Oskar Gröning a 96 éves auschwitzi lágerőr börtönbe megy. Egyetértetek a döntéssel?
Figyelt kérdés
Ami biztos, hogy Gröning önként lett SS tag és lágerőr. Tehát nem mondhatja azt, hogy csak parancsot teljesített egyszerű katonaként. Szerintem megérdemli a büntetését. A németek ismét megmutatták a világnak, hogy szembenéztek a múltjukkal.2017. dec. 29. 21:02
1/12 Zoli780806 válasza:
Nem nézek híreket, de az általad összefoglaltak alapján szerintem nem jó döntés. Ideje lenne lezárni ezt a témát és a jelen valós problémáival foglalkozni, nem egy 96 éves ember nyomorával.
2/12 anonim válasza:
Nagyon helyes. Az életkor nem mentesít a törvények alól.
3/12 A jó édes válasza:
Szerintem ez tök jó hír - ott is őr lesz? Lenne mit tanulni a fiataloknak egy szakmabeli vén rókától, aki ismeri a technikák csínját-bínját.
4/12 anonim válasza:
Boldogan fogja leélni utolsó éveit, a börtönben ugyanis hősként fognak rá tekinteni a tettei miatt.
5/12 anonim válasza:
Csak azt nem tudom, hogyha az össze n*ci meghal, kire fognak vadászni a zsidók?
Kit fognak akkor utálni?
6/12 anonim válasza:
Akkor a vén komcsi biszku pl. is miért nem ült?
7/12 anonim válasza:
Bűnös. De kicsit elkéstek úgy gondolom. Ezt a feladatot kapta. '42-'43-ban a háború közepén, a vereséghez közeledve azért megnézném kinek lett volna bátorsága nemet mondani Hitlernek. Az őt mocskolók 98%-a, ha abban a helyzetben lett volna mint ő is ugyanazt tette volna
8/12 anonim válasza:
Ilyen jót rég röhögtem.
Ma már jórészt olyanok tépik a szájukat akiknek akkor még az apja sem élt. De ők meg tudják ítélni mi miért és hogyan történt akkor. Aki pedig nem a kánon szerint vall arra lesújt a törvény.
9/12 anonim válasza:
Ha ellenszegül a parancsnak, szerinted mit szóltak volna? Megsimogatják a buksiját, és azt mondják neki, hogy "igazad van, ez tényleg nem helyes"? Szerintem nagyobb az esélye annak, hogy ott helyben agyonlőtték volna. Úgyhogy nem érdemli meg a büntetést, ellentétben pl. biszkuval vagy hornnal, akik megérdemelték volna.
10/12 anonim válasza:
Röhej, hogy egy fél lábbal a temetőben fekvő venséget börtönbe csuknak, évtizedekkel a tényleges ok után.
Inkább a mai bűnözőket kellene kutatni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!