Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hanyatlóban van a liberalizmus...

Hanyatlóban van a liberalizmus szerte a világban. Kezd megjönni az emberek esze?

Figyelt kérdés
USA, U.K, és sok nyugati országban is inkább a jobboldali, bevándorlás ellenes pártok aratnak. Ez szerintem csak jó dolog. Nem szabad engedni, hogy majd az őslakosok legyenek kisebbségben a saját hazájukban. Na meg persze ott a terrorizmus ami hatalmas méreteket ölt.
2017. márc. 23. 09:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%

Gondolom nem vagy tisztában a liberalizmus fogalmával. Valamiért sokan ezt szeretik ráerőltetni másokra, ha nem egy beteges szélsőjobbos diktatúrát akar kiépíteni. Nem vagyok balos, középen helyezném el magamat, de amikor te vizionálsz az egy szélsőséges jobboldali diktatúra. Totál nem értem mikor valaki magyarként örül egy bevándorló ellenes párt diadalának. Utána néznél tudnád, hogy ezek a pártok minket magyarokat is ugyanúgy bevándorlónak tekintenek, belőlünk se kérnek. Szóval annak akarsz örülni, hogy olyan párt nyer, aki minket se nagyon akarnának beengedni az országukba? Álomvilágba élsz, ha azt hiszed ezek a pártok minket különbnek tartanak, mint a migránsokat.

Nézzük akkor sorba:

USA: Lett egy olyan elnök, akit már a saját pártja is támad és bírálja és támadja; megakarja szüntetni az Obamacaret, ami sok szavazójának biztosított egészségügyi biztosítást; bővíteni akarja a falat, immár az amerikaiak adóiból; egy olya politikai elitet akar leszámolni, akinek ő is tagja; elakar venni egy csomó pénzt a globális felmelegedés elleni harc támogatásából, mivel szerinte az egészet csak a kínaiak találták ki; mellette még sok más tudományág támogatásának a pénzét is csökkenteni akarja (emiatt Nel deGrasse Tyson is neki ment Trumpnak Twitteren); több ország lakóinak megtiltja a beutazást bármiféle egyeztetést nélkül; egyre több emberéről derül ki, hogy elég komoly kapcsolatai vannak az orosz politikai elittel. Kapásból ennyit feltudtam sorolni Trump intézkedései közül. Nem, nem vagyok Hillary szimpatizáns, amerikai lennék Barneyt támogattam volna. Azért írom le, mert rendszerint ez az egyetlen egy érv szokott lenni mikor leírom ezeket. Nem, Hillaryt se akartam volna (azóta se volt meg az elszámoltatása, pedig nagyon hangoztatta ezt is Trump) elnöknek, ő is alkalmatlan lenne, mint Trump.

U.K.: Rögtön gyengült a Font; egyre több cég jelezte lehet elköltözik valamelyik EU tagállamba; egy lengyel meghalt, mert megverte pár Brexit menekültellenes szimpatizáns, egyre több kelet-európai bevándorlót ér atrocitás; Skócia függetlenedni akar megint; egyre több EU tagállamos munkavállaló hagyja el az országot és költözik el, így az ő adójuk kiesik a bevételből; angolok szintén kezdtek elköltözni máshova, az ő adójuk is kiesik a bevételből; EU nem akar olyan kedvezményeket adni, mint Norvégiának, így nem lesz az EUból behozott termékek ára megnövekszik, kevésbé fogják importálni a termékeiket, ami bevétel kiesést hozz.

Franciaországról pedig még nem lehet nyilatkozni, mivel folyik a választás, de ő is hasonlókra készülhet.

Mégse olyan fényes az élet ott, ahol legyőzték csúnya, gonosz, csúf liberalizmus. Ja, ennek a liberalizmusnak köszönheted, hogy egyáltalán kiírhattad ezt a kérdést + drukkolhatsz azoknak a pártoknak, akik nem engednek majd be az országukba, mert a szemükbe kelet-európai migráns vagy, ami ugyanolyan szinten van náluk, mint a menekült válságban érkezett emberek. Liberalizmust akarod támadni előbb légy tisztában micsoda az.

Most pedig akkor jöjjön az a rész mikor le balliberálisoztok, mert nem támogatom a nézeteiteket.

2017. márc. 23. 11:08
 12/25 anonim ***** válasza:
93%

"Na meg persze ott a terrorizmus ami hatalmas méreteket ölt."

Valojaban a terrorizmus messze nem olt olyan mereteket mint 20-30 evvel ezelott.

Europaban pl. sokkal kevesebb terrorcselekmeny tortenik mint a 70es-80as evekben.

Csak a kerdezo nyilvan egy überokos 14 eves, akinek a tortenelem 2000ben kezdodott.

2017. márc. 23. 13:09
 13/25 anonim válasza:
11-es, legalább kevesebb magyar fog kivándorolni.
2017. márc. 23. 13:36
 14/25 anonim ***** válasza:
88%
Aki jobb életet akar, az úgyis kimegy innen :)
2017. márc. 23. 13:52
 15/25 anonim ***** válasza:
90%
Éppenséggel most nyert Hollandiában az eddig is regnáló párt, a jobboldali, liberális VVD... Csak mondom...:D
2017. márc. 23. 15:08
 16/25 anonim ***** válasza:
93%

Nem kellene m1-et nézni...

Undorító,ami azon a szennycsatornán folyik,egész nap a bevádorlókat viszik,azt várják mikor lesz már egy újabb terrorcselekmény,hogy ezzel kilehessen tölteni az egész adásidőt..

2017. márc. 23. 15:22
 17/25 anonim ***** válasza:
90%

Álmodik a nyomor, kérdező? Elkeserítelek: éppen most kaptak ki Hollandiában (nyugati ország) durván a liberalizmus-ellenesek.

Ugye te vagy az, akinek mindenről ugyanaz jut eszébe. Valójában nem is számít mi az.

2017. márc. 23. 15:27
 18/25 anonim ***** válasza:
9%
Azért megnézném azokat a választási eredményeket, ha mondjuk a bevándorlók és leszármazottaik nem szavazhatnak. Ez a fene nagy liberalizmus és polkorrektség ami az utóbbi években jellemezte a nyugatiakat, mit tudott megoldani egyáltalán?
2017. márc. 23. 16:36
 19/25 anonim ***** válasza:
90%

18as, ha valaki ott születik, ott jár iskolába, ott fejezi be a tanulmányait, beszéli a helyi nyelvet, ismeri a helyi kultúrát, az mégis mi a fszért ne szavazhatna?

Egyébként a holland VVD sem olyan kimondottak kedvező a bevándorlóknak, mert jobboldali párt lévén inkább a közép és felsőosztálynak kedvező intézkedéseket hoz, mintsem a szegényeknek kedvezőket.

2017. márc. 23. 16:51
 20/25 anonim ***** válasza:

19!

Én csak feltettem a kérdést, hogyha mondjuk egy szavazást az osztrákok döntenek el és nem a honosítottak, akkor valószínűleg másként alakulnak a dolgok. Beszédes, hogy Franciaországban akadt olyan jelölt aki kimondottan a bevándorlók közt kampányolt egy korábbi választáson. Sok francia meg is jegyezte, hogy ez olyan dolog volt, mintha nem a francia népért agitálna.

2017. márc. 23. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!