Miért fejletlenek a fekete-afrikai államok?
Jó, Európában meg évezredekig a legerősebb fiatal férfiak mente a csatákba, ahol ezer szám gyilkolták le egymást.
Mondhatni mi magunkat vágtuk szét genetikailag, bár én látok ebben valami féle szelekciót. A legerősebbek közül is csak a legerősebbek élték túl a háborút. Tehát ők a valóban legjobbak voltak. Plusz az éhezésekkel (amik a háborúk velejárói) illetve járványokkal a hátrahagyottak közt is végbement egy szelekció. Aki nem bírt huzamosabban éhezni, vagy könnyen megtámadta bármi az immunrendszerét, az meghalt az ókori vagy középkori Európában.
Emellett Európában az ravaszságra, eszességre is történt szelekció, hisz ha nem voltál erős fizikailag, akkor az eszeddel kellett túlélned. Hogyan járj túl a többiek eszén.
Afrikában meg tényleg csak a fizikumra volt szelekciós nyomás, nevezetesen hogy minél több pigmented legyen, és minél gyorsabban tudj futni.
A szavannán nem nagyon tudod feltalálni magadat az eszed révén, mert nincsenek lehetőségeid hogy bármi mást csinálj a vadászó-gyűjtögető életen kívül.
Mondjuk az érdekes hogy nem jutottak el odáig, hogy háziasítsanak mondjuk ottani disznókat. Vagy egy egy delta-torkolatnál elkezdjenek földet művelni.
"majd ezeket az országokat magukra hagyták"
Helyesen...követelték a függetlenségüket, csak szellemi tőke nem volt hozzá.
"nem az miatt nem tartanak ott mint pl Európa, csak mondjuk méginkább visszavetette őket"
Az egyik én voltam, aki ezt írta. Más a fejlődési ívük, a gyarmatosításkor nem tartottak még ott, ahol az európaiak. Az európaiak viszont teljesen szétzúzták a saját fejlődési pályájukat, ma már esélyük nincs visszatalálni arra a görbére, ami nekik adatott. Abba kell belerázódniuk, ami a nyakukon maradt, és ez eltart egy ideig.
Afrikát mindenki sivatagos meg terméketlen vidéknek gondolja. Ha így lenne, akkor nem lennének akkora méretű állatok, mint az elefánt, zsiráf, krokodil, víziló, stb.. . Ekkora méretekhez nagyon sok rendelkezésre álló tápláléknak kell lennie. Mivel sok kaja van, fűteni nem kell, ezért erőlködni sem kell a megélhetésért.
-Teát fölösleges dolgozni, amikor a kaja szinte belepottyan a szádba.
A gond akkor van ha hirtelen időjárás változás van. Ekkor jön az éhezés és a fejvakarás, meg a háború. De most már fegyverük is van hozzá.
Szerintem is a lustaságuk a fő gond. Mert ott vannak az ázsiai kistigriseknek becézett országok, ott is szegénység volt, aztán hova fejlődtek. De az ázsiaiak között sok nép eleve szorgalmas.
A feketék még gondolkodni is lusták, így aztán nem csoda, hogy az intelligenciaszintjük sem fejlődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!