Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen amerikaban ahetkoznapi...

Milyen amerikaban ahetkoznapi elet?

Figyelt kérdés

Valaki volt kint? Illetve van aki kint el?

Szeretem Magyarorszagot es nacionalista vagyok nem szivesen hagynam itt az orszagot, de vonz amerika. Talan az usa az ahol magyar hon utan tudnek elni. Valtozatos az orszag nagyon, sok latni valo is van. De itthon qurva sokat kell dolgozni hogy meglegyen az ember, rabnak erzem magam, es mennek egnek vilagnak. Kivancsi vagyok mi a velemenyetek es ti hogy ereztek.

2018. febr. 3. 21:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
31%
Szar.
2018. febr. 3. 21:42
 2/11 A kérdező kommentje:
Bovebben?
2018. febr. 3. 21:43
 3/11 anonim ***** válasza:
35%
Az a baj, hogy Amerika pont az az ország, ahová kötve hinném, hogy egyszerű lenne egy magyarnak mennie. Már csak a vízum megszerzése gyakorlatilag egy lehetetlen folyamat.
2018. febr. 3. 22:03
 4/11 anonim ***** válasza:
Van kint rokonom. Dolgozni kell tisztességesen, de jut idő/pénz szórakozásra, pihenésre, stb. Jobb, mint itthon.
2018. febr. 3. 22:05
 5/11 anonim ***** válasza:

Régóta készülök menni, talán jövőre sikerül, ha minden jól megy.

Sokakat ismerek, akik éltek, melóztak kint. Nyugodt az élet, magas az életszínvonal, ha van melód. Viszont vannak furcsa, európai, de különösen magyar szemmel felfoghatatlan szabályok.

Pl. itthon, ha Anya vezet, én a jobb egyben egyet gondolok és felpattintok egy sört - ott ilyesmit nem tehetsz meg. Szesz elő nem fordulhat az utastérben.

És ez csak egy dolog. Jó, értem én, enélkül még boldogan lehet élni, de hát ők mondják mindig: the land of the free.

2018. febr. 4. 07:10
 6/11 anonim ***** válasza:

Meglehet ott élni de jól élni az már más kérdés. A pénznek amerikában teljesen más az értéke mint európai viszonylatban.

Az élelmiszer nem drága de egyes dolgok nagyon azok mint pl.: Egészségügyi ellátás méregdrága. Egy fogtömés 600 dollárnál kezdődik. Havonta 200 dollárt kell fizetni csak azért hogy az orvos kiírhasson egy receptet stb.

Sőt vannak dolgok amelyeket irreálisan túláraznak és önerőből szó szerint megfizethetetlenek. Ilyen például a telek vásárlása amit még külvárosokban is 1 millió dollár alatt nem kapsz. Ezért van az hogy az amerikaiak nagyrésze hitelekből él

2018. febr. 4. 10:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Inkább Kanada. Az USÁ-ban túl sok a fegyverrel rohangáló pszichopata.
2018. febr. 4. 10:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Én voltam és lakik is ott barátom, ismerősöm. Én is nacionalista magyar típus vagyok, sehova nem, költöznék, amerika a kivétel. Amikor oda értem, másik otthonomnak éreztem. Az élet a kinti magyaroknak nem könnyű, sokat güriznek, dolgoznak, látszólag magyarországi viszonyokhoz képest lehet, hogy gazdagabbnak tűnnek, de ott ugyanott vannak mint itthon. Több lelki problémát vélek náluk felfedezni, az otthon hiánya, de hogy ugyanakkor itthon már nem tudnának magukkal mit kezdeni 10-20 év után. Ott amit dolgoznak abból megélnek, itthon nem tudnának.

Magyarországon sokkal többet kell letenni az asztalra, hogy juss is valamire. Aki meg eleve az a típus, hogy tesz, dolgozik, az itthon is meglenne. Aki lusta, kint sem viszi semmire. Ez a munka része.

Az élet másabb, amerikais. :) Mint a filmekben. Ha vidéki nagyvárosban laksz akkor kb mindenhova autóval mész, hatalmas plázák, éttermek, ételek vannak. Én nem laktam kinn csak voltam, ezért az újdonság varázsa ha még rám. :)

2018. febr. 4. 12:36
 9/11 árokpart ***** válasza:
Ha már a fegyverek szóba kerültek valaki itt írta. Ha valaki ott él (nyílván venni nem mert meg sem éri, mert ugye hazahozni tilos , mert itthon nem szabad tartani), viszont amíg valaki ott él hobbycélból lehet fegyverüzletben fegyvert bérelni. pl. egy 38-as Magnumot az ottani ideiglenes lakcímre stb. Tudja esetleg ezt valaki. Köszi.
2018. febr. 4. 16:17
 10/11 anonim ***** válasza:
46%

# 9

Ha nem vagy amerikai állampolgár nem vehetsz. Sőt ezt az amerikába költözést sem értem hogy jutott egyáltalán eszetekbe, ahhoz letelepedési engedély kell az úgynevezett green card amit manapság szinte lehetetlen szerezni

2018. febr. 4. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!