vagy továbbküldheti az Alkotmánybíróságnak. Az ET Elnöke a ceremoniális államfő.
Végrehajtó hatalom: Birodalmi kormány, élén a birodalmi kancellárral, mint kormányfővel. A kancellár-jelöltnek a Képviselőház 50%-a ad bizalmat, a kormányt -en bloc- az ET elnöke nevezi ki. A kormányciklus adott parlamenti periódushoz kötött.
Bírói hatalom: Alkotmánybíróság. A bírákat a Képviselőház választja meg, és az ET elnöke nevezi ki.
Ugyan, nincs nekünk olyan qrva nagy tekintélyünk, hogy a magyart fő nyelvvé tegyük. Pláne, ha figyelembe vesszük, még mi sem tudjuk rendesen használni :D
Pest szép hely? Bizonyos részeknek megvan a maguk szépsége, de az összkép.....
"Az összes szerv Németországon belül található meg."
Ja értem és a birodalmi kancellároknál előírás lesz, hogy a nevük H-val kezdődjön és itlerrel végződjön.
A pozíciót (Reichskanzler) Hitler előtt 16-an viselték a weimari köztársaság időszaka alatt, nyolcan a császárok alatt Bismarckig bezárólag.
A kancellári cím létezik mind a mai napig Németországban, Ausztriában, továbbá Svájcban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!