Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csehországba is mennek migráns...

Csehországba is mennek migránsok vagy miért növekszik olyan gyorsan Prága lakossága?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap néztem a neten, hogy a cseh főváros népessége egy év alatt kb. 13 ezerrel nőtt.
2017. máj. 26. 09:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Amúgy Csehországban sok a kelet-ázsiai bevándorló, kb a lakosság 1%-át teszik ki és nagyrészt a fővárosban koncentrálódnak.

Ezenkívül sok a szlovák, lengyel, ukrán, bolgár, fehérorosz bevándorló is.

2019. szept. 24. 06:46
 12/29 anonim ***** válasza:

Prága nagyon jó (és szép) város!

Normális ország normális fővárosa.

A jó helyek vonzzák, a rossz helyek taszítják az embereket... Budapest hajdan felül volt a kétmillión...

2019. szept. 24. 07:19
 13/29 anonim ***** válasza:

Nagyon sok ukrán és orosz vándorol Prágába és Pozsonyba.

Ami nekik is jól jön mert a cseh és szlovák szakképzett munkaerőböl sokan mennek nyugatabbra.

2020. febr. 16. 08:38
 14/29 anonim ***** válasza:
51%

Prága, még inkább Pozsony gazdasági teljesítménye, regionális fejlettsége megközelíti a londoni szintet...

Lehet elgondolkodni!

2020. febr. 16. 10:24
 15/29 anonim ***** válasza:
48%
Prágát én személy szerint azért olyan durvának nem éreztem de Pozsony tényleg lassan nyugat-európai szinten van.
2020. febr. 16. 10:43
 16/29 anonim ***** válasza:
15%

Ha azt veszem, hogy anno először még csak a cseheket, a lengyeleket és minket tartottak elég fejlettnek hogy bevegyenek az EU-ba, aztán mire oda került a sor, a szlovákok hopp, ott voltak, és velünk együtt be is kerültek.

Azóta ők már felzárkóztak (sőt: el is hagyták) már Szlovéniát is, mi már csak a hátukat látjuk a messzeségben; még a "nagyszerű" csehek is csak jelenthetnek nekik! Pedig akkor még mi voltunk a "zászlóshajó"... Szégyen!

2020. febr. 16. 11:40
 17/29 anonim ***** válasza:

15: Én amikor nemrég megérkeztem vonattal Prágába és kiszálltam a pályaudvaron, majd eszembe jutott a Keleti meg a Nyugati pályaudvarunk.... hát majd elsírtam magam. Kb. mintha svájcba érkeztem volna. Hogy lehet az hogy a nemzetközi pályaudvaraink úgy néznek ki, mint egy pöcegödör? (és a szaguk is olyan...)

És ugyanabban a KGST-trutyiból indultunk kb 30 évvel ezelőtt.....

2020. febr. 18. 13:40
 18/29 anonim ***** válasza:

Azért az, hogy hogy néz ki egy város meg milyen a megélhetés az 2 más dolog :D

Pozsonyt a megélhetés miatt dícsértem mert mindhárom városban éltem és Pozsonyban érezhetően jobban élek mint Prágában vagy Pesten éltem.

Attól függetlenül, hogy tudom ezt így nem lehet kijelenteni mert a megélhetés nagyon sok egyéb dologtól is függ aminek semmi köze az adott véroshoz.

2020. febr. 20. 00:28
 19/29 anonim ***** válasza:

Amúgy ez nem jön ide csak érdekesség mert ahogy látom te is utazás mániás vagy mint én :D

Ha a legszuperebb vonatokon akarsz menni amin lehetséges és még az európai vonatoknál is jobb minőségre vágysz akkor mindenképp Gabonba menj, és ez nem elírás :D

Olyan szuper vonatokon kb Svájcban nincsenek mint amilyenek pár afrikai olajországban.

2020. febr. 20. 00:31
 20/29 anonim ***** válasza:

:) Nem egy vasutasfórum, de nekem - eddig - a Bergen - Bodo útvonal volt a világ csodája.

kb. 50 évvel vagyunk lemaradva.

2020. febr. 20. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!