Csehországban érezhetően magasabb az átlagos életszínvonal, mint Magyarországon?
Két indikátort vettem figyelembe, az egyik a HDI, a másik pedig az országok fejlettsége az EU-átlaghoz viszonyítva.
HDI alapján Csehország a 28., Magyarország a 43. legfejlettebb ország világviszonylatban.
Gazdasági teljesítmény szerint Csehország az EU-átlag (100%) 81%-át produkálja, míg Magyarország csak 67%.
Ez a gyakorlatban már érezhető különbségeket eredményez a két ország között?
Én cseh munkavállaló vagyok, jóllehet sokat nem vagyok ott, de kamionsofőrként ott vagyok bejelentve, cseh szerződésem, TB kártyám, stb. van.
Valamivel jobban élnek, mint Magyarországon, minket elég jól - megközelítőleg nyugati szinten - fizetnek, korrekt társaság. Többet keresek, mint hazai cégnél tudnék. Épp azon vagyok, hogy a CZ családi pótlékot elintézzem, mert sokkal több mint a magyar.
En felig cseh, felig magyar vagyok
Csehorszag es Szlovakia szinvonala valamivel a magyar felett van de nem sokkal es ott is van eleg sok szegeny es sokan mennek kulfoldre
Kb olyan szinten van az orszag mint Magyarorszagon egy Budapest, hasonlo orszag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!