A német átlagos életszínvonal magasabb, mint a francia?
Én azt hittem, hogy nincs jelentősebb különbség a két ország között, de pl. HDI (emberi fejlettségi index) szerint Németország a 6., míg Franciaország csak a 20. ország.
Ha a vásárlóerő-paritás szerinti egy főre eső GDP-t vesszük figyelembe akkor pedig Németország a 17. (43 475 USD/fő), míg Franciaország a 26. (39 813 USD).
Azt olvastam több helyen is, hogy Franciaország egy ideje erőteljesen hanyatlik, elszegényedik (Németország viszont tartja magát).
Franciaországot jól ismerők! Ezt ti is hasonlóan látjátok?
Ebben az az érdekes, hogy a Wikipédián - bár 2008-as adat - mindkét mutató magasabb a franciák esetében. Akkor ezek szerint a németek sokkal jobban jöttek ki a válságból, amennyiben friss az általad közölt adat. Plusz még azt sem értem, miért csökkent mindkét ország GDP-je.
De egyébként az életszínvonal nem csak ettől függ. Magyarországon például jóval meghaladja a hazai termék növekedése a uniós átlagot, de azért mégsem nőtt az életszínvonal - legalábbis felénk nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!