Világkormány (előnyei, hátrányai)?
Most tekintsetek el a szabadkőműves és egyéb összeesküvésektől. Szerintetek milyen előnyökkel, hátrányokkal járna?
Szerintem az előnyei: a globális népességszabályozás, akkora erőforrások állnának a rendelkezésére, hogy olyan - többek között űrkutatással kapcsolatos - projekteket tudna megvalósítani, amit egyébként országok szintjén lehetetlen lenne kivitelezni. A hátránya viszont riasztó lehet: akkora hatalom összpontosulna, hogy ha mondjuk diktatórikus lenne nem tudnánk ellen mit kezdeni.
Igazából már kialakulóban van.
Van világhadsereg: ENSZ, NATO
Világbank
Kell még beszélnem?
Előnyei:
- gazdasági fejlődés
Hátrányai:
- a más véleményű embereknek más véleményének összegyúrása (abszurd)
- a vallások összegyúrása (abszurd)
- (semleges) ateizmus lenne a mérce a törvénykezésben, egy kis lépés, és a vallási erkölcsök semmit sem érne...
- az emberek gerincéből zselatin lenne
- liberalista centralitás
- a konzervativizmus befolyása egyenlő lenne a nullához
- a Sátán kezébe ilyet adni nem szabad
- ki lenne oly' méltó, aki bölcsen tudná vezetni (senki), ha pedig lenne egy ilyen, akkor azután menne tönkre
Úgyhogy ez az absolutum absurdum kategóriába tartozik...
20.08
Miért kellene a vallásokat összegyúrni. A törvénykezésben ma sem a vallás a mérvadó, az egyház és az állam már rég szét lett választva! Már írtam, hogy én úgy képzelem el ezt az egészet, hogy a távoli jövőben, amikor már a marson emberek élnek és működik ott egy kormány, akkor lehet egy ilyen világkormány. Mert akkor ha netalán zsarnok rendszer lenne a földön, akkor még a marsról meg lehetne buktatni.
Felesleges arról a pár előnyről beszélni, mert ezek mind megvalósíthatók világkormány nélkül is. Hiszen ennek a kialakulása zajlik már pár évtizede (vagy évszázada) és egyáltalán nem jó.
Szerencsére úgy tűnik, hogy nem fogják tudni végigcsinálni és nem is olyan soká ki fog borulni a bili.
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.”
-Thomas Jefferson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!