Melyik országok utálják illetve szeretik Magyarországot?
Utálnak minket:
Románia: általánosságban nem kedvelik a magyarokat, ezt számtalan közvéleménykutatás alátámassza. Mi sem őket egyébként, így nem fáj nekünk. :)
Szlovákia: a történelmünk miatt, meg a magyar kisebbség miatt. V4 ide vagy oda, ez sokáig nem fog változni.
Szerbia: jóval kevésbé mint a fenti kettő, de a szerbek sem rajonganak értünk. Bár nyitottabbak ránk, mint mondjuk a szlovákok.
Ukrajna: időről-időre felüti a fejét a magyarellenesség Ukrajnában is, de azért nem ez a jellemző.
Szeretnek minket:
Finnország, Észtország: személyes tapasztalat. Nyilván a finnugor elméletnek köszönhetően. Ez az a két ország, ahol plusz tízről indultam, amikor megtudták hogy magyar vagyok.
Törökország: elvileg rokonnak tartanak minket, a török megszállást pedig baráti vendégeskedésnek.
Németország: nem mondanám hogy szeretnek minket, de főleg az idősebb generáció még emlékszik hogy a berlini fal lebontásában mekkora szerepünk volt.
Lengyelország: polak węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.... általában pozitív véleményük van rólunk, de a fiatalabb generációnak már kb semmit sem jelentünk. Az ultrákat kivéve.
AZ olaszok, oroszok, hollandok, görögök vagy a bolgárok is általában jó véleménnyel vannak rólunk.
Előző vagyok:
Az "utálja" még odasorolnám Litvániát is. Általában negatív véleményeket hallok tőlük Magyarországról.
A "szeretik".hez pedig a briteket és íreket, mert Budapestre rengeteg járnak a két szigetországból, és sok pozitív élményük van a magyar fővárosról.
Illetve az albánok, japánok is kedvelnek minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!