Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy Salzburgban az állami óvodákban betiltották a sertéshúst a migránsok miatt?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyen vitás dolgokban, mint,hogy szabad-e a vallást "beengedni" az állami intézményekbe a liberális demokraták egyből azt mondják, nem.Viszont ebben a témában eléggé másként látják a dolgot.

Ez az egész "változnunk kell a migránsok miatt" a gyengeség jele.

Egy erős nemzet, ami tisztában van kulturális érdekeivel, az ilyenre azt mondaná, "a csülök, a bécsi szelet marad, ha nem tetszik ellehet menni máshova".

Ez a meghunyászkodás,megalázkodás a gyengeség jele, különösen olyan országtól, ami komolyan részt vett a 16-17. századi iszlámellenes háborúkban.

Ez a példa is mutatja,hogy a liberális demokrácia gyengévé teszi a nemzetet és a benne élőket, meg persze gyenge elméjűvé is.

2017. júl. 8. 08:31
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
46%

"De te tényleg nem tudsz szöveget értelmezni?"

Szerintem te nem tudsz.

"Hogy most a disznóhús nélküli menü olcsóbb, vagy drágább Ausztriában, arról fogalmam sincs."

Nagyon helyes, hogy fogalmad nincs, de az észt osztod. :D

2017. júl. 9. 11:19
 22/30 anonim ***** válasza:
36%
Feladom, trollokat nem hizlalok. Jó migránsozós teadélutánt.
2017. júl. 9. 11:36
 23/30 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy népszerűtlen leszek, de szerintem egy óvodában a menzának az a célja, hogy a gyerekek egyenek. Ha a gyerekek jelentős része nem eszi meg a disznóhúst vallási okokból (mert muszlim vagy zsidó), vagy bármilyen más okból (pl. vegetariánus a család), akkor szerintem tök logikus lépés, hogy olyan kaját szolgáljanak fel, amit lehetőleg minden gyerek megeszik.

Egy óvodában nem az a cél, hogy áttérítsük a vallásáról a gyereket, vagy megbüntessük és éhesen küldjük haza, hanem az, hogy lehetőleg minden gyermek jóllakva menjen haza. Ezért célszerű valóban olyan kaját felszolgálni, amit a gyerekek elsöprő többsége gond nélkül elfogad (pl.a csirkehúst nemcsak a zsidó meg az arab gyerek fogja megenni, hanem a keresztény is meg az ateista is).

Sőt, normális helyeken külön figyelnek az allergiásokra is, milyen élelmiszerre érzékeny a gyerek, vagy pl. lennie kell gluténmentes menünek is.

Én nem értem, azon túl, hogy "rühelljük az arabokat és a zsidókat" mi a probléma ezzel a dologgal, ha logikusan gondolkodsz egy óvodavezető vagy pedagógus szemével nézve a dolgot?

Ha a gyerekek negyede muzulmán vagy zsidó, akkor azok dögöljenek éhen vagy mi? Miért nem egyszerűbb csirkét, bárányt, marhát, nyulat, bármit felszolgálni, amit megeszik a zsidó is, az arab is, a keresztény is meg az ateista is - és akkor minden gyerek jóllakott???

Tényleg nem értem, mi a probléma ezzel...

2017. júl. 9. 11:58
 24/30 anonim ***** válasza:
29%

"Feladom, trollokat nem hizlalok. Jó migránsozós teadélutánt."

Ezt már egyszer hallottuk :)

"kor szerintem tök logikus lépés, hogy olyan kaját szolgáljanak fel, amit lehetőleg minden gyerek megeszik. "

Igen, szerintem meg a legjobb az lenne, ha vennének ipari fehérjeport, háztartási kekszet meg multivitamin tablettákat aztán azt ennének a gyerekek.

