Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Sok európai miért olyan...

Sok európai miért olyan elutasító az iszlámmal szemben?

Figyelt kérdés

2017. nov. 12. 10:38
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
91%
Mert sok európai nem szereti, ha azért vágják át a torkát mert ateista, vagy mert keresztény. Sok európai már csak ilyen kirekesztő.
2017. nov. 12. 11:56
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Én nem lennék elutasító, csak az a baj, hogy úgy érzem elvárják, hogy az európaiak alkalmazkodjanak hozzájuk. Itt- ott már kereszteket tüntetnek el a kedvükért... Szerinted, fordított esetben, ők hogyan reagálnának?
2017. nov. 12. 12:33
 13/31 anonim ***** válasza:
Mert a bolygón bábeli viszonyok vannak.
2017. nov. 12. 13:28
 14/31 anonim ***** válasza:
0%

Nem ismerik az iszlámot, csak nagyon felületes, jellemzően torz és negatív félinformációik vannak róla.

Ezeken az előítéleteken persze nem segítenek a terrocselekmények és a szélsőjobbos szervezetek kampányai sem, meg a történelmi konfliktusok.

2017. nov. 12. 13:37
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

utolsonak@

akkor irany a kis kedvenceidhez Nigeriaba vagy Irakba.

2017. nov. 12. 13:50
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert az ábrahábi vallások közül az iszlám a legradikálisabb, egyben legfiatalabb.

Teljesen kiszámíthatatlanok a hívei.

2017. nov. 12. 14:13
 17/31 anonim ***** válasza:
90%

"Nem ismerik az iszlámot, csak nagyon felületes, jellemzően torz és negatív félinformációik vannak róla."

Én is így voltam vele, ezért behatóbban elkezdtem foglalkozni vele, a kialakulásával, a próféta élete, munkássága, a történelmével, céljaival, tanításával, a Korán tanításai, wahhabitizmus, szufizmus, tudományai, kultúrája, stb. Előadásokat hallgattam végig pro-kontra. Arra jutottam amire szakrális őseim, Hunyadi és Zrínyi, hogy az iszlám az egyik legfőbb ellenségünk, minden amit értéknek tekintünk e világban, szabadság, önkiteljesülés, önazonosság, szabad tudat-akarat, egymás előítéletek nélküli tisztelete (az embert a cselekedetei minősítik), tudásvágy, akarat és elkötelezettség a fejlődésre, a világ jobb megértésére, stb., ezt az iszlám nemhogy elutasítja, hanem egyenesen halálig üldözi. Elég csak megnézni hogy viszonyul az iszlám, vagyis mit követel meg, hogyan viselkedjen az ember a közvetlen testi-lelki társához, a feleségéhez, gyermekei anyjához. Az iszlám képes arra, hogy terjedésének, hódításának elősegítésére átmenetileg hazudjon, megtévesszen (takija,mudarat,kitman), elfogadja a fejlődést, technikát, még a disznóhúst is, de ez csak átverés, ahogy eddig a történelemben mindig, úgy ezután is lehull majd az igazság leple, rendszerint akkor amikor már késő. Ha az iszlám egy entitásnak nevezhető, akkor nyugodtan kijelentheti egy európai kultúrkörben nevelkedett ember, hogy a világra 1400 éve valami nagyon gonosz szabadult.

2017. nov. 12. 14:34
 18/31 anonim ***** válasza:
96%
Mert nem egy felvilágosult vallás (független attól, hogy vannak felvilágosult követői is), illetve nem kezeli a vallást magánügyként, mint a nyugaton elfogadotabbak.
2017. nov. 12. 14:41
 19/31 anonim ***** válasza:
93%
6-os a kereszténységet, vagy legalábbis az egyházat okoljuk a bűneikért, de az iszlámnak nincs egyháza, nem központosított, ergo nem helyezhető át a felelősség a nagykutyákra. + továbbá az inkvizíció több száz éve zajlott, az iszlám radikálisok pedig most teszik, amit tesznek és a nem radikális társaik sem lépnek fel ellenük nyíltan, csak maguk mentegetik, hogy ők nem olyanok. Akkor viszont fel kéne szólalni, szembe kéne velük szállni, és nem a facebook-on, hanem tömegként, egységesen, hangosan.
2017. nov. 12. 14:47
 20/31 anonim ***** válasza:
17%

Rossz előadásokat hallgattál valószínűleg :) Szakrális őseid sosem vallották azokat a nézeteket, amit egy 21. századi nyugat-európai magáénak vall. Sőt, a kormányból kiindulva még maguk a jelenkori magyarok sem...

Szerintem pedig azt is elmagyaráztam már a gyakorin konkrétan neked (lehet nem te voltál, akkor elnézést), hogy pl. a takijának mi az értelme, ennek ellenére rendre visszatérő elem a dzsizjával egyetemben az itteni hazug érvelésekben.

Csak ha azt mondom, hogy a kereszténység pedofil, hiszen még Jézus is mondta, hogy engedjék hozzá a gyerekeket, akkor mindenki kiröhög vagy elküld anyámba, mert itthon köztudott, hogy nem ezt jelenti. Az iszlám viszont védtelen, benyalnak róla minden hülyeséget, főleg ha értelmesnek tűnő ember mondja.

2017. nov. 12. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!