Egyetértetek, hogy az EU-ban túl liberális az állampolgárságosztogatás?
Norvégi is, meg afrikai is?
Ilyen nincs.Vagy európai valaki, vagy afrikai.
Szerintem, komoly probléma, hogy az állampolgárságnál nem veszik figyelembe a származást,kulturális hátteret.Illetve, hogy az adott ember mennyira passzol az utcaképbe, meg magába az országba.
Értelemszerűen, másik európai, mondjuk egy szép lengyel vagy egy olasz, bármelyik európai ország utcaképébe beillik, beilleszkedik.
Egy afrikai,arab viszont nem.Nem lesz európai sohasem, mivel nem nem annak született.
Az európai eszme a te szabadságod eszméje. Arról, szól, hogy te magad szabad vagy.
PErsze mondhatod, te szolga akarsz lenni, buta, ostoba olyan ember, aki megszületett szabolcsban, sosem tanult nyelveket, sosem hagyta el a prérijét.
De ha egyszer is elmész valahova, megtéped ruhádat, és könyörögsz, töröljék kérdésedet.
Még mindig nem értem, hogy miért jó nekem az, hogy egy afrikai valamelyik európai ország állampolgára lesz.
Milyen előnnyel jár ez számunkra?
"Demokratikus országban ilyen nincs."
Ilyenkor, egyre inkább hajlok affelé, hogy Orbánnak igaza volt.A liberális demokrácia rossz.
Az össze román, szerb, ukrán, orosz maffiózó magyar útlevéllel rohangál.
Hála annak, hogy Orbán nyakló nélkül osztogatja az állampolgárságot.
"A liberális demokrácia rossz."
Pontosítsunk, ugye csak akkor rossz, ha MÁSOK liberalizmusáról, szabadságáról van sz. A TE saját liberális jogaidat ugye nem találod rossznak?
Mondjuk ezt a nem illik az utcaképbe dolgot elég mókásnak találtam :). Jó, hogy a ronda embereket nem küldjük lágerbe.
És állampolgárságot szerezni egyáltalán nem egyszerű.
Akkor adják, ha valaki több évet él egy adott országban, büntetlen előéletű, rendelkezik jövedelemmel, beszéli a nyelvet, ismeri a kultúrát, az ország történelmét stb..
Ezek az emberek ekkor adót, nyugdíjjárulékot fizetnek, emelik a GDP-t, színesítik a társadalmat, elfogadóbbá teszik a lakosságot stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!