Izrael miért rombolja le a palesztinok iskoláit? Mi ezzel a céljuk?
Egyebkent ertem, hogy ezeknek a izrael-ellenes hazug, bloff "jelenteseknek" aldozatul lehet esni. Egesz iparag alakult ki a hazug hirek gyartasara, es a palesztin gyerekek sokan erre a palyara keszulnek. Egyik gyerek azzal buszkelkedett peldaul, hogy neki nagyon jo a fantaziaja, es remek torteneteket tud az izraeliek gonoszsagarol kitalalni, es ezert ujsagiro szeretne lenni.
Persze elobb-utobb kiderul mindig az igazsag.
"Az ENSZ legalabb ugy hazudik egyebkent, mint a palesztin propaganda"
Tehát akkor szerinted az ENSZ hazudik. Izrael nem gyilkol palesztin gyerekeket. Az erről szóló hírek, felvételek és képek is mind hamisak. Jól értem?
"Egy izraeli katona meggyilkolásának mi köze ehhez a hírhez?"
Most érdekelne, hogy neked mi nem világos, mire vonatkozik ez az kérdés, tudtommal még ehhez hasonló módon idéztem a kérdést amire válaszoltam.
" [link]
Ők is terroristák szerinted? Tele van a net halott palesztin gyerekek képeivel, neked meg van pofád Izraelt védeni."
Csak egyet felejtesz el amúgy, hogy Izrael próbálja védeni a saját állampolgárait. Nem is kell kimenned egyszerűen mutasd meg a Gázai-övezetben található civilek védelmét szolgáló épületeket, fejlesztéseket. Izraelben vannak bunkerek, applikáció, Vas-kupola. Gázába mi van?
"Izrael miért rombolja le a palesztinok iskoláit?"
Nem "a palesztinok iskoláit" rombolja le, hanem olyan építményeket, melyeket engedély nélül építettek:
A szabályokat csak Magyarországonh lehet le..arni, pl a hotvát tengerparton se. Persze, itt is csak csókosoknak. Izraelben - és jónéhány más civilizált országban viszont senkinek.
"Időközben több tucat gyermek gyűlt össze egy másik palesztin területen a Gázai övezetben, hogy tiltakozzanak az Izrael és Egyiptom által 2007-ben létrejött blokád ellen."
Azé valamit tudhatnak Egyiptomban is ...
Melleleg Izrael mindennel ellátja Gázát, amire ott szükség van. Az igaz, hogy fegyvert, hadianyagot nem szállít be. De minden mást bőségesen. ( Napi ezer ( 1000 ) kamion )
"követeljük a jogainkat, az oktatáshoz való jogot"
Gázában bőven van iskola. Izrael azokat se bombázta le, amelyeknek pincéit rakéta-raktárnak használták. Elolvashatod az ENSz ldalán, a főtitkár legalább égyszer akadt ki, hogy már mergint.
"legyen vizünk és elektromos áramunk"
Talán a saját gázai vezetőiknek kéne szólni, hogy fizessék a víz és villanyszámlát. Mert Izrael évekig ellátta Gázát (is) INGYEN, nem fizettek egy kanyit se. De idővel Magyarországon is ki szokták kaocsolni, ha nem fizetik a számlát.
Te kérdező hogy látod ezt? ( Már azon kívül, hogy dögöljön meg minden zsidó - arra nem vok kíváncsi, abból volt már. )
"Tele van a net halott palesztin gyerekek képeivel"
Amiknek legalább 60, de inkább 80%-a SZÍRI9ÁBAN készült, a halottakat döntően Assad hadseregének "áldásois" tevékenysége eredményezte, nameg putyin et bombái.
Nem tudtad? És - hogy idézzem fenkölt stílusodat - "van pofád" ekkora tájékozatlansággal ordítozni?
"Miből fizessék ki? A város blokád alatt van. Plusz Izrael néhány évente lebombázza, azt te meg számon kéred hogy nem fizetnek. Ez is egy szánalmas magyarázat. "
Mégis fegyverekre és luxus hotelekre van pénz.
https://www.youtube.com/watch?v=wZwkCLRjKK4
Nem véletlenül nem akarják őket már nagyon segíteni az arabok sem. A fentebbi videóban több ország műsorában kifejtik a véleményüket.
" Egy normális ember azt mondaná sajnálja a palesztin civil áldozatokat, vagy olyasmit hogy ez az izraeli hadsereg hibája, abba kellene hagyniuk civilek gyilkolását vagy hasonlók. De ti nem. Mindenért a palesztinokat hibáztatjátok, aztán meg csodálkozol hogy van Magyarországon antiszemitizmus."
Hamasz nem egyenlő a palesztinokkal, őket kell itt hibáztatni.
Én elfogadom,hogy szerinted az a normális, egy népet gyűlöletre neveltek harcra biztatnak a vezetőik, miközben ők másik ország luxusszállodájából nézik végig népének harcát.
Viszont mondjuk, ha a blokádot vesszük alapul akkor az Egyiptomiakat is gyűlölnöd kell, hiszen közösen állították fel Izraellel.
Amúgy szerintem hasonlítsd össze Ciszjordánia és a Gázai-övezetet, nem véletlenül van az, hogy Ciszjordániának jobb a gazdasága, van turizmus, megítélése is jobb a világban. Szerinted miért?
A fegyverek érthetőek hiszen valahogy meg kell védeniük magukat Izraeltől. A vezetők pedig jobban élnek mindenhol mint az átlag.
"Én elfogadom,hogy szerinted az a normális, egy népet gyűlöletre neveltek harcra biztatnak a vezetőik, miközben ők másik ország luxusszállodájából nézik végig népének harcát."
Szerintem pont Izrael neveli gyűlöletre az állampolgárait, nem a palesztinok. Mondjuk a palesztinoknak van is okuk gyűlölni Izraelt.
"Amúgy szerintem hasonlítsd össze Ciszjordánia és a Gázai-övezetet, nem véletlenül van az, hogy Ciszjordániának jobb a gazdasága, van turizmus, megítélése is jobb a világban. Szerinted miért?"
Ez a lerombolt iskola is Ciszjordániában volt. Ez is mutatja mi történik hogy ha a palesztinok leteszik a fegyvert.
Szóval ha a palesztinok leteszik a fegyvert, a zsidók kirakják őket és saját telepeiket húzzák ott fel. Ez történik Ciszjordániában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!