Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csak én gondolom rossz ötletne...

Csak én gondolom rossz ötletnek hogy külföldön élő magyar is szavazhat?

Figyelt kérdés
Én úgy gondolom hogy nekik ne legyen szavazati joguk,mert nem ők viselik jó/rossz következményeit.Vagy rosszul gondolom?Kíváncsi vagyok más véleményére is.
2018. ápr. 1. 14:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
36%

#3 "A magyar kormányzat intézkedései befolyásolják a határon túli magyar állampolgárok sorsát, tehát megilketi őket a szavazati jog."

Ha az ő sorsukat befolyásolja, akkor nyilvánvalóan a velük élő más nemzetiségűek sorsát is befolyásolja, tehát akkor ők is szavazhassanak?

2018. ápr. 1. 15:27
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én 8 éve elköltöztem Mo-ról, jelenleg Ausztriában élek és van bejelentett magyar lakcímem is. Akkor hogy is van ez?

Amúgy meg rohadtul van jogom szavazni. Magyar állampolgár vagyok, a család otthon él és én is 1x haza tervezek térni.

2018. ápr. 1. 15:28
 13/24 anonim ***** válasza:
68%

"arra a válaszom igen, mert van magyar lakcímed és állampolgárságod. "

Oké, akkor én is másképp írom: 2014 óta élek Németországban, megvan mind a magyar állampolgárságom, mind a magyar lakcímem. Kb a 4 év alatt 3 napot voltam otthon. Teszem azt jövő héten csak azért megyek haza egy napot, hogy szavazzak, akkor te ezt korrektnek tartod? Miért? Nem ott élek, nem ott dolgozom, nem fizetek oda semmit. Tudom, hogy magam ellen beszélek, csak kíváncsi vagyok, miért van több jogom szavazni, mint egy olyannak, aki esetleg ott élt ezalatt a 4 év alatt, de mondjuk külföldi állampolgár.

2018. ápr. 1. 15:30
 14/24 anonim ***** válasza:
46%

" milyen módon befolyásolja a külföldön élő magyarokat,az itteni belpolitika?"

Szerinted a többség miért ment ki?

Külföldön dolgozó magyar a fél országot utazza át a helyi konzulátusra, hogy szavazhasson.

Az erdélyi magyar akár romániából akár angliából letudja egy levéllel.

Elöbbi szép summát költ itthon (+áfa) ha hazajön és nem az Orbánra szavaz.

Utóbbi szép summát költ romániában ha hazamegy és orbánra szavaz.

Én hülye! Amikor ’89 elött segítettem őket a határ mindkét oldalán mert majdnem éhen döglöttek Csaucseszku alatt. Meg 89 decemberében a forradalom alatt vittem a kaját, a lóvét, segítve őket a szekusok ellen. Most hálából megválasztják nekem az orbánt mert megvannak sértve a 2004-es szavazás eredményén.

2018. ápr. 1. 15:33
 15/24 anonim ***** válasza:

Kérdező, azt tudtad, hogy a külföldön dolgozó magyarok egy rakás pénzt utalnak haza, ami beleszámít a hazai GDP-be is? Felmérések szerint majdnem a GDP 4%-át adja ez a lóvé. Vagy legyünk úgy, mint Brüsszellel, lenyúljuk a pénzt és közben "harcolunk" ellenük?

Mondjuk a levélszavazós dolog más kérdés, kb választási csalás...

2018. ápr. 1. 15:34
 16/24 anonim ***** válasza:

#13-as, nincs több jogod szavazni, de nem vagyok jogász sem, nem folytam én bele ennyire a dolgokba. Nyilván ezt jobban körül kéne járni, megnézni mik a lehetőségek, milyen feltételek alapján szavazhat, vagy éppen nem szavazhat valaki.

Elismerem, az sem lenne igazságos, amit én írtam elsőnek, mert tény, hogy vannak, akiknek bár van itteni lakcímük, nem itt élnek, és olyanok is, akik itt élnek, de máshol van lakcímük, stb.

A lényeg, hogy hiába magyar származású valaki, ha nem itt él évek óta, nem jár haza, nem itt dolgozik, nem itt költi el a pénzét és így tovább, akkor ne szólhasson bele a választásba sem.

Ezt kellene valahogy megoldani, hogy pontosan milyen megoldás lenne a legmegfelelőbb, azt nem tudom.

2018. ápr. 1. 15:37
 17/24 anonim ***** válasza:
36%

"2014 óta élek Németországban, megvan mind a magyar állampolgárságom, mind a magyar lakcímem. Kb a 4 év alatt 3 napot voltam otthon. Teszem azt jövő héten csak azért megyek haza egy napot, hogy szavazzak, akkor te ezt korrektnek tartod? Miért? Nem ott élek, nem ott dolgozom, nem fizetek oda semmit. Tudom, hogy magam ellen beszélek, csak kíváncsi vagyok, miért van több jogom szavazni, mint egy olyannak, aki esetleg ott élt ezalatt a 4 év alatt, de mondjuk külföldi állampolgár."

Feltételezem azt, hogy aki magyar állampolgárként kiment Németországba dolgozni és élni, az azért ment ki, mert itthon reménytelennek látta a helyzetet. És feltételezem azt is, hogy amennyiben az ő megítélése szerint javulna itthon a helyzet, akkor hazaköltözne. Így tehát neki marhára nem mindegy, hogy mi van Magyarországon, mert ettől függ az, hogy hazajön-e vagy sem.

Aki kint él x éve és soha a büdös életben nem akar hazajönni, az nem gondolom, hogy elmenne szavazni mindenféle macera árán, mert mi a szarnak menne el?

Aki viszont erdélyi magyarként Romániában él, soha a büdös életben nem élt Magyarországon, és amúgy eszébe sem jut, hogy ideköltözzön, akkor mégis miért akar a magyarországi választásokban részt venni? És az a felháborító, hogy részt vesznek rajta. DE MIÉRT? Ha sosem éltek itt, mert már Romániában születtek és soha nem is akarnak itt élni, akkor MIÉRT MENNEK EL SZAVAZNI?

2018. ápr. 1. 15:46
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Beszélhet itt akárki a saját kicsinyes érdeke szerint, de a "külföldön élő magyar" is szavazhat bármelyik pártra.

A külföldön élők szavazása pedig nem "rossz ötlet", hanem nemzetközi törvény, kb minden országnak ugyanilyen.

Az csak egy ritka különlegességünk, hogy széttéptek bennünket, és kénytelenek vagyunk féltucat országban élni a saját magyar szülőföldünkön.

2018. ápr. 1. 15:57
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

"És az a felháborító, hogy részt vesznek rajta. DE MIÉRT? Ha sosem éltek itt, mert már Romániában születtek és soha nem is akarnak itt élni, akkor MIÉRT MENNEK EL SZAVAZNI?"

Rohadtul nem mennek. Beszoptátok a balos uszítást hogy minden erdélyi elmegy és tömegesen szavaz a Fideszre. Ezzel szemben a romániai magyarok nagyon kis százaléka megy el szavazni, pont azért mert semmit nem változtat az ő életén.

2018. ápr. 1. 16:05
 20/24 anonim ***** válasza:
Egymás ellen uszitanak beneteket!
2018. ápr. 1. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!