Vajon Franciaország tesz-e lelkiismeret vizsgálatot? Elgondolkodott-e már azon, hogy száz év óta hány magyar halt meg Trianon miatt? A többi lentebb.
Vajon elgondolkodott-e már azon, hogy hány magyar életet tönkre? Akik sosem ártottak Franciaországnak. Hány magyar hunyt el Trianon miatt? Akik sosem ártottak Franciaországnak. Hány magyar nem született meg? Akik sosem ártottak Franciaországnak. Hány magyar család lett szegény, akik sosem ártottak Franciaországnak. Hány magyar család sínylődött? Akik sosem ártottak Franciaországnak. Hány magyar vesztette el otthonát, földjét, megélhetését, akik sosem ártottak Franciaországnak. Hány magyar vesztette el hazáját, akik sosem ártottak Franciaországnak. Hány magyar nő lett özveggyé, akik sosem ártottak Franciaországnak. Hány magyar szenvedett megvetést, etnikai kiközösítést, bántalmat, akik sosem ártottak Franciaországnak. Hány magyart hurcoltak meg, akik sosem ártottak Franciaországnak. Hány magyar gyermek lett árvává, akik sosem ártottak Franciaországnak. Hány magyar lett nincstelen? akik sosem ártottak Franciaországnak. Mindezen felsorolást sokáig sorolhatnám. Jelen és jövőidőben is.
Ezek után csodálkozik ezen Franciaország?:
Nem, ha Trianon nem történt volna meg ugyanúgy nem lennénk a világ leggazdagabbjai között. Te mégis miről beszélsz? XD
Talán Trianon a hibája, hogy a kormány előbb épít egy stadiont, mint dolgozzon az oktatás javításán?
17/L
Mit adjon egy diák az országnak, ha még csak gimnazista, sőt általános iskolás?
Én azt látom, hogy egy diák alap tiszteletet sem kap, és folyamatosan rontják le a munkavállalási, költözési lehetőségeket. Akkor minek maradjak? Egyik barátnőmmel beszéltük is, hogy egyikünk sem akarja itt nevelni a gyerekét, hogy ő is 8 órát üljön az iskolába teljesen felesleges dolgokat magolva.
17/L
Nem csodálom, hogy nem látod.
Mind a tanárok, mind a diákok túl vannak terhelve, már egészségtelen szinten.
Rengeteg iskola szinte romokban hever, de ugye a stadion fontosabb.
A tananyag tömör és lexikális a nagyrésze. Gyakorlati, hasznos dolog kevés van.
A nyelvórákat folyamatosan csökkentenék, csak nem azért, hogy a fiatal ne mehessen utána ki külföldre?
Ezt a problémát pedig egy valaki nem érzékeli: aki nem akarja.
17/L
Nekem az az egyik vesszőparipám a kérdéssel kapcsolatban, hogy az oktatás hangsúlyát, tehát annak súlyozottságát inkább a szakmunkásképzésre kéne helyezni, mint ahogy erre volt utalt egyik volt miniszterelnökünk is. Tulajdonképpen sok Magyarországon a túlképzett, aki nem tud magával mit kezdeni, nem talál munkát, holott sok a jól fizető munka. Szakmunka. Régen, a sokak által szidott komcsi vagy szocrendszerben a szakmunkások megbecsülést élveztek. Most is megbecsült középosztálybelinek kéne őket tekintenie a társadalomnak. Igen, Gyurcsány Ferenc volt, akitől egyszer hallottam valamelyik hírközlő rendszeren keresztül azt, hogy a szakmunkásképzésre kell helyezni a hangsúlyt. Senki ne gondoljon pártbelijének, csak kérem ezt. Persze sokan azt mondanák, hogy akkor most annál több szakmunkásunk ment volna ki külföldre dolgozni. Hát igen, kevés van már most is belőlük itthon.
