Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Bécsben milyen az élet?

Bécsben milyen az élet?

Figyelt kérdés

Mik a tapasztalatok? Milyen a kultúra?

Kérem olyanok írjanak, akik Bécsben éltek vagy élnek.

2017. jún. 25. 15:17
 1/6 anonim ***** válasza:
1 hónapot voltam... kb mint buda... piszkos nagy drága zajos annyira nem mint pest de azért zajosabb mint egy alpesi falu sok az ember ugyanúgy nulla kapcsolat de azért annyira nem bunkók mint pesten szóval tipik nagyváros
2017. jún. 25. 15:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Szar. Annál már csak Németország szarabb.
2017. jún. 25. 15:41
 3/6 anonim ***** válasza:
20%
Magyarországnál ezerszer jobb minden téren.
2017. jún. 25. 15:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Világ egyik legélhetőbb városa. Hozzá már csak az ausztrál nagyvárosok, mint Melbourne hasonlíthatóak.

Hogy mi a jólét titka?

-magas, nyugati fizetések (4-5X annyi mint Mo.-n)

-szociális lakásrendszer, az ingatlanok 30%-a az állam tulajdonában van, így nem hagyja elszállni az albérletárakat

-tisztaság, igényesség, kultúra

Nem hiába nevezik a "polgári jólét városának". Az nem egy buli szemétdomb, és nem is egy elnégeresedett város mint Párizs, London. Hanem tényleg az európaiak jóléte a fontos.

2017. jún. 25. 16:52
 5/6 anonim ***** válasza:

3 éve élek itt, szerintem teljesen élhető. A város hangulata nagyon hasonlít Bp-hez, bár szerintem Bp szebb. Itt nincs meg az a széles Duna a hidakkal ami otthon, mert itt több ágban folyik át a városon és nincs az a várrész sem ami Bp megvan. De a belváros nagyon hasonló.

Kerületek közt nagy eltérés van. Vannak lepukkant részek itt is, főleg a jugó bevándorlók által lakott 16.ker, vagy a 10ker egyes részei. A 18-19-9 szépek és nagyon rendben vannak tartva.

Bécs magyar pénztárcával talán drága, de ha Londonhoz hasonlítjuk akkor pofátlanul olcsó. Sőt, már egy soproni albérlet sem sokkal olcsóbb mint egy itteni. Ami pozitív hogy közel van a határ, nekem 1 óra az út ha haza akarok menni.

A kultúra szinte azonos a magyarral, az osztrák ételek is nagyon hasonlóak, van pörkölt, lángos, kürtös kalács.

Több helyen is éltem már az EU-ban, de itt nulla honvágyam van, mondjuk ebben sokat segít hogy rengeteg barátom költözött ki.

2017. jún. 25. 16:58
 6/6 anonim ***** válasza:

EU-n kívülről jött migránsok itt is vannak, de messze nem olyan a helyzet mint Franciaországban, vagy UK-ban. A belváros biztonságos éjjel is, mondjuk az már nem biztos hogy ugyanez a 10.kerről is elmondható.

Volt szó a lakhatàsról, az államilag támogatott lakások mekkája Bécs, nagyon sokan laknak ilyenekben és folyamatosan épülnek az újak.

2017. jún. 25. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!