Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogy lehet az, hogy pszichológ...

Hogy lehet az, hogy pszichológusok szerint a náci vezetők nem voltak emberileg kifejezetten gonoszak és mind átlag feletti vagy kiemelkedő IQ-val rendelkeztek?

Figyelt kérdés

Ez a kommunista vezetőkről elképzelhetetlen lenne. Sztálin pl. már fiatal korában gyilkos és rabló volt - Hitler viszont nem akart beszélni szerelmével addig, amíg el nem végzi a főiskolát... Szóval gátlásaik más szinten voltak.

21 nürnbergi vádlottból 3-nak volt alacsonyabb az IQ-ja 120-nál (az akkori vizsgálat szerint).

2018. márc. 5. 09:21
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
50%

Akkora hülyeség ez, hogy mindent a vezetőkre fogtok.

Akik háborúztak, ők se voltak épp a legrendesebb emberek. Akik hatalomra jutatták Hitlert azaz a nép, sajnos náluk is voltak gondok.

Kicsinyes dolog minden roszat Hitlerre fogni. Hitler lehet akár milyen rosz, ha nem engedelmeskedik neki egy ország teljes népe. Az emberek hatalmat és hatalmas birodalmat akartak, Hitler végig ezzel kampányolt. Hitler megadta azt amit a nép akart.

2018. márc. 10. 19:07
 32/39 anonim ***** válasza:
36%

#19: "Nem tudom ki az a Speer..."

Ilyen szegénységi bizonyítvánnyal talán nem kellene ehhez a kérdéshez hozzászólni, van bőven a gyékán egyéb téma ahol a nulla történelemtudás nem hátrány.

2018. márc. 10. 19:10
 33/39 A kérdező kommentje:
29, engem és a gondolkodó embereket nem lehetne meggyőzni arról, hogy egy teljes népcsoport gonosz, élősködő stb. Viszont a saját szememmel láthatom. Szerintem van is egy, azaz egy ilyen csoport a világban. Egyébként ők sokkal felsőbbrendűbbnek tartják magukat az egykori német náciknál is... De ez senkit sem zavar.
2018. márc. 10. 22:22
 34/39 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Köszönöm a #25 választ, mert azt mutatja, próbáltál megérteni (mennyien utálják ezt…). Sajnos első mondatod részben igaz csak. Azt teszi, amit erkölcsileg elfogadhatónak tart – ez feltételezi, hogy van neki olyanja, amit mások erkölcsnek tartanak. Pedig mindenkinek nincs, így lelkiismeret-furdalása se. Több riport volt magyar médiákban gyilkosokkal. Sokan nem is értették, mit akar a riporter. Gyilkoltak és kész, akkor ez volt „soron”.

Magánemberként valaki szereti a családját, mindenki mással ellenségként bán. Van ilyen. Jó vagy sem? Igen, jó a családjával. Igen, nem jó a többiekkel. Politikusként is viselkedhet hasonló megosztó módon.

Elhiszem, hogy nem tartod magad gonosznak, és elhiszem, hogy bizonyos esetekben bármeddig elmennél. Ez nem ellentmondás, és nem is gonoszság/nem gonoszság kérdése. Hanem azt jelenti, felhatalmazod magad, hogy istenként viselkedj egy embertársaddal szemben. Én nem szeretnék ilyen szerepet. Viszont a leghatározottabban teremtenék olyan helyzetet, hogy az „illetőnek” esélye sem legyen mások ellen cselekedni. Ezért például a börtön szerepét, feladatát is alapvetően másként képzeljük.

Utolsó bekezdésedben pedig cáfolod első állításodat, ahogy én is. Valóban, vannak nagyon gonosz emberek. Tudtad, hogy Sztálin mennyire szerette a gyerekeket? Olyasmiket engedett meg nekik, aminek ezredéért másokat sajátkezűleg is agyonlőtt. De egy percig sem gondolom, hogy helye van az emberi közösségben. Hitlerről is ugyanezt gondolom. Konkrétan tudom, kikkel és hogyan volt valóban kedves. Másokkal meg gonosz. A nácik kommunistagyűlöletét pedig hagyjuk. Az ellenségeimmel néha köthetek hidegvérű szövetséget. Akiket gyűlölök, azokkal soha. Nem volnék rá képes. De Hitler és Sztálin kötöttek. Nem is egyet.

#33 válaszodhoz: ne legyünk sejtelmesek, fogalmazzunk világosan. Téged nem lehet meggyőzni arról, amit nem akarsz, viszont meggyőzöd önmagad az ellenkezőjéről is. Egy csoportról tudsz, a zsidókról. Akik egy komplett etnikumot hosszabban kutatnak, nem mernek ilyen kijelentést tenni. Egy etnikum tagjai annyira sokszínűek, hogy ilyen kijelentés soha nem állja meg a helyét. Itt megint istent játszol, te tévedhetetlen vagy és megítélsz egy egész etnikumot abból a néhány felszínes ismeretből, amire volt lehetőséged. Én megítélek néhány embert, akiket ismerek. A többinek legfeljebb egyes tetteit minősítem. Tudtad, hogy az általad említett népcsoport hivatalosan képezi ki legfőbb ellenségének rendfenntartó erőit mindarra, amit ő tud? Saját jól felfogott érdekében. A világ feltehetően kicsit bonyolultabb, mint amilyennek képzeled.

2018. márc. 24. 12:05
 35/39 A kérdező kommentje:

Csakhogy a náciknak magánéletükben épp, hogy volt lelkiismeretük...

Nem viselkedek istenként. De kötelességünk megtenni mindent azok ellen, akik kiirtanak 100 millió embert a kommunizmusban, vagy háborúkban milliókat. Te mindent megtennél, hogy ezek a tettesek szabadon garázdálkodjanak, lelked rajta. A különböző népek, etnikumok sokszínűek a világon, az egyik viszont, amely a legidegenellenesebb vallást, mentalitást fejlesztette ki, és élt benne több ezer évig, szinte teljesen egyszínű. nem mondom, hogy teljesen, de majdnem. Lehet, hogy tévedek, de nagyon nem úgy tűnik. Nem lehet véletlen, hogy ennyien vannak közülük vezető pozícióban, hogy a legtöbb destruktív irányzat mögött ők állnak, hogy a kommunizmusban pl. nálunk 80-90%-os arányban voltak a vezetésben. Ha mutatsz nekem 10 normális erkölcsű embert közülük, azon elgondolkodom. Az asszimilációra is teljesen képtelenek, pedig elég intelligensek lennének rá, nem is néznek ki annyira máshogy, nem annyira más legtöbbször a bőrszínük. Miért nem asszimilálódnak? Mert nem kedvelik az idegeneket, és saját népüket felsőbbrendűnek tartják.

2018. márc. 24. 16:32
 36/39 A kérdező kommentje:
Lásd a bevándorlókat, ill. általuk elkövetett bűnöket, akik ellen mindent megtettek volna a náczi vezetők is. Kik erőltetik a bevándorlást, multikultit? na vajon kik? Vagy a fehérek elleni elnyomást, rasszizmust, vagy a férfiellenességet, vagy ezt a gender dolgot?
2018. márc. 24. 16:35
 37/39 anonim ***** válasza:

#34:

47%=troll (ráadásul a abból a semmirekellő fajtából, amelyiknek állandóan elgurul a gyógyszere)

2018. márc. 24. 19:40
 38/39 anonim ***** válasza:
Neked is elkelne egy jó pszichológus, drága kérdező.
2018. júl. 15. 09:17
 39/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a konstruktív választ, kedves antifasiszta.
2018. júl. 15. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!