Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért nem tudunk Trianon...

Miért nem tudunk Trianon ügyében racionálisan dönteni?

Figyelt kérdés

Trianon kapcsán mindenki magyarkodik, követeli vissza a területeke stb. De miért nem lehet mindezen történelmi sérelmeket magunk mögött hagyni? Miért van szükség erre az állandó gyűlöletkeltésre, ami Magyarország és a szomszédos országok között megy?

Miért ne lehetne egyszerűen tárgyalni, és pl. Erdély autonómiáját tárgyalással elérni? Erre mindenki azt mondja persze, hogy de hát a román kormány nem együttműködő stb. De ha ők nem azok, akkor nekünk is gyerekes gyűlölködőknek kell lennünk?

2017. aug. 27. 15:17
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
#9, NEM! Mivel volt egy cikk, hogy többségben szomáliai és marokkói etnikumok élnek ott többségben, szegény Dzsibutiból még még eljönni sincs pénzük az embereknek, ugyan ez a helyzet pl. Csáddal.
2017. aug. 27. 18:01
 12/30 anonim ***** válasza:
32%
Nem tudom de számomra már elég unalmas hogy 97 év után még mindig ezen rágódnak az emberek... és ha valahol mernék szólni akkor rögtön egy hazaáruló f**znak lennék titulálva csak mert engem rohadtul nem érdekel már hogy mekkora volt Magyarország területe. A Trianon megtörtént. Pont. Az meg már mindennek a teteje, hogy egyesek még egy háborúba is belemennének csak azért hogy visszakapjuk Erdélyt. Nem fogok senkivel veszekedni ezért, ez a véleményem, vagy fogadjátok el vagy hagyjátok figyelmen kívül.
2017. aug. 27. 19:22
 13/30 anonim ***** válasza:
68%

"Nem tudom de számomra már elég unalmas hogy 97 év után még mindig ezen rágódnak az emberek..."

Ugyanezt le lehetne írni a holokausztról is, az évszám módosításával.

Vagy a nyújorki ikertornyos szeptember 11.-i sztorival kapcsolatban.

Magyarkodni bűn??? Csak zsidóskodni, jenkiskedni szabad???

Teccikérteni??? Dehogy tetszik...

2017. aug. 27. 19:50
 14/30 anonim ***** válasza:
17%

Nem tudom miből vetted ki hogy azt mondtam volna hogy bűn, én arra utaltam hogy egyes emberek erős túlzásba viszik ezt a Trianon utáni bánkódást.

"Magyarkodni bűn??? Csak zsidóskodni, jenkiskedni szabad???"

Ezt most minek kellett megemlíteni? Nehogy azt hidd hogy zsidó vagyok vagy jenki csak azért mert ezt kijelentettem, a zsidók sirankozása is ugyanúgy aggaszt kb... igazából passzívan állok hozzá ezen dolgokhoz.

2017. aug. 27. 19:56
 15/30 anonim ***** válasza:
25%
Engem csupán az zavar hogy azon emberek akiket nem foglalkoztat annyira a Trianon, a "vérmagyarok" rögtön hazaárulónak titulálják.
2017. aug. 27. 19:58
 16/30 A kérdező kommentje:

"Ugyanezt le lehetne írni a holokausztról is, az évszám módosításával."

Ha jól tudom, Trianon senkinek nem került az ÉLETÉBE. Ettől függetlenül #12-sel egyetértek.

2017. aug. 27. 20:36
 17/30 A kérdező kommentje:

"Magyarkodni bűn??? Csak zsidóskodni, jenkiskedni szabad???"

Rossz hozzáállás. A holokauszt EMBEREK életébe került. Hogy ők (elsősorban) zsidók voltak, a tragédia megítélése szempontjából lényegtelen.

2017. aug. 27. 20:37
 18/30 anonim ***** válasza:
26%
16: na, ez meg a másik... a Trianonnak valóban nem voltak halálos áldozatai.
2017. aug. 27. 20:38
 19/30 anonim ***** válasza:
15%
17: ezt tudhatnád, a zsidókat felhozni tipikus példa abban az esetben, ha nincs semmi ésszerű hozzáfűznivalód valamihez :)
2017. aug. 27. 20:45
 20/30 anonim ***** válasza:
94%

Jajj, a "magyarkodik" szóból már egyértelműen lejön, hogy baromság az egész dumád, meg provokálás! ;)

Kár is rá írni értelmeset.

2017. aug. 27. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!