Magyarország és Erdély ennyire fejlett lenne?
Olvastam neten, és itt gyk-n is, hogy Románia legfejlettebb része Erdély, de még így is elég rossz helyzetben van (egészségügy, oktatás, stb.).És aztán meg jött az, hogy Romániánál fejlettebb Magyarország.
Magyar-Román határ közelében élek, így sokat voltam Romániában, pontosabban Nagyváradon.Ugye ez egy elég nagy város, viszont észrevettem, hogy tényleg nem egy jó hely (sok szemét, régi épületek, "nyomorgó emberek", mértéktelen gyárfüst, stb.).
Így tényleg ennyire fejlett Magyarország Erdélyhez
és Romániához mérve?
"és itt gyk-n is, hogy Románia legfejlettebb része Erdély, de még így is elég rossz helyzetben van (egészségügy, oktatás, stb.).És aztán meg jött az, hogy Romániánál fejlettebb Magyarország."
Kb. a mondat első fele igaz, a második meg bullshit.
Aki ilyet állít az nem vehető komolyan. Nyilván vannak olyan részek amelyek kissé jobbak, majdnem jók fejlettségben, ami meg nem ott elég nagy nyomor uralkodik.
Bocskorosok már kilopták egész Erdélyt.
Ott már maximum az FC CFR Cluj ér valamit.
Magyarország meg jobb hely, mint Románia.
Sokkal.
Magyarország, Románia és Bulgária a 3 legputtonyosabb szegény ország az EU-ban. Akik azt mondták neked, hogy fejlett azok csúnyák átvertek és magadra hagytak. Hacsak nem Szomália volt a léc.
Az sem igaz, hogy Erdély a legfejlettebb része Romániának, mert az torony magasan (Eiffel-torony magasságában) Bucharest. Sokkal nagyobb a különbség a román főváros és vidék fejlettsége között, mint a magyar főváros és vidék között, ebbe gondolj bele. De még így is a második legfejlettebb román régió(szerű) az Temesvár környéke, ahol nem élnek magyarok. A harmadik pedig Kolozsvár és környéke, ahol is csak 30% magyar él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!