Hogy lehet Szlovákiában 270 euro a minimálnyugdíj, amikor nálunk csak 28 500 forint?
Ráadásul én úgy tudom, hogy a szlovákoknál kisebb az állami elvonás is, mint itt.
Akkor miből gazdálkodják ki?
Kár, hogy a KSH megváltoztatta a létminimum, a szegénységi küszöb, a mélyszegénység, és a halmozottan hátrányos helyzetűek definícióját és számítási módszerét, hogy a "Fidesz jobban teljesítsen". Így könnyű csökkenteni a szegénységet és a létminimum alatt élők számát!
Kérlek, kedves előttem szóló, hogy áruld el nekem, mennyit keres egy közmunkás, és azt, hogy hány közmunkás van!
Van ilyen gyár is, olyan gyár is, elképzelhető hogy a bérek különbözőek. Sokan vannak, akik azonban alkalmatlanok a gyári munkára, nem képesek napi 8+ órát végig állni, sokaknál kiégéshez vezet a túl nagy monotónia.
Nem is azt írtam, hogy a közmunka életcélja bárkinek is, hanem azt, hogy a munkahelyek nem a népsűrűség arányában vannak elosztva, főleg nem úgy, hogy a képzettséghez is igazodnak. Nagyon sokan pedig nem tudnak kitörni, nem tudják otthagyni a családot, nem tudnak lakást venni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!