Szerintetek mi lesz a macedóniai helyzet vége?
Nem értem, miért vannak sokan a macedónok ellen.
Ti örülnétek neki, ha Magyarországon élne egy 25%-os román kisebbség, akik azt akarnák, hogy Magyarország változtassa meg a zászlaját, a címerét, a himnuszát, hogy kihangsúlyozzák, hogy ez egy többnemzetiségű ország, és legyen a román is hivatalos nyelv az egész országban? Kötve hiszem.
A macedón egy fiatal, összetartó kis nép, melyet be akarnának aprítani az albánok, de ők nem hagyják magukat, mert nem olyan töketlenek, mint a szerbek, akik szó szerint hagyták elúszni Koszovót.
Mellesleg a népszámlálást az albán pártok akadályozták meg. Egyes becslések szerint 130 ezer ember lépett le az országból. Ha azt vesszük, hogy az albánok közül kerül ki a legtöbb kivándorló (ezt pl egyes források is megerősítik, és a wikipedián is tényként szerepel), akkor szinte biztos, hogy az albánok aránya, már kevesebb, mint 25%, ami azt jelenti, hogy az Ohrid-i Egyezmény semmisnek tekinthető. Szerintem nem véletlen, hogy az albánok baromira erőltetik ezt a többnemzetiségű maszlagot a zászló változtatással, meg 2 hivatalos nyelvvel, mert ők is tudják, hogy egy olyan népszámláláson, ahol csak az országban élőket írnák össze, egyből kiderülne, hogy az albánok aránya az összlakosságon belül már kevesebb, mint 25%, így elveszítenének minden kiváltságos többletjogot a többi kisebbséghez képest.
Ha az albánoknak lenne igaza, és a lakosság már 40-45%-a albán lenne, az már biztos, hogy polgárháborút szült volna. Ráadásul az albánok nagy része az észak-nyugati részre tömörül, Kelet-, és Dél-Macedóniában alig vannak albánok. Ráadásul az albánoknak ott van Albánia, meg Koszovó. Nem elég két állam nekik? Mindkettőből vándorolnak kifelé az emberek, Albániának ugyanúgy fogy a lakossága.
Szerintem nem fognak az albánok felülkerekedni. Amint ez megtörténne, garantáltan kitörne a polgárháború a macedónok és az albánok között, és a térségben senki sem állna az albánok mellé.
Nem tudom, hogy mi lesz a vége.
De azt tudom, hogy a második világháború végén macedon gyerekeket hoztak el az anyjuk beleegyezése nélkül, nem tudom, hogy honnan, valószínűleg Görögország északi részéről.
A családnak azt mondták, hogy az éhezés elől viszik őket Magyarországra. Ami azért érdekes, mert ugyanakkor meg magyar gyerekeket is vittek Hollandiába, ugyanezzel az indokkal, azt nem tudom, hogy a család beleegyezésével vagy sem.
Nekem ezt egy akkori gyerek mesélte, akit több testvérével vittek Mo.-ra. Erőszakkal, hiába küzdött az anyjuk értük. Az iskolás korúakat ott hagyták. De világosan emlékezett a testvérei nevére is, hiába vitték aztán külön-külön őket.
Nem tudom, hogy mi van a macedonokkal, mint nemzettel vagy nemzetiséggel, de elgondolkodtató, ha iskoláskor alatti korban elhozva a szülőfalujától és Mo-on felnőve nyugdíjas korban valaki macedonnak tartotta magát.
Igaz, vannak Hollandiából visszatelepülő magyarok is ugyanígy, akik ugyanúgy nem beszélnek magyarul, mert Hollandiában nőttek fel.
Ha még vannak, akik élnek, meg kéne kérdezni őket ezekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!