Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi baja van Kínának Tibettel?

Mi baja van Kínának Tibettel?

Figyelt kérdés

2017. nov. 28. 20:01
 1/10 anonim ***** válasza:
7%
Pár Tibeti idióta el akar szakadni Kínától. Ez pedig nyilvánvalóan Kína törvényei ellen van. A normális tibetiek az egységes Kína mellett vannak, mivel a jövő az egységről szól, nem pedig a különválásról. Képzeld el, mi lenne, ha Budapest egyszer csak úgy döntene, leszakad Magyarországról!
2017. nov. 28. 20:23
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Az egyes marhaságokat ír! Tibet független volt régen, csak Kína bekebelezte.Független szeretne lenni újra, ezért tüntetnek. Megjegyzem jogosan.

[link]

2017. nov. 28. 20:37
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Nemtudom mitszólna az egyes ha Magyarországot bekebelezné mondjuk Románia és attól kezdve ő és az összes Magyar ember román lenne.
2017. nov. 28. 20:40
 4/10 anonim ***** válasza:
11%

:DDD

Pedig csak összeszedtem pár nagyokos válaszát Katalóniáról és kicseréltem Tibetre. Úgy látszik a Spanyolország egysége mellett kiállókat felpontozák, engem pedig le. :((((

2017. nov. 28. 20:43
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

Kedves trükkös és nagyokos 55 százalékos. Én nem olvastam a Katalóniás hozzászólásokat és nem is értékeltem azokat. A te hozzászólásodat azonban negatívra értékeltem.

Erre varjál gombot büvészművészkém!

2017. nov. 28. 21:03
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Elég csúnya megszállás volt, a kemény kommunista Kína percek alatt bekebelezte a békésebb buddhista Tibetet. Lehet most jött el az idő, hogy visszaszerezzen egy kis autónómiát Tibet. Kína ugyan már nem az a keményvonalas, mint Mao korában, de még mindig be tud tartani, ha az az érdeke.
2017. nov. 28. 21:56
 7/10 anonim ***** válasza:
27%
Akik most kiállnak Tibet függetlensége mellett, azok gondolom nem állnak ki Kárpátalja vagy Székelyföld függetlensége mellett. Engem mondjuk az utóbba jobban izgat.
2017. nov. 28. 23:11
 8/10 anonim ***** válasza:
82%
Semmi baja, sőt még örül is, hogy ennyivel nagyobb a területe.
2017. nov. 28. 23:23
 9/10 anonim ***** válasza:
26%
Kína lerohanta és bekebelezte de ennek már 67 éve...
2017. nov. 28. 23:49
 10/10 anonim ***** válasza:
88%

Tibetet Kína erőszakkal elfoglalta.

Maga a terület ásványkincsek terén értéktelen, de Tibetnek nagyon sok friss ivóvize és folyója van, ami Kínának nagyon kellett és kell most is. 2030-2040 körül Kínának egy darab folyója nem lesz már, ami ne lenne mérgezően szennyezett.

A tibetiek pedig függetlenek akarnak lenni, nem kérnek Kínából. Viszont a jelenlegi helyzetben esélyük sincs, mert Kína röhögve kiállít egy akkora főből álló hadsereget, amennyi ember összesen Tibetben lakik.

Tibet összlakossága kb 3 millió fő, melynek 90%-a tibeti.

Ellenben például a Tibettel szomszédos Szecsuán tartománynak 87 millió lakosa van.

A kínaiak azért alkalmaznak egyből durva erőszakot, mert ha a tibetiek fellázadnak, akkor az ujgurok is követni fogják őket.

2017. nov. 29. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!