Sok keresztény miért fél az iszlám európai térhódításától?
hubelejakab!
Kérlek idézz az Újszövetségből,a Dzsihádhoz hasonló parancsot!
Nyilván nem tudod mit jelent a "keresztény" kifejezés.
Felvilágosítlak:"Krisztusit".egy embert,aki követi Krisztust jellemében,szavaiban,életével.
Jézus leg erőszakosabb megnyilvánulása az volt,amikor kötélből ostort font,és átrendezte az uzsorások irodáit,a kupecok árukészletét a templomon belül.
"Kérlek idézz az Újszövetségből,a Dzsihádhoz hasonló parancsot!"
Először is a dzsihád nem azt jelenti amire gondolsz. Azt a nyugat kiforgatta. Az Újszövetségből is ki lehet ragadni részeket és úgy beállítani hogy azok erőszakra adnak parancsot:
Máté 10:34-36 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot.
Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával,
és így az embernek ellensége lesz a háza népe.
Lukács 22:36 Monda azért nékik: De most, a kinek erszénye van elővegye, hasonlóképen a táskát; és a kinek nincs, adja el felső ruháját, és vegyen szablyát.
Lukács 19:27 Sőt ennek felette amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én ő rajtok uralkodjam, hozzátok ide, és öljétek meg előttem!
Az Ószövetség meg aztán tele van agresszív erőszakos versekkel. Népirtással, szexrabszolgasággal és hasonlók. Keresztény felfogás szerint azt is Jézus kellett hogy mondja hiszen szerintük egyenlő Istennel.
Ez hamis állítás:
"Az Ószövetség meg aztán tele van agresszív erőszakos versekkel. Népirtással, szexrabszolgasággal és hasonlók. Keresztény felfogás szerint azt is Jézus "kellett hogy mondja hiszen szerintük egyenlő Istennel."
Szexrabszolgái,csak a muzulmánoknak van .Kereszténynek sosem volt.
Isten nem diktálta a Bibliát,hanem ihlette annak íróit.
"Szexrabszolgái,csak a muzulmánoknak van .Kereszténynek sosem volt."
Nem, az iszlámban nincs szexrabszolgaság, a Bibliában viszont benne van és népirtás is:
"Számok könyve 31 17 Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival.
Számok könyve 31 18 De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
"Hány embert öletett meg Jézus,és hányat Mohamed próféta?"
Mohamed próféta nem öltett meg senkit. A törvények szerint viszont adható halálbüntetés egyes büncselekméyek elkövetéséért.
#46 "A törvények szerint viszont adható halálbüntetés egyes büncselekméyek elkövetéséért."
Ja... A törvényeket pedig ő hozta... Allah útmutatásai alapján.
#46 "...a Bibliában viszont benne van és népirtás is:"
Azt azért szögezzük le, hogy a népirtásos részek az Ószövetségben vannak, ami egy egész más vallás.
Jézus Új Szövetséget kötött amiben egyetlen parancs van :
Úgy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek benneteket...
Egyébként az Ószövetség politikai okok miatt került bele a Bibliába...
Jézus tanításaival nem tudott sokat kezdeni a rabló Római gyarmatbirodalom.
Viszont az Ószövetség lehetőséget adott hódításokra a "bálványimádók" elleni törvényekkel, amiket igen szabadon értelmeztek a rómaiaktól a nyugati örököseikig nagyon sokan.
Azért félnek, mert a muzulmánok abszolút nem toleránsak semmilyen kisebbség felé.
Csak elég megnézni a 3. vagy 4. generációs muzulmánokat Európában: többségük büntetné és tiltaná a homoszexualitást, korlátozná a vallási kisebbségeket, a 3./4. generációs törökök többsége is nyalja Erdogan bácsi popóját, aki nyíltan Európa ellenes.
Hozzák az elmaradott, középkori felfogásukat és kultúrájukat, és ugyanezt adják át generációról generációra. Persze vannak kivételek és beilleszkedett muszlimok, de a többség még mindig ragaszkodik ehhez a felfogáshoz.
Nem kell ehhez más vallásúnak lenni. A szunniták ott korlátozzák a síitákat ahol csak tudják, a síiták ott tesznek keresztbe a szunnitáknak ahol csak tudnak, holott a két ág között kevesebb a különbség, mint a katolikus meg a református között.
Németországban csak a törökök miatt akarják eltörölni a kettős állampolgárságot, mert betelt a pohár, hogy Németországban dolgoznak, élvezik a német jólétet és a szabadságot, közben meg masszívan felelősek azért, hogy Erdogan diktatúrát épített ki. Aki Európában Erdoganra szavazott, az tulajdonképpen Európa ellen szavazott.
Nyugat-Európában a megerőszakolások többségét muzulmánok követik el.
És az integráció megtagadása mellett legettósítanak városrészeket, ahova fehér ember már be sem teheti a lábát.
Érdekes módon, ha multikultiról van szó, akkor mindig a muzulmánokkal van a probléma. Én soha nem hallottam olyanról, hogy hinduk/buddhisták/keresztény négerek problémáztak volna, vagy hajtottak volna vége terrorcselekményeket. A muszlimok kultúrája egyszerűen NEM kompatibilis az európai (vagy más) kultúrával.
Tüntetnek a sharija törvénykezésért, amikor a többségük azt sem tudja, hogy mi az. A shariját többen támogatják, mint ahányan egyáltalán képesek lennének értően elolvasni.
A nem szekularizált muzulmánok nem valóak egy fejlett társadalomba. Ezt nem félelemből mondják sokan. Ez egy egyszerű tény!
Annyira nehezen értik meg az emberek, hogy nem nagától a vallástól, hanem társadalom fejlettségi szintjétől, kultúráltságától és mentális/morális állapotától függ minden.
A hindu radikálisok pl. India függetlensége után százezerszámra gyilkoltak le a muzulmánokat, Afrikában keresztény terrorszervezetek tucatjai ölik a muszlimokat és a velük szemben álló keresztényeket, buddhista miannariak tízezrével mészárolják le a muszlim rohingyákat. Az iszlám világ jó része most éli a sötét évszázadokat, a társadalmi feszültségek jelennek meg a vallási radikalizálódásban. A muszlim vallás volt hosszú évszázadokon keresztül a legtoleránsabb, legemberibb és tudásközpontú nagyvallás, most viszont sok helyen ennek csírái sincsenek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!