Akkor még hatékonyabb lenne, hiszen a konyhát, a személyzetet meg mindent le lehetne adni;)

Én nem is értem :D

2017. júl. 9. 12:35
 25/30 anonim ***** válasza:

# 24-es, te kifejezetten élvezel hülyeségeket írkálni? Ki mondta, hogy fehérjeport kellene adni a gyerekeknek?

A disznóhúson kívül már csak fehérjepor létezik? Ezt a két variánst ismered: disznóhús meg fehérjepor?

Szerencsétlen, téged is mikkel etethettek gyerekkorodban! Nem irigyellek...

Ha jártál volna óvodába, ott nemcsak a menzán, de ilyen kis szép, színes képeken is megtanították volna neked, hogy vannak állatok, amelyek közül egyes fajokat HÁZI ÁLLATOK néven ismerjük, és ezek egy részét meg lehet enni!

Neeem, Móricka, nemcsak a disznót, de például a kacsát, a libát, a házi nyulat, a bárányt, a marhát, a csirkét, a bivalyt, a némakacsát, a gyöngytyúkot, a fürjet, a kecskét, a galambot, sőőőt, még a pulykát is! Mi több, képzeld, a HALAT is meg lehet enni! Meg egyes vadhúsokat is. De - kapaszkodj meg - nagyon-nagyon sok ZÖLDSÉG és GYÜMÖLCS is ehető és tápláló!

Tudom, durván hangzik, de több ezer féle étel létezik a fehérjeporon kívül is, ami disznóhús nélkül készül. Bocs, ha nagyon megrázott vagy felkavart ez a sok új infó!

2017. júl. 9. 13:12
 26/30 anonim ***** válasza:

Nem. Neked magas, amit én írtam: ameddig probléma nélkül megoldható, hogy kikerüljék a disznóhúst olyan óvodákban, ahová sok muzulmán vagy zsidó gyerek jár, addig célszerű is kikerülni, mert így a muszlim és zsidó gyerek is jóllakik, a kereszténynek pedig a világon semmi baja nem lesz attól, ha a fejlődéséhez szükséges fehérjét nem disznó-, hanem liba-, kacsa-, csirke-, birka-, kecske-, pulyka-, hal- vagy marhahúsból nyeri ki a szervezete. Disznóhúst meg ehet otthon bárki, aki szereti. A mi ovinkban annó muzulmánok nélkül is jórészt főzelék vagy spenót volt és élünk. Hogy örültünk volna bármilyen húsnak!

Szerintem amúgy hülye vagy, hogy ebből csinálsz problémát!

2017. júl. 9. 14:55
 27/30 anonim ***** válasza:
A multikulturalizmus konfliktusokkal jár. Nyilván tekintettel kell lenni arra, hogy a muszlimoknak, zsidóknak kóser, halal ételeket biztosítsanak, amik semmilyen kapcsolatban nem kerülhetnek disznóhússal. Azt is el kellene fogadni, hogy az európai népek ehessenek disznóhúst. De a két konyha, két féle étkeztetés extra költségekkel jár és mivel a németek sokkal toleránsabbak, alkalmazkodóbbak, mint a muszlimok, így érthető, hogy inkább ők adják fel a hagyományaikat és alkalmazkodnak az új szokásokhoz és esznek halal menüt. Más területeken viszont a muszlimok alkalmazkodnak. Ők meg elfogadják, hogy az európai boltokban jellemzően alkoholos italok is kaphatók, pedig ezt tiltja az iszlám.
2017. júl. 9. 18:38
 28/30 anonim ***** válasza:

1.Valóban röhej kategória, hogy emiatt megszüntetik a sertéshúst tartalmazó ételeket.

2.A legjobb, hogy a hülyék el is fogadják.

Kútba nem akarnak ugrani?

3.A legjobb pedig az indok:

Spórolnak!!!!

Ez kb. akkora duma, mint annak idején a svéd/magyar kislány esete, amikor előadták, hogy szegény gyerek leterhelné(WTF?) a svéd szociális rendszert és most emiatt nem maradhat a rokonával, hanem mehet otthonba(mert apja-anyja meghalt), holott még a külügy is megkereste őket és felajánlották, hogy beszállnak a buliba.

