Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Török hajót megtámadtak...

Nemo kapitány (V.A.) kérdése:

Török hajót megtámadtak nemzetközi vizeken. Miért nem kérik a NATO 5. cikkely szerinti segítségét?

Figyelt kérdés

USA is erre hivatkozott Afganisztánnal kapcsolatban.

Sok önkéntes is lenne a törökök oldalán, tekintve hogy Izrael ellen kellene valamit tenni.

2010. máj. 31. 12:52
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
13%
Ja, az eredeti kérdést nem is válaszoltam meg. Átnéztem a Washingtoni szerződést. Szóval nem kérik a segítséget, mert egy-két civil hajóért nem fog parádézni a NATO, különben már megalakulása óta háborúban lenne a fél világgal. Meg ez különben sem kötelező jellegű, a "békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében" lehet ezt a lépést megtenni, ami jelen esetben nem szükséges (sőt, egyenesen a "béke és biztonság" ellen lenne). Az ENSZ Biztonsági Tanács ezeket a lépéseket megszabályozhatja, ha úgy ítéli, hogy a probléma megoldása az ENSZ hatáskörébe tartozik (jelen esetben tulajdonképpen nem áll fenn probléma).
2010. máj. 31. 15:09
 12/31 anonim ***** válasza:
4%
Baloldali tudatos provokációról van szó, semmi másról. Az európaiaknak kezd elegük lenni az országaikat elárasztó muszlim csőcselékből, kellett hát vmi kis PR-akció, hogy jobb fényben tűnhessenek fel megint "szegény szerencsétlen" palesztinok. A sok hasznos idióta persze bedől ennek is. Mindegy, csak lehessen megint zsidózni, meg az izraeliek "barbarizmusáról" handabandázni.
2010. máj. 31. 16:04
 13/31 anonim ***** válasza:

A válasz írója 44%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:53

összességében tehát támaszd alá azokat amiket leírtál. meg még azt mond el, hogy miért blokkolja a tudósítók tudósítását izrael? ha ez tényleg így volt?

2010. máj. 31. 16:11
 14/31 anonim ***** válasza:
5%
én ugy tudom nem nemzetközi hanem Izraeli vizeken voltak
2010. máj. 31. 16:58
 15/31 anonim ***** válasza:
80%

Ja,megint az artatlan zsidok!!!!Ök hanyszor legyenek felszolitva,hogy fejezzek mar be azt az evek ota tarto nepirtast ami Gazaban folyik????Es mi mi a p...ert nem löttük le a gepeiket amikor ök engedely nelkül betolakodtak magyarorszag legterebe marciusban?????????????????

Amit most tettek az megint igazolja,hogy IZRAEL EGY TERRORISTA ALLAM!!!!!!!Akarhogy csürik-csavarjak a szavaikat.

2010. máj. 31. 18:02
 16/31 anonim ***** válasza:
29%

"összességében tehát támaszd alá azokat amiket leírtál"

Melyik részét nem hiszed? Hol hibáztam? Melyik részét tudnád megcáfolni? Egyébként az Al-Jazzera, meg a angol nyelvű Wikipedia forrásait néztem.

"meg még azt mond el, hogy miért blokkolja a tudósítók tudósítását izrael?"

A hajón lévő tudósítókra gondolsz? Harctevékenységben ez elektronikai zavarás bevett gyakorlat a világ összes hadseregében, az összes fegyvernemnél.

2010. máj. 31. 19:03
 17/31 anonim ***** válasza:
Na, mi van, az izraeliek kikezdtek a szövetséges törökökkel (mert Izrael és Törökország eddig egy színlelt jó kapcsolatban voltak)? Ezek az izraeliek teljesen egyedül akarnak maradni? :)
2010. máj. 31. 19:07
 18/31 anonim ***** válasza:

Ha olyan színlelt jó kapcsolatban lettek volna, akkor a nem török felségjelű hajóval küldik a "segélyszállítmányt" Gázába.

Ha olyan jó kapcsolatban lettek volna, akkor a török szépen beviszik az izraeli kikötőbe, hogy nézzétek át, és aztán mi felügyeljük, hogy minden el is jusson Gázába.

2010. máj. 31. 19:15
 19/31 anonim ***** válasza:
59%

"Ha olyan színlelt jó kapcsolatban lettek volna, akkor a nem török felségjelű hajóval küldik a "segélyszállítmányt" Gázába.

Ha olyan jó kapcsolatban lettek volna, akkor a török szépen beviszik az izraeli kikötőbe, hogy nézzétek át, és aztán mi felügyeljük, hogy minden el is jusson Gázába."

Nem a török állam szervezte, hanem magánemberek.

2010. máj. 31. 19:16
 20/31 anonim ***** válasza:
20%

"Es mi mi a p...ert nem löttük le a gepeiket amikor ök engedely nelkül betolakodtak magyarorszag legterebe marciusban?????? "

Mert nem engedély nélkül, hanem a magyar katonai vezetéssel való együttműködés keretében jöttek errefelé. Szlovák területek felett végeztek felderítő tevékenységet...a mi javunkra. ha netán Slotáéknak eszükbe jutna valami "vicces" ötlet.

Magyarországnak hasznára válik az Izraellel való szövetség, mind katonai, mind gazdasági téren, ugyanakkor....nem tudom az őrült palesztinokkal való nagy barátkozás mit hozhatna a konyhánkra. Persze gondolkodni is kéne néha, nem csak visszafröcsögni a kurucos napi betevőt.

2010. máj. 31. 19:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!