Moldova és Románia egyesülni fognak? Ezt az ötletet ki támogatja, ki nem?
Én sem vagyok külön az egyesülés pártján.
Moldova a Szovjetúnióból lett annak felbomlásával.
Ha akarnak akkor EU-n belül mint tagállamok.
Sztem minnél inkább hozzányúlunk a Párizsi békéhez annál inkább van jogunk bármihez is.
Csak ez meg újabb háborút szülne.
Normális ember nem támogatja, ennyi biztos! :P
Amúgy meg leginkább a mélyturbórománok erőltetik annyira.
Nem fognak egyesülni, több okból:
1. Ezt a lakosság sem támogatja, Moldova lakosságának a 80%-a kifejezetten ellenzi a Romániával való egyesülést.
2. A moldáv elnök erősen orosz párti, a Eurázsiai Unióban képzeli el Moldovát, és nem akar közösködni Romániával.
3. Romániában ezt ugyanúgy nem akarja a többség, mert Moldova Európa legszegényebb és legelmaradottabb országa, így igencsak romba döntené a román gazdaságot.
4. Ott van Transznisztria és a moldovai oroszok megoldatlan kérdése. Oroszország Transznisztrián keresztül egész Moldovát befolyásolni tudja. Gagaúzia is kijelentette, hogy ha Moldova egyesül Romániával, ők beadják a kérelmet, hogy egyesülhessenek Oroszországgal. Ha pedig Moldova lemond Transznisztriáról, akkor az így is düledező moldáv ipar 90%-a odalesz, mert az ipar jó része pont Transznisztriában van.
Szóval Moldova előbb fog elnéptelenedni, mint egyesülni Romániával. Az egyesülésnek több hátránya lenne, mint előnye, és ezt a románok is tudják. Ők sem akarnak 3 millió szegény moldávot a nyakukba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!