Mit gondoltok arról, hogy Trump csökkenti az ENSZ támogatásokat?
Kíváncsi vagyok azok véleményére, akik szerint az EU támogatásokért cserébe kötelező nyalni a kék-sárga csillagosok hátsóját,illetve csak bólogatni lehet.
Az ENSZ gyakorlatilag amerikai pénzből él, Trump egy tollvonással képes lenne az ott dolgozó közszolgákat magyar közalkalmazotti bértáblával büntetni.
"Kíváncsi vagyok azok véleményére, akik szerint az EU támogatásokért cserébe kötelező nyalni a kék-sárga csillagosok hátsóját,illetve csak bólogatni lehet. "
Szóval nem vagy kíváncsi senkinek a véleményére?
Úgy is fel lehet fogni, hogy a csúnya amerikai elnök már megint antidemokratikus felforgatást visz véghez.
Meg úgyis, hogy modern vezetési szemlélettel élve teljesítménybérezést vezet be az ENSZ számára. Ugyanis az elmúlt évtizedek során 0 eredményt mutatott fel - a támogatást is ehhez igazítják.
A témához csak annyit tennék hozzá, hogy a Trump által megvont támogatás nemzetközi szinten aprópénz.
285 millió dollár. Valamilyen kevesebb, mint 75 milliárd forint átszámolva.
Csupán összehasonlítás... Csak Magyarországra, csak tavaly 2000 milliárd forintnyi EU-s támogatás jött, csaknem 27-szer annyi, mint amennyit Trump a cikk szerint megvont.
A cikk szerint ez az USA ENSZ támogatásának negyede, tehát az összeg, amivel hozzájárulnak a világszervezethez kb 300 milliárd forintnak megfelelő dollár. A Magyarországra érkező támogatások 15%-a.
Ezt most nem azért mondtam, hogy az EU-t magasztaljam, hanem, hogy kifejezzem: bármilyen nagyobb gazdaságnak, akár Németországnak, akár mondjuk Japánnak ez az összeg aprópénz és nem pótolhatatlan összegek megvonásáról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!