Sok európai miért olyan elutasító az iszlámmal szemben?
Nem ismerik az iszlámot, csak nagyon felületes, jellemzően torz és negatív félinformációik vannak róla.
Ezeken az előítéleteken persze nem segítenek a terrocselekmények és a szélsőjobbos szervezetek kampányai sem, meg a történelmi konfliktusok.
utolsonak@
akkor irany a kis kedvenceidhez Nigeriaba vagy Irakba.
Azért, mert az ábrahábi vallások közül az iszlám a legradikálisabb, egyben legfiatalabb.
Teljesen kiszámíthatatlanok a hívei.
"Nem ismerik az iszlámot, csak nagyon felületes, jellemzően torz és negatív félinformációik vannak róla."
Én is így voltam vele, ezért behatóbban elkezdtem foglalkozni vele, a kialakulásával, a próféta élete, munkássága, a történelmével, céljaival, tanításával, a Korán tanításai, wahhabitizmus, szufizmus, tudományai, kultúrája, stb. Előadásokat hallgattam végig pro-kontra. Arra jutottam amire szakrális őseim, Hunyadi és Zrínyi, hogy az iszlám az egyik legfőbb ellenségünk, minden amit értéknek tekintünk e világban, szabadság, önkiteljesülés, önazonosság, szabad tudat-akarat, egymás előítéletek nélküli tisztelete (az embert a cselekedetei minősítik), tudásvágy, akarat és elkötelezettség a fejlődésre, a világ jobb megértésére, stb., ezt az iszlám nemhogy elutasítja, hanem egyenesen halálig üldözi. Elég csak megnézni hogy viszonyul az iszlám, vagyis mit követel meg, hogyan viselkedjen az ember a közvetlen testi-lelki társához, a feleségéhez, gyermekei anyjához. Az iszlám képes arra, hogy terjedésének, hódításának elősegítésére átmenetileg hazudjon, megtévesszen (takija,mudarat,kitman), elfogadja a fejlődést, technikát, még a disznóhúst is, de ez csak átverés, ahogy eddig a történelemben mindig, úgy ezután is lehull majd az igazság leple, rendszerint akkor amikor már késő. Ha az iszlám egy entitásnak nevezhető, akkor nyugodtan kijelentheti egy európai kultúrkörben nevelkedett ember, hogy a világra 1400 éve valami nagyon gonosz szabadult.
Rossz előadásokat hallgattál valószínűleg :) Szakrális őseid sosem vallották azokat a nézeteket, amit egy 21. századi nyugat-európai magáénak vall. Sőt, a kormányból kiindulva még maguk a jelenkori magyarok sem...
Szerintem pedig azt is elmagyaráztam már a gyakorin konkrétan neked (lehet nem te voltál, akkor elnézést), hogy pl. a takijának mi az értelme, ennek ellenére rendre visszatérő elem a dzsizjával egyetemben az itteni hazug érvelésekben.
Csak ha azt mondom, hogy a kereszténység pedofil, hiszen még Jézus is mondta, hogy engedjék hozzá a gyerekeket, akkor mindenki kiröhög vagy elküld anyámba, mert itthon köztudott, hogy nem ezt jelenti. Az iszlám viszont védtelen, benyalnak róla minden hülyeséget, főleg ha értelmesnek tűnő ember mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!