Milyen az átlagos Macron-szavazó francia?
Csigát eszik, nagy az orra, szereti a bort, levendulás szappant használ és raccsolva beszél.
Jah nem, ezek csak olyan "átlagos" általánosítások, pont annyira illenek bárkire, mint az, hogy Macron szavazók!
Aki változást akart, de nem volt bátorsága Le Penre szavazni.
Itt egy történet, velem esett meg:
Normandiai kisvárosban jártam az elnökválasztás első fordulója előtti napon.
Gondoltam, megnézem hogy ki mit jósol a választásokra, és felvásároltam a különböző politikai lapokat.
A Front Nacional-t csak egy kis újság támogatja, úgy hívják, hogy Minute. Szerettem volna tudni, hogy hova taksálják magukat a szélsőjobbosok.
A újságosnál kerestem a polcon, de nem találtam.
Odamentem az eladóhoz, és megkérdeztem, hogy hol találom.
Erre felvonta a szemöldökét, és jó hangosan, hogy a többi vásárló is jól hallja, azt mondta, hogy errefelé az emberek nem olvasnak ilyesmit, ezért ő nem is tart.
Másnap megnéztem az eredményt : a városka 60%-a Le Penre szavazott...
"Macron amúgy nagyon fura."
A háttérhatalom kapott egy kis lélegzetvételnyi időt Macronnal.
Most keresztül fogják verni a népszerűtlen intézkedéseket, elsősorban a középosztály további lebontását olyan szinten, hogy akárki is jön utána ne legyen képes visszaépíteni. (sajnos rombolni könnyebb).
A háttérhatalom eldöntötte, hogy Európában egy darab jóléti állam elég lesz... egyelőre... aztán az is zsugorodni fog, végül Európa Dél Amerika szintjére esik vissza...
Macron ehhez a tervhez kitenyészett "superman"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!