Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csak én gondolom rossz ötletne...

Csak én gondolom rossz ötletnek hogy külföldön élő magyar is szavazhat?

Figyelt kérdés
Én úgy gondolom hogy nekik ne legyen szavazati joguk,mert nem ők viselik jó/rossz következményeit.Vagy rosszul gondolom?Kíváncsi vagyok más véleményére is.
2018. ápr. 1. 14:41
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Áder János a határon túliak szavazati jogáról:

A korábban elhangzottak ellenére - és azt hiszem, hogy ez senki számára sem lesz új - a FIDESZ álláspontja ebben a kérdésben régi és változatlan. A FIDESZ nem támogatja a választójognak az ilyen értelmû kiterjesztését. A következõ okok miatt nem támogatjuk. Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizetõ polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz. Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenõrizhetõ a választások tisztasága. Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentõsen növelné a költségeket. Erre vonatkozóan itt elhangzott egy szám: egymilliárd forintra vonatkozó összegrõl volt szó, ez állítólag egy belügyminisztériumi egyeztetésen hangzott el. Hogy ennek mennyi a realitása, ha a belügyminiszter úr reagálni kíván erre, nyilván elmondja. Nem támogatjuk azért sem, mert a választási eredmények végsõ megállapítását hetekig függõben hagyná. Úgy ítéljük meg, hogy aki részt akar venni a választásokon, az költözzön haza, költözzön vissza Magyarországra, és ebben az esetben természetesen semmi kifogásunk nem lehet, hogy akár aktívan, akár passzívan választójogát gyakorolja.

Forrás: [link]

2018. ápr. 1. 16:29
 22/24 anonim ***** válasza:

21.

Részletekben van a lényeg.

Hogy mikor, hol, minek a kapcsán mondta ezt Áder, és milyen beosztásban. Stb.

Enélkül semmit nem ér.

2018. ápr. 1. 16:33
 23/24 anonim ***** válasza:

A szavazás állampolgári jog. Lényegtelen, hogy az illető hol él.

A Fidesz amúgy pont ezt próbálja ellehetetleníteni, hogy a külföldön élő magyarok (akik 99%-a nem a fideszre szavaz, mert miattuk mentek el az országból) ha szavaznak is, az elég nehézkes és hosszas procedúra legyen. Szerintem meg ez az igazságtalan.

2018. ápr. 2. 12:27
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ezen semmi különös, rengeteg ország van, ahol a külföldön élők is szavaznak, mindössze majdnem egész európa, USA, Kanada. És ezen országokból csak Gyurcsány Ferenc és kormánya volt az egyedüli, aki a sajátjai ellen szavazott. A világ szégyenei voltunk, bravo, történelmet írtunk. Csak megjegyzem, hogy Fletó és kormánya volt az egyetlen, akik a költségvetési és gazdasági adatokat is meghamisították,, miattuk kellett megszigorítani az ellenőrzést, az egész EU előtt éghetett a pofánk, És még mennyi történelmet írtak...
2018. ápr. 4. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!