Mi történik a világban, hogy egyre több helyen ilyen emberek kerülnek/maradnak vezető pozicióban, mint Donald Trump, vagy épp Orbán Viktor?
"De persze mindenért a genderizmus a hibás...
Na meg a migránsok meg Soros,tudjuk.."
Hát igen, szebb lenne az élet nélkülük :).
"Csak az a baj nem így van hanem a kissebség jogai vannak kiemelten kezelve. Melegfelvonulás melegházasság stb stb."
Majd akkor beszélj kiemelt jogokról,amikor nem házasodhatsz heteróként,nem kapod a családi pótlékot,meg családi adókedvezményt.
Mégis mi kellene még nektek?
Ingyen élet,tudom...
A demokráciákban azok a személyek kerülnek hatalomra, amelyek a társadalom legjelentősebb részét meg tudják győzni arról, hogy az érdekeiket képviselik. Vagy a társadalom látja úgy, hogy az adott helyzetben az adott kaliberű személyek a legalkalmasabbak egy adott feladatra.
A kérdés lényege - ahogy helyesen Te is megfogalmazod -, hogy mi történik a világban.
Nyilván a világban van egy egyre több helyen megjelenő olyan helyzet, amely ilyen kvalitású embereket küld a hatalomba.
Magyarország példáját nézve. Az ország társadalma amíg minden rendben volt, megbízott különböző politikusokat, hogy próbálgassák ki magukat, de amikor az ország állapota azt kívánta, a teljes összeomlás határán, egy kipróbált, és erős kezű embernek adta a hatalmat.
Ha a társadalmat a döntése eredményeként egységesnek nézzük, akkor nem azt mondta, hogy hagyni kell ennek vagy annak a személynek kipróbálnia magát, hanem egy adott, erős kezű emberre bízta a kormányzást.
Ez olyan, hogy én is átadom könnyű terepen a volánt a barátnőmnek, de ha sikátoros, hegyvidéki utakon kell vezetni, akkor én veszem kézbe, és mindenki nagyobb biztonságban is érzi magát, aki a kocsiban van, míg egy nyílegyenes úton lehet, hogy az utasok azt mondanák, hogy hadd próbálgassa kicsit a vezetést.
Szóval nehéz terepen keményebb, határozottabb döntőképességű, rátermettebb embernek kell vezetni, és ez benne van az emberek zsigereiben, így az emberekből álló társadalom zsigereiben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!