Lehetséges, hogy kilépünk vagy hogy kitesznek minket az EUból?
Tudom már régóta fenyegetik az országot megszoríttádokkal meg kitétellel, de most Orbán beszéde után kicsit jobban megijedtem.
Nekem továbbtanulás miatt fontos az EU.
Nyugat-Európának kell az olcsó munkaerő. És az EU az eszköze annak, hogy Németország és Franciaország (közösen) fenntartsák a nagyhatalmi státuszukat szóval nem fogják ők maguk bomlasztani az EU-t. Mert függetlenül attól, hogy Orbánék elherdálják ez EU-s pénzeket (amúgy azt nem elfelejteni, hogy az a mi befizetett pénzünk, nem zsebpénz kapunk nyugatról) nagyon sokaknak elegük van az EU bénaságából (pl bevándorlásügyben)
Orbán se fog kilépni, úgyis könnyebb az EU-s pénzeket ellopni, mint az állami vagyont. Meg aztán ha ki is akarna lépni összeomlana a magyar gazdaság akkor meg bukna a kormány is
"Nyugat-Európának kell az olcsó munkaerő."
Azt beszerezhetik olyan országból is, ahol nincs állami gyűlöletkampány ellenük.
"amúgy azt nem elfelejteni, hogy az a mi befizetett pénzünk, nem zsebpénz kapunk nyugatról"
Ostobaság. Igenis zsebpénz, mert a sokszorosát kapjuk annak amit befizetünk.
"Ostobaság. Igenis zsebpénz, mert a sokszorosát kapjuk annak amit befizetünk."
És a töredéke annak, amit veszítünk.
Az, hogy vám nélkül engedjük be a myugati árukat, miközben mi kivágattuk a szőlőket, gyümölcsösöket, leöltünk 10 millió sertést, ugyanannyi szarvasmarhát, felrobbantottunk 16 cukorgyárat, megkaptuk a 20 milliárd eurós "mérgezett papír" kvótánkat, elszipkázzák a legjobb szakembereinket, és ráadásul a "zsebpénz" seperc alatt megy vissza Németországba, mert csak olyan beruházássokra lehet költeni, ami valamelyik nagy nyugati multit foglalkoztatja...
Szóval... Kifejezetten szarul járunk a "zsebpénzzel" !!!
"Az, hogy vám nélkül engedjük be a myugati árukat"
Cserébe ők se vetnek ki ilyet a miénkre, éppen ezért (nem tudom követed-e a híreket), de nagyobb az exportunk, mint az importunk, szóval spec. ez nem volt jó érv.
"felrobbantottunk 16 cukorgyárat"
És ezért miért az EU-t hibáztatod? 1997-ben történtek meg a nyílt bezárások (már előtte is voltak éveken át gondok) mi pedig csak 2004-ben lettünk tagok. Igen, ezen gyárak bezárásának egyik fő oka a kapitalizmus volt és a külföldi tőke, de ez egyrészt nem az Eu hibája (mi köze neki ahhoz, hogy a magáncégek hova vásárolják be magukat?), másrészt a magyar kormány cseszte el a privatizációt, illetve az azutáni érdekvédelmet (ami nem volt).
"megkaptuk a 20 milliárd eurós "mérgezett papír" kvótánkat"
Erről spec. nem tudok sokat, ha tudnál linkelni, azt megköszönném.
"elszipkázzák a legjobb szakembereinket"
Ez egy jelenség, kereslet és kínálat, benne volt a pakliban, sőt, ez volt az egyik fő oka annak, hogy a lakosság megszavazta az EU csatlakozást.
"és ráadásul a "zsebpénz" seperc alatt megy vissza Németországba, mert csak olyan beruházássokra lehet költeni, ami valamelyik nagy nyugati multit foglalkoztatja... "
Ez pedig nettó valótlan állítás.
Nem valószínű, hogy idáig fajuljanak a dolgok.
Hacsak nem bomlik fel maga az EU, ami a német-francia viszony függvénye, mert Le Pentől magam is tartottam egy kicsit. Most a németek jönnek majd, de egyenlőre nem látszik veszély.
A kvóta kapcsán persze lesz komoly ütközet, amiért szurkolok a kormánynak, bár utálom a jobboldalt, de nem szeretném, ha az összes terroristagyanús szélsőséges fanatikust ránk lőcsölnék, mert nyilván ezt fogják tenni a britek, meg a franciák, ha egy csepp eszük van.
Ez esetben azt sem bánnám, ha kilépnénk, pedig az elmúlt tíz évből legalább nyolcat külföldön töltöttem és én is szeretnék még kimenni.
Ingatlanügyeket kell rendbe hoznom, meg válás, tudjátok, hogy megy ez, közben az asszony keresett mást, meg kell oldani, de aztán sipirc, húzok, mint a vadliba.
Ha kilépünk, akkor én is felcsapok menekültnek 'oszt annyi'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!