Miért nem tudunk Trianon ügyében racionálisan dönteni?
Trianon kapcsán mindenki magyarkodik, követeli vissza a területeke stb. De miért nem lehet mindezen történelmi sérelmeket magunk mögött hagyni? Miért van szükség erre az állandó gyűlöletkeltésre, ami Magyarország és a szomszédos országok között megy?
Miért ne lehetne egyszerűen tárgyalni, és pl. Erdély autonómiáját tárgyalással elérni? Erre mindenki azt mondja persze, hogy de hát a román kormány nem együttműködő stb. De ha ők nem azok, akkor nekünk is gyerekes gyűlölködőknek kell lennünk?
"Nem tudom de számomra már elég unalmas hogy 97 év után még mindig ezen rágódnak az emberek..."
Ugyanezt le lehetne írni a holokausztról is, az évszám módosításával.
Vagy a nyújorki ikertornyos szeptember 11.-i sztorival kapcsolatban.
Magyarkodni bűn??? Csak zsidóskodni, jenkiskedni szabad???
Teccikérteni??? Dehogy tetszik...
Nem tudom miből vetted ki hogy azt mondtam volna hogy bűn, én arra utaltam hogy egyes emberek erős túlzásba viszik ezt a Trianon utáni bánkódást.
"Magyarkodni bűn??? Csak zsidóskodni, jenkiskedni szabad???"
Ezt most minek kellett megemlíteni? Nehogy azt hidd hogy zsidó vagyok vagy jenki csak azért mert ezt kijelentettem, a zsidók sirankozása is ugyanúgy aggaszt kb... igazából passzívan állok hozzá ezen dolgokhoz.
"Ugyanezt le lehetne írni a holokausztról is, az évszám módosításával."
Ha jól tudom, Trianon senkinek nem került az ÉLETÉBE. Ettől függetlenül #12-sel egyetértek.
"Magyarkodni bűn??? Csak zsidóskodni, jenkiskedni szabad???"
Rossz hozzáállás. A holokauszt EMBEREK életébe került. Hogy ők (elsősorban) zsidók voltak, a tragédia megítélése szempontjából lényegtelen.
Jajj, a "magyarkodik" szóból már egyértelműen lejön, hogy baromság az egész dumád, meg provokálás! ;)
Kár is rá írni értelmeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!