Mindezt úgy, hogy előtte döngették a mellüket a svédek, hogy milyen gyerekpártiak és ha nem muszáj, egy gyerek ne legyen otthonban :DDD

Egyértelmű honnan fúj a szél ;)

2017. júl. 9. 19:12
 29/30 anonim ***** válasza:

# 23 itt a pont. Na meg arról ne is beszéljünk, hogy ha egy gyerek mást kap mint a pajtása, akkor ott már megy a harc, "hogy a tied mennyivel jobb, az enyém meg undorító, abból kérek én is!!!"

Célszerű, ha valóban egy féle étel van az óvodávban. Nem tudom ki mit hisz nyugatról de, ott sincs kolbászból a kerítés... igen is, ott sem michelin csillagos reggelit tárnak a gyerkőcök elé. Honna tudod, hogy az óvoda éppen nem valami felújításra, vagy új játékokra, vagy akármire spórol? Nyugaton is vannak szegényebb óvodák, akik nem tudnak felsorakoztatni vega, vegetáriánus, kóser, halal, meg hagyományos ételt. Mindenki arra törekszik, hogy a gyerekek egyenek. Persze, lehet, hogy van ahol ezt anyukának kell megoldania naponta, mert még arra se telik (igen nyugaton).

Amerikában is volt, hogy a mogyoró allergia miatt nem vihettek egy iskolában olyan szedvicset, mert ahogy írtam fentebb, a gyerekek hajlamosabbak más uzsiját enni, hiszen az milyen érdekes.

Az pedig teljesen mind1, hogy xy miért nem eszik valamit. Én nem szeretem a tojást... ha a fél óvodám se szerette volna, és minden nap azt kaptunk volna, biztos vagyok benne, hogy lett volna változás.

Értem, hogy valaki azzal érvel, hogy de ide jönnek akkor viselkedjenek úgy mint mi, de én külföldön se enném meg SOHA a tojást mert utálom, akkor miért kellene megennie itt a vegának a muszlimnak meg a zsidónak azt amit ő nem eszik.

Az egész bunyó a disznóhúsról szólt. Most őszintén.. van itt olyan aki annyira támogatja ennek a fogyasztását, amikor számtalan tanulmány lehozta, hogy mennyire káros a nagymértékű fogyasztása, meg úgy amblok a nagymértékű húsfogyasztás?

Vannak kompromisszumok amikor az egyik fél valóban lemond a másik javára, de ha azért ezt megvizsgálod közelebről, egy fokkal talán egészségesebben étkeznek majd a gyerkőcök. Következő lépés pedig a több zöldség fogyasztás fele irányuljon. Spórolós ötlet hiszen olcsóbb mint a hús.

Csomóan azzal érvelnek, hogy majd elarabosodunk, pedig ez akkora hülyeség. Nem szabad átesni a ló túlsó oldalára, ha olyan kompromisszumot kötünk mint ez, ami mind két félnek előnyős, és helyes táplálkozásra tanítja (csak egy apró lépéssel is) a fiatalokat, akkor abban semmi rossz nincs, és igen is támogatandó, még akkor is, ha nem ez volt az elsődleges indok ami miatt megváltoztatták az ételeket.

2017. júl. 11. 15:48
 30/30 anonim ***** válasza:

# 27 A disznóhúst nem azért vezették ki, mert a németek toleránsabbak, hanem azért, mert a németek keresztény vallása nem írja elő, hogy mindenképp enni kell disznóhúst, míg a muszlimok és zsidók vallása előírja, hogy nem ehetnek. Tehát anélkül, hogy csorbulna a vallásszabadság, anélkül hogy a keresztények bármi kárt szenvednének, meg lehet oldani a dolgot.

Ha a keresztény katekizmusok előírnák a disznóhús kötelező fogyasztását, nyilván nem vezetnék ki a menzáról...

2017. júl. 12. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!