Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért nézik le a kelet-közép...

Miért nézik le a kelet-közép európaiakat nyugaton?

Figyelt kérdés
Mivel többek a nyugatiak? Azzal h oda születtek?

2017. okt. 10. 20:10
 1/9 anonim ***** válasza:
25%

Azért, mert nem elég liberálisok,nem elég migránsbarátok.

Mellesleg, csak a liberális nyugati "polgárok" a lenézőek, a többi nem.

2017. okt. 10. 20:12
 2/9 anonim ***** válasza:
52%

Tehetősebbek, jobb között élnek, és úgy érzik, ez feljogosítja erre őket.

Az is igaz, hogy sok kelet - európai nem tud viselkedni, ez nem tesz jót a reputációnknak. És egy rossz tapasztalat alapján nagyon könnyű általánosítani.

Én mindig azt szoktam mondani, nekünk nem olyanoknak kell lennünk mint a nyugatiak, hanem jobbaknak. Bennük nincs annyi küzdőképesség, életrevalóság mint bennünk, a háború utáni nemzedék már mindent készen kapott. Mi addig megszoktuk, hogy mindenért hajtani, kell, trükközni, ha kidobnak az ajtón, bemászunk az ablakon.

Sok nyugat európai ezt nem bírja, nem érti. Ha valami nem megy, nem működik a jól bevált sémák, szabályok szerint, akkor "geht nicht", leblokkol. Egy magyar, lengyel stb. pedig megoldja okosban, kerülőúton stb.

2017. okt. 10. 20:21
 3/9 anonim ***** válasza:
42%
Engem nem néztek le, sőt török,koszovói barátom is van pedig hipóarcú vagyok ős se tudnak nyelven én se nagoyn csak angolul picikét el de jól activityzünk. Amúgy csak felvilágosulték néznek csak le lehet még most is csak már nem érdekel-nekik amúgy is mindegy már süllyed a hajó-.
2017. okt. 10. 20:24
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
Nyugat-Európaiakra általában jellemző a felsőbbrendűségérzet. Ha nem is mondják ki, de éreztetik másokkal. A náci Németország volt ennek a csúcspontja, de ez kisebb vagy nagyobb mértékben jelen volt és van arrafelé.
2017. okt. 10. 20:55
 5/9 anonim ***** válasza:
62%
Engem például nem szoktak lenézni. Viszont egy nyelveket nem beszélő, aluliskolázott ember bizony maga a keleti-blokk sztereotípia, aki összeesküvés elméletekbe meg migránsozásokba menekül, ahelyett, hogy számon kérné a polgit, hogy ugyan miért lop. Ez a nagy különbség.
2017. okt. 11. 00:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Mert megtehetik. Tudsz tenni ellene? Nem! Na látod.
2017. okt. 11. 00:44
 7/9 anonim ***** válasza:
65%

Azért, mert sajnos sokszor van alapja. Most ezért sokan le fognak pontozni, de pusztán maradva a magyaroknál elég megfigyelni hány olyan magyar dolgozik kint külföldön legalább 4-5 éve, aki alig beszéli az adott ország nyelvét. 4-5 év alatt pusztán az nem tanul meg egy nyelvet, aki nem is akar. Én nulláról félév alatt, heti egy angol órával eljutottam olyan szintre, hogy már azért értettem miről beszélnek és én is megtudtam értetni magamat, egy olyan környezetben, ahol a tanáron kívül senkivel se tudtam gyakorolni az angolt. Sokan meg kint anyanyelvi környezetben képtelenek megtanulni még alapszinten is, utána meg csak megy a sírás, hogy mégse jó a külföldi élet, milyen sz*r, stb.

Sajnos többségében már ilyenek mennek ki dolgozni, emiatt is megy a lenézés. Régen még a kivándorlási hullám előtt elég jó hírük volt a magyaroknak kint Németországban, előszerettel vették fel őket dolgozni, mert megbízható munkások voltak. Na, ezt pár év alatt képesek voltunk lerombolni.

2017. okt. 11. 08:10
 8/9 anonim ***** válasza:
42%

Ami ma a Nyugat, azok most a Római Birodalom erkölcsi utódai.

A Római Birodalom pedig egy hódító gyarmatbirodalom volt.

Már Nagy Károly kiadta a parancsot, hogy "renovatio imperii romani", azaz újjáépíteni a Római Birodalmat...

Le is rohanta mindjárt a Kárpát medencét, ahol akkor az avarok élrtek, és 16 társzekérnyi aranyat rabolt, amit egyenként 4 ökör húzott.

Megnézed, az angolok, franciák, spanyolok,...mind gyarmattartók voltak, egyik se a saját munkájából élt.

Ők a mai napig így szemlélik a világot, hogy az ő vadászterületük.

Nagyjából úgy vannak, mikor az uzsorás cigány az aranyláncával a nyakában a Mercedeséből lecsórózza a dolgozó magyart...

2017. okt. 11. 11:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Tudod miért? Mert a legtöbben csak annyira vannak kapcsolatban kelet-európaiakkal, hogy látják a pályaudvarokon a részeg, istentelen ronda szláv nyelveken ordibáló alakokat, a kolduló, zsebtolvajló román (és magyar) cigányokat, és eközben a tévében meg azt halják, hogy már megint milyen diktatúrákat idéző módszerekkel él az aktuális kiskirály, akinek az ő adójukból finanszírozzák megalomán hülyeségeit. Csak ennyi.
2017. okt. 13. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!