Mi a véleményetek erről a videóról (2012) a Manchesteri történések fényében?
https://www.youtube.com/watch?v=ILleKU50SAk
2:05-nél kezdődő rész ami igazán érdekes.
Mi a véleményetek?
"Attól, hogy egy egyedülálló szülő a gyerekével család, vagy két nem házas szülő a gyerekével család, neked mivel lesz rosszabb, meséld már el?"
Nekem nem lesz rosszabb, a társadalomnak lesz az, hosszú távon. Az egyedülálló már nagy eséllyel nem fog újabb gyerekeket nemzeni. Ahogyan az örökbefogadó meleg "házastársak" sem. Ahhoz hogy örökbe fogadjanak, másnak össze kell hoznia azt a gyereket. Egy család arról szól, hogy van benne egy apa, egy anya és gyerek(ek). Így lesz egészséges világképe a gyereknek. Így tudják megfelelően elosztani a terheket és feladatokat a nevelés során. Így megy ez évezredek óta.
Ha most kitaláljuk, hogy legyenek meleg "családok", meg tök jó egyedülállóként (mondjuk mesterséges megtermékenyítéssel) gyereket vállalni, hát akkor adunk a kakinak egy pofont, ez mindenkinek szívás lesz, egyértelmű, hogy egy működő megoldás helyett egy látszat "megoldást" választunk, amivel megborul az egyensúly. Ha a szülők nem vállalnak 2 gyereket, akkor az népesség csökkenés hosszú távon. Ez egyszerű matek. Ha ezt változtatjuk elfogadottá, ahogy ezt tették a jóléti országokban, akkor annak egyenes ági következménye az elöregedő társadalom.
"Az, hogy belédsulykolta a fideszmédia, hogy miről szól a liberalizmus, attól még nem arról szól."
Nem kell ehhez fideszmédia. Elég ha kinyitod a szemed, megnézed/elolvasod a magukat "liberálisnak" valló emberek megnyilatkozásait (akár független forrásból is), stb. Ha van egy kis józan ítélőképességed, képes vagy megállapítani, hogy miről szól a "liberalizmus" a gyakorlatban.
"Ahhoz van köze, hogy egy tanultabb ember átgondolja a gyerekvállalást, nem csak szül egyet a nincsbe."
Azért itt most illene megkülönböztetni azokat a társadalmakat, ahol alapvetően a nélkülözés miatt kisebb a szaporulat (pl Magyarország is ilyen), vagy azokat, ahol a fene nagy jólétben és liberális felvilágosultságban az emberek nem érzik az igényt arra, hogy gyereket vállaljanak (tőlünk nyugatabbra), inkább pénzzel becsalogatott migránsokkal próbálják megoldani ezt a problémát. És igen, vannak olyan országok is, ahol a nincstelenek vállalják a legtöbb gyereket, de ezt egy teljesen más társadalmi modell, mint ami itt van Európában (ha nem számolunk bizonyos leszakadt, a társadalom peremén élő kisebbségekkel, ahol ez szintén szokás, de ők nem integrálódtak, illetve úgy néz ki, hogy nem is nagyon akarnak integrálódni a társadalomba).
"Még akkor is, ha te elkönyveled magadban, hogy a melegházasság, illetve a melegek örökbefogadása bűn és rossz"
Nem feltétlen "bűn" és "rossz", szerintem akár fogadhassanak örökbe is (legyen meg a törvényes lehetőségük rá), DE nem ez a követendő modell. Szóval nem kellene ezt hasonló módon (vagy netán jobban) támogatottá tenni , mint a hagyományos családmodellt.
A véleménydiktatúráról nem is beszéltél, biztosan kifelejtetted...
# 11/11 Időpont ma 15:30
Mivel a drága fideszhívőink jönnek a "ha nem azt gondolod 100%-ban mint mi, akkor hazaáruló szar vagy" jeligével, szerintem liberális véleménydiktatúráról beszélni szánalmas, és nem vall értelmes elmére.
"Nekem nem lesz rosszabb, a társadalomnak lesz az, hosszú távon. Az egyedülálló már nagy eséllyel nem fog újabb gyerekeket nemzeni. Ahogyan az örökbefogadó meleg "házastársak" sem. Ahhoz hogy örökbe fogadjanak, másnak össze kell hoznia azt a gyereket. Egy család arról szól, hogy van benne egy apa, egy anya és gyerek(ek). Így lesz egészséges világképe a gyereknek. Így tudják megfelelően elosztani a terheket és feladatokat a nevelés során. Így megy ez évezredek óta."
Van egy nagyon rossz hírem. Vagy nagyon naiv vagy, vagy szörnyen fiatal. Amit leírtál a nagy egészséges világképgenerálásról nem más, mint száz százalék utópia. Mutass már egy közel tökéletes családot. Mert párszáz családot már megismertem, többféle vagyoni, társadalmi, és kapcsolati státuszban. Tudod mi volt bennük a közös? Az, hogy a gyerek világképe durvára nem múlt azon, hogy hány szülője volt.
"Ha most kitaláljuk, hogy legyenek meleg "családok", meg tök jó egyedülállóként (mondjuk mesterséges megtermékenyítéssel) gyereket vállalni, hát akkor adunk a kakinak egy pofont, ez mindenkinek szívás lesz, egyértelmű, hogy egy működő megoldás helyett egy látszat "megoldást" választunk, amivel megborul az egyensúly. Ha a szülők nem vállalnak 2 gyereket, akkor az népesség csökkenés hosszú távon. Ez egyszerű matek. Ha ezt változtatjuk elfogadottá, ahogy ezt tették a jóléti országokban, akkor annak egyenes ági következménye az elöregedő társadalom."