Azért gondolom, azt, hogy a jelenlegi diákok sokat akarnak, mert sokuk, legalábbis szerintem, csupán ugródeszkának tekinti Magyarországot. Magyarországon tanul, amit a magyar állam támogat, fizet, finanszíroz. Vajon mennyibe kerül az a magyar aófizetőknek, ha egy magyar egyetem/főiskola a kezébe nyom egy diplomát egy maqyar fiatalnak? Mennyibe került az érettségije? Na és együttvéve minden összes oktatása, a bölcsödétől kezdve az általános iskolán át ... Vajon elgondolkoztak-e ezen a friss diplomások, akik rohannak külföldre dolgozni az egyetem és a főiskola után külföldre, de a pecsét tintája még meg sem száradt a diplomájukon? Hol van a hála? Hol???
Én hoznék egy törvényt, hogy aki egyetemet végzett Magyarországon és külföldre akar menni dolgozni 28-30 éves kora előtt, illetve x ledolgozott munkaviszony előtt, akkor az fizesse vissza ne a bekerülési költségét a diplomájának Magyarország felé, hanem iskolai végzettségének a világpiaci értékét fizesse be a Magyar Államnak.
Visszatérve a trianoni ügyre. Szerintem azért is volna fontos, hogy létrehozzuk a Magyar Trianon Intézetet, mert ez a szerveződés rengeteg dolgot orvosolhatna, nem csak magyar ügyi szinten, hanem tágabb értelemben véve is, más nemzetekre vonatkozóan, emberi jogi szempontból, emberi jogi kérdések kapcsán is.
Miért gondolom ezt? Hát azért, mert egy ilyen intézménynek létjogosultságot adna mind az a jogtalanság, igazságtalanság, amely akkoriban és most és közben is Magyarországot érte, a Magyar Nemzetet érte. Fajgyűlölet, megkülönböztetés, megalázás, kifosztás.
Ennek az intézménynek adatokat kell gyűjtenie arról, hogy a múltban, de a jelenben is, hány a jelenlegi, de ideiglenes határainkon túl élő magyart ért atrocitás, megkülönböztetés, bántalmazás. Akár az ottani hivatalos szervek részéről, akár a civil életben. Akár a volt ottani régi rendszerbeli intézmények által elkövetett magyarellenes tettekről legyen szó, meghurcolások, megfigyelések, akár a jelenlegi incidensekről. A Trianoni Magyar Intézménynek átfogóan kell vizsgálnia a múlt eseményeit a határon túli magyarok esetében. Mindent ki kell vizsgálni, minden adatot be kell gyűjteni. Magyar nácivadászokra van szükség. Tehát olyan magyar nemzetközi nyomozókra, akik felderítik a magyarellenes tetteket és azokat a Nemzetközi Bíróság elé viszik. A bűnösöket meg kell találni és bíróság elé kell citálni. Ha már nem élnek,akkor is tudni kell róluk és tetteik hatását semlegesíteni kell. Például a felvidéki magyarokat ért földtörvény kiagyalóját.
Egy fontos! A Magyar Trianoni Intézet nem szabad, hogy a nemzeti megbékélést hirdesse! Azért mert mi nem akarunk mást, mint azt, hogy vissza kapjuk azt, ami a miénk. Kárpótoljanak minket az elszenvedett károkért. És azt, hogy folyamatos jóvátételt fizessenek nekünk. És esetleg később megbocsátunk a bűnösöknek.
A Magyar Trianoni Intézetnek más funkciója, célja, oka is kell, hogy legyen. Igen, kell, hogy legyen. Igen, esetünk világpéldává kell, hogy váljék a világ számára az emberi jogok védelme érdekében. Majdnem száz év alatt rengeteg és még koránt sem feltárt bántás, atrocitás, sérelem, megkülönböztetés, brutalitás, jogsérelem ért minket, magyarokat, Trianon miatt, magyarellenesség miatt. Nekünk, magyaroknak fel kell hívnunk a világ figyelmét erre a ma is élő elszomorító és minket, magyarokat folyamatosan bántó jelenségre. De nem csak miattunk. Hanem másokért is. Példánkból okulnia kell a világnak! Példánkból okulnia kell a világ fejlődő demokráciáinak! A Magyar Trianon Intézet szerintem globális szinten sokat tehetne a világ jobbá válásáért saját tapasztalatai alapján, az emberi jogok védelme érdekében!
Helyesbítek:
Nem Magyar Trianoni Intézet kell, hogy a neve legyen, hanem Magyar Trianon Intézet. De más neve is lehet. A tartalom a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!