Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Lessz e Erdély újra magyar...

Lessz e Erdély újra magyar föld még valaha?

Figyelt kérdés

Sziasztok emberek Erdélyben élek és utálok itt élni se megélhetőség se semmi. A román minimálbér nevetségesen alacsony.

De nem is érről szeretnék beszélni. Hanem arról hogy a hazám ahol születettem lessz e valaha újra magyar hon mint 100évvel ezelőtt a Trianon előtt.?

Mert én mindenem odadnám hogy újra magyar hon lehessen a földünk ahol élek élűnk

2018. jún. 13. 23:30
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
63%
Hogy erdėly lesz e magyar föld nem tudom, de az biztos, hogy a lesz az nem lesz lessz!
2018. jún. 14. 07:30
 12/39 anonim ***** válasza:
42%
Ha annyira Magyarországon akarsz élni, akkor költözz Magyarországra. De előre szólok, hogy nem igazán fog tetszeni, szóval ne mondd majd, hogy nem figyelmeztettelek. Ha van egy kis eszed, akkor nyugatabbra mégy, mint az itteni magyarok.
2018. jún. 14. 07:31
 13/39 anonim ***** válasza:
68%
Jó lenne, de egyelőre az a kérdés, hogy a csonka Magyarország lesz-e magyar föld még valaha.
2018. jún. 14. 07:37
 14/39 anonim ***** válasza:
33%

#8#

Èn nem adnàm az èletemet magyarorszàgèrt!

Nem èr az egèsz annyit,hogy eldobjam az èletem.

Hogy nem vagyok hazafi ès,hogy hazaàruló vagyok?

Nem èrdekel.

Ember vagyok ès nem golyófogó!

Êlni màs orszàgban is tudok.

2018. jún. 14. 08:02
 15/39 anonim ***** válasza:
68%

Lesz, de ne egy-két évre számíts. Közép-Magyarország 150 évig volt török föld, most mégis ott van a magyar haza. Akkoriban azonban sokkal gyorsabban cseréltek gazdát a földek, most hosszabb időt fog kelleni várni. Ha azt akarod, hogy Erdély ismét magyar Föld legyen, vállalj sok gyereket, és biztasd erre barátaidat is. Én is ezt teszem.

Ha túlszaporulatuk az oláhokat Erdélyben, akkor Erdély lesz még magyar föld. Számításaim szerint, ha minden erdélyi magyar fiatal 4-5 gyermeket vállal, ez nagyon rövid időn belül megvalósulhat (kb. 150 év).

2018. jún. 14. 08:29
 16/39 anonim ***** válasza:
49%

Mit jelent számodra az, hogy "magyar hon"? A más nyelvűek jogainak csorbítását? Erdély egészét nézve afelé tartunk, hogy négy emberből átlag csak egy a magyar, miért lenne igazságos, ha Magyarországhoz tartozna?

>100évvel ezelőtt a Trianon előtt.?

-1920-100 = 1820 Szerinted akkor Magyarország része volt? Az 1848-as 12 pontot ismered? Miért volt benne követelésként az "Unio" (=únió Erdéllyel)?

> A román minimálbér nevetségesen alacsony.

-És? Miért kellene minimálbért keresned? A különbség fokozatosan csökken a két ország között, mert "Románia jobban teljesít" ;-) [link]

Én, mint erőszakkal elmagyarosított sváb két dolgot mondanék neked.

Az egyik, hogy minket kisemmiztek a magyarok, elvettek házat, földet, mindent egy 20 kilós csomagon kívül. Ehhez képest nektek még mindig megvan dédapáitok háza, meg az anyanyelved is...

A másik az úgynevezett "kultúrfölény" - ez volt az az érv, ami alapján a trianoni tárgyalásokon próbálta a magyar küldöttség megtartani a nem magyar többségű területeket. Na, ez úgy tűnik, nem létezik már, pedig ez rajtatok múlik. Itt a svábok, akiktől elvették mindenüket, két generáció múlva újra gazdagabbak, mint a magyarok (és mindketten jóval gazdagabbak, mint a cigányok). Nem azon sírunk, hogy kevés a MINIMÁLbér - az nem nekünk lett kitalálva... Miért van az, hogy az erdélyi magyarok gyengébben szerepelnek az érettségin, mint a románok? Nem csak románból - az érthető - de mondjuk matekból is? [link]

2018. jún. 14. 08:47
 17/39 anonim ***** válasza:
79%

# 1/15 Időpont tegnap 23:33

Temes, Kolozs, vagy Szeben megye termékenységben Budapestet leszámítva az összes magyar megyét maga mögé utasítja, persze itt is rengeteg a putri, de saját magatokat csapjátok be, ha azt hiszitek, hogy Románia és Magyarország ég és föld....Székelyföldi kisvárosban élek, rokonaim szerte a világon mindenfelé vannak, és egy magyarországi vidéki kisváros és az én kisvárosom gazdasági helyzete között nincs lényegi különbség.

Az átlagot lehúzzák a nem erdélyi megyék, de szó nincs arról, hogy itt mély szegénységben élnénk......

2018. jún. 14. 08:52
 18/39 anonim ***** válasza:
53%

"de az biztos, hogy a lesz az nem lesz lessz!"

Erdély lehet, hogy hamarabb !!lesz!! független/magyar terület, mint a "lesz" két "sz".

!!Egy "sz"-l kell írni!!

[link]

[link]

2018. jún. 14. 09:27
 19/39 anonim ***** válasza:
30%

#18#

Gratulàlok.

Megint egy önjelölt nyelvtan zseni!

Jelentem a GYK-nak a kötekedèsed!

Elegem van màr az ilyenekből mint te vagy!

2018. jún. 14. 09:46
 20/39 anonim ***** válasza:
72%
Orbán Viktor visszaszerzi Erdélyt, ne izgulj! Meg fogod kapni a magyar minimálbért te is!
2018. jún. 14. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!