Ennek semmi értelme.
A meleg családoktól nem lesz kevesebb gyerekszületés.
Az egyedülállóknál a matek ugyanaz, csak egyedül neveled. Világképgenerálásról fentebb írtam, hogy nem ezen múlik.
A melegekre fogni (lévén egyedülállóként kijöhet még mindig a matek, miért ne válallhatna kettőt egyedül?) a nyugati országok elöregedő társadalmát nevetséges.
"Nem kell ehhez fideszmédia. Elég ha kinyitod a szemed, megnézed/elolvasod a magukat "liberálisnak" valló emberek megnyilatkozásait (akár független forrásból is), stb. Ha van egy kis józan ítélőképességed, képes vagy megállapítani, hogy miről szól a "liberalizmus" a gyakorlatban."
Nem, nem elég. A nyilatkozatokból ezt levezetni elvakultságra utal, nem józan ítélőképességre meg nyitott szemre.
Az öregedő társadalom: Igen, ez a fejlett világban probléma. De mi a megoldás? Nyugaton is van támogatva a gyerekvállalás, mégsem szülnek. Munkás kéz meg kell. Mesélj, mit csináljanak?
"Nem feltétlen "bűn" és "rossz", szerintem akár fogadhassanak örökbe is (legyen meg a törvényes lehetőségük rá), DE nem ez a követendő modell. Szóval nem kellene ezt hasonló módon (vagy netán jobban) támogatottá tenni , mint a hagyományos családmodellt."
És hol van hasonló vagy netán jobban támogatva a melegházasság illetve az örökbefogadás?
Látod, erről beszéltem elvakultság alatt. Most, hogy így hosszabban írsz, máris kevésbé szélsőségesen fogalmazod meg a mondanivalód. Ez hiányzik a társadalomból leginkább.
Aki itt firtatja ezt a melegházasság témát, bár nem ez a kérdés, azért leírom a véleményem.
Tarlós Istvánt idézem: "Először is, a melegről még mindig a bableves jut eszembe."
Aztán belemehetünk politikába, de nekem akkor is gusztustalan, ha két férfi az utcán kézen fogva sétafikál, meg ölelgeti, tapogatja egymást. Mert láttam ilyet.
Ha látok leszbikus párokat, soha sem tudom eldönteni elsőre, hogy férfiak, vagy nők. Testalkatuk férfias, hajuk rövid, de még is furcsák. Valószínűleg hormonháztartásbeli probléma okozza a nemi jelleg torzulását.
Ne ezt állítsuk be példaként. Négy fal között azt csinálnak a mit akarnak, de a többire nem vagyok kíváncsi.
Azért bele sem megyek politikai vitákba, mert nincs miről beszélni. Ez politikán felüli kérdés.
Azért más a férfi és a nő mint anatómiailag, mind lelkileg, mert más a szerepük. Az anya gondozza a családi fészket, a férfi meg megteremti a hozzá szükséges feltételeket, és megvédi a családot. Ha az utcán belekötnek a családba, akkor a genderes nők védik meg a férfiakat? Az 50 kilós nő védi meg a 90 kilós, izmos férfit? Mert a gender szerint megválaszthatják a szerepeket?
Az örökbefogadásról pedig annyit, hogy nagyon bonyolult eljárás ez. Betekintésem van több gyermekotthonba a munkámnál fogva. Nem valami aprajafalva az, hanem farkas törvények uralkodnak. Barátom ott olyan hierarchia uralkodik a gyerekek között mint egy börtönben, folyamatosan megy a harc. Ha két nő fel tud nevelni egy ilyen gyereket, arra befizetek. Kiskanállal eszi meg őket reggelire.
Ez az én véleményem.
# 13/13 Időpont tegnap 18:38
Amíg nem mentél bele a habzó szájú genderezésbe (ennyit arról, hogy "Azért bele sem megyek politikai vitákba, mert nincs miről beszélni. Ez politikán felüli kérdés."), még azt hittem lesz értelme ennél jobban válaszolnom. De így?
Röviden:
Az undor egyéni szocproblem, a genderelméleted baromság, és távolról sem úgy működik ahogy álmaidban elképzeled, soha nem is működött úgy, a gyermekotthonokban meg nem csak 16 éves börtöntöltelékek léteznek.
"a gyermekotthonokban meg nem csak 16 éves börtöntöltelékek léteznek"
De a kicsik köztük élnek, és nekik is fel kell venni a kesztyűt, különben végük. Alkalmazkodniuk kell a közösséghez, különben kirekesztik őket. 10 évesen már cigiznek...
Lehet, hogy eldobták őket szülők, de ennek ellenére is ragaszkodnak hozzájuk. Ez nagyon szomorú látvány, de ez van. Kizárt, hogy elfogadnának két apát, vagy két anyát.
# 16/17 Időpont ma 17:45
Tehát szerinted az a megoldás, hogy így hagyjuk a dolgokat? Az mondjuk eszedbe jutott már, hogy ha lehetnének nevelőszülők, akkor kevesebb gyerek kerülne eleve be oda, mint most?
Persze, az ózdi cigánysorról sem valószínű, hogy örülne két apának, de jobb megoldás akkor intézetbe küldeni ahol csak rosszabb lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!