Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki mondta azt, hogy "A történe...

Ki mondta azt, hogy "A történelmet a győztesek írják. "?

Figyelt kérdés

2017. máj. 7. 23:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A győztesek.
2017. máj. 7. 23:22
 2/8 anonim ***** válasza:
92%

1# én akartam mondani...

Egyébként Winston Churchill mondta.

2017. máj. 7. 23:25
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Ez arra utal, hogy a tanított történelem általában nem igaz.
2017. máj. 8. 00:28
 4/8 hollófernyiges ***** válasza:
81%
Azért ne feledjük, hogy Dzsingisz kán, Sztálin vagy Mao Ce-tung győztesek voltak, még sem túl jó a véleményünk róluk.
2017. máj. 8. 11:56
 5/8 anonim ***** válasza:
61%

Mert nem ők győztek, utolsó! Nem a kommunizmus győzött, hanem a kapitalizmus! Ezeket az embereket éltették 1990 előtt! Aztán jött egy új korszak.

Érdekes megfigyelni mennyire máshogy tanulják a történelmet egyes országokban. Mindenki saját kénye-kedve szerint alakítja a történelmet.

Mondok egy példát: törökök köztudottan 1072-ben érkeztek Anatóliába. Nevetséges és komolytalan azt hinni, hogy törökök arrafelé őslakosok. Belenéztem egyszer egy török történelemkönyvbe megkértem egy törökül tudó srácot, hogy egy kis részt fordítson már le nekem, hát mit ne mondjak...AGYRÉM!!!:DDD

2017. dec. 3. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

Ez egy találó megállapítás... Valószínűleg többen is mondták már.

Valószínűleg inkább a vesztesek, mert nekik lehet időnként más véleményük az "igazság" tálalásáról...

2017. dec. 3. 19:31
 7/8 anonim válasza:
83%
Eredetileg Napóleon mondta, aki korábban élt Churchillnél - tudtommal.;-) [link]
2019. okt. 25. 19:14
 8/8 anonim ***** válasza:
50%
A történelmet a győztesek írják a vesztesek vérével.
2023. jan. 11. 03:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!