Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogy lehet az, hogy pszichológ...

Hogy lehet az, hogy pszichológusok szerint a náci vezetők nem voltak emberileg kifejezetten gonoszak és mind átlag feletti vagy kiemelkedő IQ-val rendelkeztek?

Figyelt kérdés

Ez a kommunista vezetőkről elképzelhetetlen lenne. Sztálin pl. már fiatal korában gyilkos és rabló volt - Hitler viszont nem akart beszélni szerelmével addig, amíg el nem végzi a főiskolát... Szóval gátlásaik más szinten voltak.

21 nürnbergi vádlottból 3-nak volt alacsonyabb az IQ-ja 120-nál (az akkori vizsgálat szerint).

2018. márc. 5. 09:21
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
60%

De vannak érzései a pszichopatáknak, csak bizonyosak hiányoznak, mint pl. a félelem, a szeretet és az együttérzés, ha nem lennének érzéseik nem válnának gyilkosokká sem (nem lenne rá motivációjuk).

Egyébként meg a pszichopatáknak csak egy kis százaléka lesz gyilkos, rengetegen vannak akik elvegyülnek, beilleszkednek, kielégítik a hatalomvágyuk valami kevésbé kártékony módon.

2018. márc. 5. 10:38
 22/39 anonim ***** válasza:
94%
Igen, de azok nem pszichopaták csak pszichopata vonásokkal rendelkező emberek. (Csak a köznyelv ezt összemossa). Sok hatalomvágyó pszichopata vonással rendelkező ember van, ismerek is ilyeneket, de ők képesek szeretetre is. Szóval nem ilyen fekete-fehér a világ ahogy leírod. Elég ritka az aki tényleges pszichopata, ahogy olyanból is kevés van, akiben semmilyen pszichopátiás vonás nincsen. Elég csak az emberi irigységre és rosszindulatra gondolni, ami azért majdnem mindenkiből előjön itt-ott.
2018. márc. 5. 10:49
 23/39 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem fekete-fehér, mert én is valahol félúton vagyok, de az igazi pszichopatáknál sem követelmény, hogy gyilkosok legyenek, csak hajlamosak azokká válni + még a legdurvább pszichopatáknak is vannak valamiféle érzései.
2018. márc. 5. 10:59
 24/39 anonim ***** válasza:
Hát igen, tulajdonképpen még a legjobb pszichiáterek sem tudják meghatározni, hogy hol a határ. Elég vitatott kérdés ez a pszichológián belül.
2018. márc. 5. 11:02
 25/39 A kérdező kommentje:

15, az emberek általában azt teszik meg, amit helyesnek, erkölcsileg elfogadhatónak tartanak (különben kínzó lelkiismeret-furdalásuk lesz). Ha valaki tehát magánemberként jó, annak politikusként is erkölcsileg jónak kell lennie, legfeljebb téved, nem látja át a dolgokat, stb. Ez a náciknál nem klappol. Egyébként ezek pszichológusok nagy része családilag érintett, nem kedvelték a nácikat. A nürnbergi, őket vizsgáló pszichológus is ilyen volt (Gilbert).

Én nem tartom magam gonosznak, nem szoktam másokat bántani, de adott helyzetben én sem simogatnék meg pl. egy alapvetően gonosz embert, gyilkost, hazudozót, szélhámost, stb. Sőt, szerintem pont azok a legjobb emberek, akik tesznek, tennének a gonoszok ellen. Tehát én és sokan mások is képesek lennének elmenni bármeddig. Pl. a kommunista vezetőkkel szemben, akik 10 milliókat megöltek. Mellesleg az antiszemitizmus és a zsidók elleni atrocitások igen gyakoriak voltak a történelem során, de a komcsikat és a legtöbb csoportot sem szerettek sokan a nácik által gyűlölt csoportok közül. Sok ismert, erkölcsös, rendkívül értelmes ember is hasonló mértékben antiszemita volt. Luther Márton már 500 éve antiszemita könyvet adott ki. A kommunizmus vezetői, gyilkosai, propagandistái több csoportból is kikerültek, akiket a nácik gyűlöltek.

A pszichopátia egy betegség, a betegnek nincs lelkiismeret-furdalása, nem tud szeretni, szorongani, nem érez semmit embertársai iránt, sokszor megjátssza, hogy érez, utánozza a többieket. A köznyelvben mondják sokszor a nagyon gonosz, gátlástalan emberekre, hogy pszichopaták, de általában csak nagyon gonoszak, nagyon rossz a lelkiismeretük, alacsonyak a gátlásaik. Sztálin is ilyen volt.

2018. márc. 5. 11:20
 26/39 anonim ***** válasza:
75%
Mert nem csak az IQ számít hanem az EQ vagyis az érzelmi intelligencia. Ezen a téren a nácik biztos hogy alulteljesítettek.
2018. márc. 5. 13:00
 27/39 anonim ***** válasza:
Ne keverd a skinhead neonácikat, a III. Birodalom egyenruhás, jólfésült náci politikusaival. A mai "nácik" csak a zsidó, és cigánygyűlöletet vették ki a nácizmusból, meg max azt hogy a "haza mindenek előtt". Ezen kívül nem sok közük van hozzá.
2018. márc. 6. 21:32
 28/39 anonim ***** válasza:

Szerintem tegyél le arról Kedves Kérdező, hogy irányzatokat definiálj, mert nagyon nem megy. Persze lehet, hogy csak a lejáratás a célod, mindenesetre csak magadat járatod le.

Nem tudom, hogy mi az az antifa, ha valaki antifa, akkor az mondjuk Tarlós, aki ezrével írtja a fákat. :)

2018. márc. 9. 23:34
 29/39 anonim ***** válasza:

"Én nem tartom magam gonosznak, nem szoktam másokat bántani, de adott helyzetben én sem simogatnék meg pl. egy alapvetően gonosz embert, gyilkost, hazudozót, szélhámost, stb."

Tehát ha sikerül téged meggyőzni arról, hogy egy népcsoport kifejezetten "gonosz, gyilkos, hazudozó, szélhámos stb.", akkor máris "nem simogatnád meg". Ha sikerül veled elhitetni, hogy te egy felsőbb rendű faj tagja vagy, így ebből kifolyólag jogos jussodat veszed el, amikor alsóbbrendűeket kifosztasz, hiszen azok nyilvánvalóan becstelen módon tették rá a kezüket a te jogos jussodra, akkor máris nem te vagy a kifosztó, hanem az alsóbbrendű.

És a morális muníció elég jól ment. Ezt a "kedvezményezetteknek" meg gyakran könnyebb megemészteni, pláne, ha a törvény mellettük áll. És ami ment kicsiben, pl. feldobtak egy zsidó családot a vagyonának egy részéért, vagy zsarolták őket, az ment nagyban is: csak néhány parancs aláfirkantása, és rohadtul jól kerestek.

2018. márc. 10. 10:57
 30/39 anonim ***** válasza:
Hogy a pszichologusok mit mondanak a nacikrol, az engem nem erdekel. Az viszont ugyancsak megerintett, amit Kihont mondott: 16 eves srac volt, amikor a nyilasok elvittek, es a taborban a naci taborvezeto igy kezdte a beszdet: Ti zsido kolykok, azert kuldtek ide benneteket, hogy mi megoljunk titeket. Es en gondoskodom rola, hogy ez a haldoklas minel hosszabb es minel fajdalmasabb legyen.
2018. márc. 10. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!