Világkormány (előnyei, hátrányai)?
Most tekintsetek el a szabadkőműves és egyéb összeesküvésektől. Szerintetek milyen előnyökkel, hátrányokkal járna?
Szerintem az előnyei: a globális népességszabályozás, akkora erőforrások állnának a rendelkezésére, hogy olyan - többek között űrkutatással kapcsolatos - projekteket tudna megvalósítani, amit egyébként országok szintjén lehetetlen lenne kivitelezni. A hátránya viszont riasztó lehet: akkora hatalom összpontosulna, hogy ha mondjuk diktatórikus lenne nem tudnánk ellen mit kezdeni.
nem gondolom hogy kőbe van vésve de remélem nem tűnnek el a nemezetek. Rabszolgák lennénk? nézz megy egy átlag embert:
reggel 6 kor kell délután 5ig bent rohad a munkahelyén hazaért megnézi a móunika sót és a barátok közt-öt és ez ismétlődik szinte naponta, este meghuzza az asszonyt és ennyi. csak a lánc hiányzik a nyakukból.
Előnyök :
- amit a kérdező is írt,az űrbe való kirajzáshoz megtalálni a módot.Ezt megszervezni és lebonyolítani országos szinten lehetetlen.
- Globális piac.
- Globális szinten lehetne megszervezni a gazdaságot, a népességpolitikát,kutatást stb.
Hátrány:
-totális diktatúra
-túl nagy hatalom összpontosulna egy kézben.
-eltűnnek a nemzetek, kultúrák
A külön-külön boldoguló országoknak nincs jövője sajnos.
És ahhoz hogy fent tudjanak maradni egységbe kell tömörülni.
Ahhoz hogy egy világkormány megalakuljon előbb több kisebb uniót kell létrehozni (USA,EU, Ázsiai unió,Afrikai Unió,
Dél-Amerikai Unió) majd ezeket idővel egyesíteni egy Világunióvá.És ahhoz hogy egyben is maradjon egységesíteni kell mindent : ergo a nemzeteknek és kultúráknak nem lesz helye egy világkormányban.(egy nemzet(faj) egy kultúrával egy nyelvvel,egy szexuális nemmel, egy pénznemmel stb ehhez előbb fel kell "higítani" a ma ismert nemzeteket,nyelveket bevándorlókkal,a férfi és női nem közötti különbségeket el kell tüntetni )
A Világkormányt szerintem csak totális (orwelli)diktatúrával lehetne kormányozni...
ötödik lovas
igaz parlamentáris demokrácia nincs, nem volt és nem is lesz. a parlamentáris demokrácia csak egy színjáték.
"Az a szó, hogy "jog", puszta gondolat, melyet semmi sem bizonyít. Ez a szó nem jelent többet, mint: add nekem, amire szükségem van, hogy bizonyítékom legyen arra, hogy erősebb vagyok, mint te. "
a nemzetet és a népet külön kell választani most is van kb 1 millió magyar (egész világon nézzük) akik ápolják a hagyományokat tudják ki volt Petőfi na ők a nemzet
és van nép akit a tescoban láthatsz minden nap
Utolsó!
Ez igaz, de ők évről évre egyre kevesebben vannak. Én csak azért hoztam fel mert tudom hogy vannak a nagymagyarok - én is szeretek magyar lenni - akik jönnek a hülyeségükkel és azt sem tudják, hogy például szinte az egész középkorban a latint beszélték egész európában, többek között itt is. Az volt itt az államnyelv, nem is volt olyan hogy nacionalizmus, ezt csak a huszadik században a franciáknak köszönhetjük.
De a kérdés akkor is felmerül, mivel a nemzetek így is el fognak tűnni, csak idő kérdése. Nem lehet a változás ellen tenni, amúgy is természetes folyamat.
globalizáció helyett lokalizáció. legyenek szövetségek ezzel nincs is baj de a nemzetek között a nemzetért, nem pedig egy kis arányú kisebbség hatalomvágya miatt. és Magyarországon tényleg hivatalos nyelv volta latin, de vannak nyelv emlékeink amik bizonyítják hogy a hivatalos latin mellett volt a magyar nyelv is
a nemzet alatt meg nem a Nagy-Magyarország pólós hülye gyereket értem aki életében egy könyvet nem olvasott el (tisztelet a kivételnek) hanem a különböző egyesületeket amik őrzik az örökségünket ( íjász egyesületek, 48'-as hagyományőrzők stb)
(16:38-as meg volt 1-2 komment ahova ezt nem írtam oda)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!